Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

29 paź 2009, 22:12

anetka607, no niezbyt dobre wieści... Pomyśl, że teraz trzeba zrobić wszystko by córcia zdrowa się urodziła, nawet jeśli trzeba iść do szpitala. Będę trzymać kciuki, żeby było wszystko w porządku i żebyś długo nie musiała tam zostać.

iw_rybka, daj znać jak po wizycie, oby u Ciebie było tylko dobrze. Fajnie, że zostajesz u siostry odpoczniesz sobie troszkę :-)
Justynka dziś wyjątkowo grzeczna
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Może teraz będzie grzeczniejsza, ponoć im mniej miejsca Dzidziuś ma w brzuchu, tym mniej się wierci, więc może powoli ciasno się Justynce robi :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 paź 2009, 23:26

anetka- no rzceywiście nie fajnie tak leżeć, ale czego się nie robi dla dzidzi, trzymaj się.

anusiek- ja z OM ma 31.12; ale z usg ostatnio wyszło 22.12. oby na swieta być w domku.

Nie mam za bardzo czasu pisać, ale przeczytałam wszystko :-D

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 paź 2009, 12:27

witajcie

Nocka znowu wesoła, bo brzuch co jakiś czas twardniał i bolał, więc budziłam się co chwila :ico_zly: Niby rano trochę pospałam, ale jakaś zmęczona jestem :(

Teraz już pranie pościeli dla małej wstawiłam, bo czasu coraz mniej :ico_szoking:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 paź 2009, 12:32

witam :-)
inia, misia brawa za kolejne tygodnie :-)
Shiva, cukier w normie - cudne wieści oby tak dalej :ico_brawa_01:

anetka607, :ico_noniewiem: oby Cię szybko wypuścili...będę trzymać kciuki żebyś tam była bardzo chwilę tylko i żeby winiki się unormowały.
anusiek- ja z OM ma 31.12; ale z usg ostatnio wyszło 22.12. oby na swieta być w domku.
to z OM mamy termin taki sam :-) ciekawe czy się załapię na Wigilię czy już nie :-)
Teraz już pranie pościeli dla małej wstawiłam, bo czasu coraz mniej
ja się biorę za to w przyszłym tygodniu :-)
bo brzuch co jakiś czas twardniał i bolał
właśnie dziś mi się tak zrobiło po śniadaniu :ico_noniewiem:

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

30 paź 2009, 13:22

Oj dziewczynki jak sie rozpisałyście przez ten tydzień , a mi tak szybko zlecial ze nie mialam czasu nawet zajrzec , a to praca a to porzadki w pokoiku bobaska , i tak tydzien przelecial . Zamowilam juz lozeczko dla coreczki , za dwa tygodnie ma przyjsc .

Ogólnie ten tydzien jezeli chodzi o samopoczucie nie nalezal do udanych , nie wiem ale mam takie dziwne bóle dole brzuszka , najgorzej jest jak leze i musze wstac , wtedy ten ból jest dosyc ostry . Nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze urodze na poczatku grudnia i chce juz miec wszystko poprane i ogarniete do konca listopada :-)
Pogoda tez chyba zrobila swoje , bo albo bym spala albo plakala :ico_placzek: a moze to moje hormony daja tak o sobie znac .

Na cmentarz sie nie wybieram z dwoch powodow , poniewaz boje sie tlumow , i ze ktos mnie uderzy w brzusio , wiec pojade sobie za tydzien , no i po drugie nie chce spotkac swoich tesciow , bo od czasu kiedy maz sie wyprowadzil do nich , czyli od sierpnia nie mam ochoty ich ogladac , i to jest silniejsze od mnie :ico_noniewiem: wiec nie moge sobie wyobrazic jak to bedzie jak Oliwka sie urodzi .

