Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lis 2009, 17:33

Bo ja wiem - ostatnio czytałam że obowiązkowe jest w 36-37 tyg. - lekarz jakieś pomiary robi??? No i to by się zgadzało z tym co mój lekarz mówił... Może tobie zrobili wcześniej.
U mnie w Medicoverze robią planowo tylko 3 razy.Może jeszcze w szpitalu mi zrobią,ale to będzie i tak na krótko przed porodem i tak jak napisała Leona,będę myśleć tylko o urodzeniu dzidzi.
ja wlasnie koncze smazyc placki ziemniaczane
taka naszła mnie ochota ze szok :ico_olaboga:
To ja dzisiaj miałam ochotę na naleśniki i też sobie smażyłam.Pochwaliłam się mężowi przez telefon i zażyczył sobie naleśniki na kolację jak z pracy wróci. :ico_zly: No i się wkopałam.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lis 2009, 17:47

Pochwaliłam się mężowi przez telefon i zażyczył sobie naleśniki
:ico_haha_01: hehe trezba bylo sie nie chwalic :ico_oczko:

ja mojemu zostawilam tylko porcje plackow, sama zjadlam dwa razy wiecej :ico_noniewiem:
nie wspominajac ze na pierwsze danie dzisiaj fasolowka :ico_haha_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lis 2009, 17:53

:ico_haha_01: hehe trezba bylo sie nie chwalic :ico_oczko:
No teraz to już wiem.Ja to zawsze muszę się wkopać no.Ale zrobię mu te naleśniki,niech chłopak ma.Dziś mnie zawiózł i przywiózł od lekarza,przez co musiał się z pracy na godz urwać,to za fatygę mu usmażę z 5 :ico_oczko:
Z resztą do tej 21 to i tak nie mam nic innego do roboty :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 lis 2009, 18:08

czesc :-D

Stawiam ciasteczka,za skonczenie 34 tygodnia :-D

Obrazek

Bylam dzis u lekarza i jest ok,dal mi skierowanie na badania,obiecal zrobic USG 3 grudnia i zakazal rodzic do 37 tygodnia,mowi,ze kazdy tydzien teraz w brzuszku - to poza nim = miesiac w inkubatorze :ico_szoking: ,wiec grzecznie poczekam jeszcze te dwa tygodnie i dopiero zaczne szalenstwo porzadkow :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Lilo - gratulujemy 8 miesiaca :-D :ico_brawa_01:

patrycja - za 33 tydzien :ico_zdrowko:

anusiek - bedzie dobrze,nosek w gore,pewnie okaze sie tak jak u mnie,ze nic sie nie dzieje,wina aparatu i urodzisz zdrowego maluszka :ico_sorki: :ico_sorki:
:ico_sorki:

Leona - za 33 tydzien :ico_prezent: :ico_brawa_01:
Te podklady poporodowe - to sa takie ceratki na lozko,takie same jak na przewijak :ico_oczko:
A wklady to tu w PL w aptece mowisz,ze chcesz wklady i oni daja takie wielkie podpaski Belli,ale na opakowaniu jest napisane,ze to pieluszka jednorazowa :ico_szoking:

geheimnis, super,ze z dzidzia wszystko dobrze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Sliczne zdjecie,tak jak u Anusiek widac glowke i raczke :ico_szoking: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-11-16, 17:09 ]
a zapomnialam wam napisac,ze mialam wczoraj wieczorem skurcze,bardzo bolesne ale nieregularne :ico_szoking:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lis 2009, 18:20

Stawiam ciasteczka,za skonczenie 34 tygodnia :-D
Gratulacje :ico_brawa_01: Ależ ja bym zjadła takie ciacho :ico_oczko:
Bylam dzis u lekarza i jest ok,dal mi skierowanie na badania,obiecal zrobic USG 3 grudnia i zakazal rodzic do 37 tygodnia,mowi,ze kazdy tydzien teraz w brzuszku - to poza nim = miesiac w inkubatorze :ico_szoking:
Nie wiem jak jest u Was.U nas jeśli dziecko nie problemów zdrowotnych i osiągnęło ok 2kg to wypuszczają do domu.Znajomym się nie tak dawno córcia w 30tyg urodziła (1300g ważyła),a że dość szybko się wzmocniła i przytyła to 1,5miesiąca później była już w domciu w swoim łóżeczku. :ico_brawa_01: Maluteńki okruszek :ico_olaboga:
Z resztą Edulita z październikówek urodziła w 27 tyg a córcia wyszła ze szpitala po 49 dniach.Więc coś ci dziwnie ten lekarz nagadał :ico_noniewiem:
A wklady to tu w PL w aptece mowisz,ze chcesz wklady i oni daja takie wielkie podpaski Belli,ale na opakowaniu jest napisane,ze to pieluszka jednorazowa :ico_szoking:
Ja mam podkłady ginekologiczne=wielkie podpaski o wymiarach 34x9cm. Jeszcze są takie tylko 27x7,5cm.No i dodatkowo zwykłe podpaski maxi bella.
http://www.mojeciuchy.pl/entityfiles/pi ... 396737.jpg
a zapomnialam wam napisac,ze mialam wczoraj wieczorem skurcze,bardzo bolesne ale nieregularne :ico_szoking:
Ty mi sie nie wygłupiaj kochana :ico_nienie: Zaciskaj te nogi i się oszczędzaj jeszcze chociaż przez te 3 tyg.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 lis 2009, 21:21