Śliczne macie te brzuszki dziewczynki :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

30 paź 2009, 14:12

Shiva, biedna Ty jesteś z tymi atrakcjami jakie Ci brzusio funduje :ico_noniewiem:

Co do przygotowań, to nasze się przesuną o tydzień co najmniej, bo mieliśmy w ten weekend przywieźć łóżeczko (po siostrze Rafała), no ale tak jak pisałam z wyjazdu raczej nici, może za tydzień pojedziemy. Ja dziś znów na uczelni byłam parę spraw pozałatwiać, ale nic z tego nie wyszło, bo skrócili godziny przyjęć w dniu dzisiejszym do 12... tylko wytrzęsło mnie w autobusie. Za to na pocieszenie kupiłam sobie w drodze powrotnej lody miętowe z czekoladą :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:
albo bym spala albo plakala :ico_placzek:
Śpij jak najwięcej, ale płacz jak najmniej, a najlepiej wcale. Ja Ci powiem jak będzie, jak Oliwka się urodzi - zapomnisz w ogóle o tym, że miałaś takie nastroje, które zresztą zdarzają się nam wszystkim.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 paź 2009, 14:31

anetka607, kurcze,przykro mi bardzo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
oby na swieta być w domku.
- moze sie uda,ja tez juz tak chce i duze szanse sa,ze sie uda :ico_oczko:
bo brzuch co jakiś czas twardniał i bolał, więc budziłam się co chwila
- oj ta koncowka najgorsza :ico_olaboga:
a moze to moje hormony daja tak o sobie znac .
- hormony na bank :ico_olaboga:
lody miętowe z czekoladą :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:
= mniam :ico_brawa_01:

Bylam u ginekologa,wiesci takie sobie - USG nie robil,ale powiedzial mi,ze mam male rozwarcie i kazal sie oszczedzac,bo jest wieksze niz ostatnio...bla,bla i mam lezec na lewym boku :ico_szoking: Nawet o wyjazd go nie pytalam,bo pewnie by nie pozwolil :ico_zly:

Dzi przyjedzie do nas brat meza z zona,zostana do jutra i zawioza mnie do siotry,wiec nie bedzie mnie tydzien czasu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 paź 2009, 14:44

RYbka- to ty odpoczywaj, choć wiem z doświadczenia, że przy dwulatku jest to mało prawdopodobne.

Monika- za pewne to ta pogoda, na mnie też działa deprymująco.

Jejciu jak ja was podziwiam, już wszystko macie gotowe prawie, a ja w proszku, jakoś zawsze jest coś bardziej pilnego do zrobienia. Jedyne to zrobiłam bo wyciągnęłam pudło z bobaskowymi ciuchami po Tosi, a że ona miała być chłopcem to te malutkie 56 i 62 mam w kolorach niebiesko, żółto zielonych więc pasują jak znalazł :) Tylko muszę się w końcu zabrać za pranko.
Ale jakoś do kupowania mnie na razie nie ciągnie, za to Tosi mogłabym milion rzeczy kupić, dzisiaj kupiłam jej buciki takie przejściowe ale już z polarkiem w środku kozaczki, bo pech chciał, ze ze swoich półbutów już wyrosła, a zimowe jeszcze troszkę za ciepłe:)
A jaki boski płaszczyk widziałam tyle, ze po co mi to skoro ona w tym tylko na święta i do kościoła, bo tak to nie wygodnie. Rozpisałam się.

Ja dzisiaj zaliczyłam ostatni cmentarz jak Tosia była w przedszkolu ( chodzi na zajęcia adaptacyjne raz w tygodniu) i mam święty spokój, ale zmarzłam niemiłosiernie.

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

30 paź 2009, 16:03

Hormony plus pogoda mieszanka wybuchowa . nikomu nie polecam :ico_haha_01:

A mam takie pytanko co trzeba miec dla niemowlaka z kosmetykow oprocz spirytusu , gazikow , zelu do mycia , oliwki , sudocremu , linomagu ,nie wiem co jeszcze moze sie przydac ??

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 paź 2009, 16:19

dziewczynki, ja już posprzątałam i właśnie pałaszuje kalafiora. Uwielbiam go a przy karmieniu chyba nie wolno :-)
Monika 25 to na pewno hormony a pogoda też nie nastraja. Głowa do góry, ten tydzień się już kończy i może będzie lepszy następny.
Czytałam że hormony najbardziej dają o sobie znać w pierwszym i ostatnim trymestrze.
Rybka odpoczywaj jak najwięcej i udanego pobytu u siostry :-)
Pruedence ja jeszcze nie mam nic poprane. Wszystko leży w reklamówkach albo pudłach. Biorę się za to w przyszłym tygodniu :-)
oprocz spirytusu , gazikow , zelu do mycia , oliwki , sudocremu , linomagu ,nie wiem co jeszcze moze sie przydac ??
Może sól fizjologiczna. Położna polecała do przemywania oczu. a do kąpieli wszyscy mi polecali OILATUM EMULSJA.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”