geheimnis, nie wiem tez jak to jest,ale zawsze mowili,ze lepiej urodzic w 7 niz w 8 miesiacu :ico_olaboga: Nie wiem,obiecalam,ze bede grzeczna jeszcze dwa tygodnie,wiec porzadki zaczne za dwa tygodnie :ico_oczko:
Ty mi sie nie wygłupiaj kochana :ico_nienie: Zaciskaj te nogi i się oszczędzaj jeszcze chociaż przez te 3 tyg.
- sama jestem zdziwiona,bo myslalam,ze po takich bolach rozwarcie bedzie wieksze,a lekarz mowi,ze szyjka jest krotsza ale rozwarcie takie samo jak bylo :ico_szoking: wiec spoko,mysle,ze jeszcze troszke pochodze :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 lis 2009, 22:07

geheimnis, nie wiem tez jak to jest,ale zawsze mowili,ze lepiej urodzic w 7 niz w 8 miesiacu :ico_olaboga: Nie wiem,obiecalam,ze bede grzeczna jeszcze dwa tygodnie,wiec porzadki zaczne za dwa tygodnie :ico_oczko:
Jak byłam ostatnim razem w szpitalu,to z dziewczynami i położną omawiałyśmy tą kwestię.(na tym oddziale to prawie wszystkie kobity na podtrzymaniu ciąży byly) Położna stwierdziła że od dawna panuje taka opinia że lepiej w 7 niż w 8,ale nic bardziej bzdurnego wymyślić ludzie to już chyba nie mogli. :ico_puknij: Powiedziała ze dla takiej dzidzi liczy się każdy tydzień spędzony u mamy w brzuchu.Narządy są lepiej wykształcone,pracują lepiej-głównie chodzi tu o płucka.
Także tak jak piszesz,wytrzymaj jeszcze troszkę :ico_sorki: Potem będziesz mogła się już skupić na namawianiu dzidziolka do wyjścia. :ico_brawa_01:
- sama jestem zdziwiona,bo myslalam,ze po takich bolach rozwarcie bedzie wieksze,a lekarz mowi,ze szyjka jest krotsza ale rozwarcie takie samo jak bylo :ico_szoking: wiec spoko,mysle,ze jeszcze troszke pochodze :ico_oczko:
Pewnie i ma rację,ale mimo to dbaj o siebie jeszcze te 2-3 tyg.Nie kuś losu.W grudniu będziesz mogła już się odprężyć i nie przejmować sprawami z szyjką,tylko zająć sie przygotowaniami świątecznymi. :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 lis 2009, 23:27

geheimnis, masz absolutna racje :ico_sorki:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lis 2009, 10:53

hejka

spicie jeszcze???

ja po usg i wizycie :ico_haha_02:

nasz maluszek wazy 2260g :ico_brawa_01: :ico_szoking: i jak dotrwamy do 40tc to bedzie wazyl ok 4kg :ico_olaboga: :ico_oczko:
poza tym wszystko ok :ico_brawa_01:
maly lezy glowka do dolu ale pozniej jak polozna mnie wymacala to powiedziala ze jeszcze to sie moze zmienic bo glowka jeszcze dosyc wysoko :ico_oczko:

wyniki krwi mi sie poprawily :-)

nast wizyta za dwa tygodnie :ico_oczko:

tutaj fotka malego, ale nie wiem czy cos zobaczycie :ico_noniewiem: kiepska jakosc a poza tym maly caly czas zaslanial sie raczkami(chyba taki wstydliwy po tatusiu hihi)
widac oczko i nosek :ico_oczko:
ogolnie duzo na tym usg nie zobaczylismy :ico_noniewiem:
ale wazne ze wszystko ok :ico_oczko:
Obrazek

iw_rybka, kochana ty sie oszczedzaj i nawet nie mysl na razie o zadnym sprzataniu :ico_sorki:

lilo

17 lis 2009, 10:59

ogolnie duzo na tym usg nie zobaczylismy
Najważniejsze, że lekarz zobaczył to co chciał :ico_brawa_01: Super że wszystko ok :ico_brawa_01: Duży facet :ico_brawa_01:
ja mam jutro ostatnie usg
No to tylko mi każą czekać do 36 tyg. :ico_noniewiem:

A ja znowu wkurzona na robotę, jakbym chciała iść do pracy w ostatnim miesiącu to proszę mi to wybić z głowy.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”