Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 lis 2009, 18:54

Ale czego się boisz?
no że sie obudzi, ruszy łapką i ją skalecze
wiem śmieszna jestem ale taka juz ze mnie panikara... ja to nawet nosic się ją boje że mi sie wyslizgnie albo cos...
chociaz juz jest lepiej, drugi dzień bez łez :) a z tymi pazurkami... poczekam az piotrek wróci do domu :ico_noniewiem: wiem wiem rece opadają ale cóż :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

19 lis 2009, 19:04

a my własnie po spacerku - mleczko mamuni juz zjedzone no to co trzeba pospac hehe :-D a mamunia czmycha do kapieli

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2009, 20:35

isiawarszawa, moje malenstwo jest na nanie i bardzo dobzrze mu sluzy a roznica w cenie miedzy mleczkami jest spora bo prawie jeszcze raz tyle, a roznica jest taka,ze to co ty uzywasz jest dla dzieci z tendencjami do ulewania i jest innej konsystencji. takze smialo mozesz zmienic tylko stopniowo zmieniac mleczko a nie od razu :-)

a co do kupek, to Pawelek na poczatku tez robil wiecej, teraz zdaza sie 3 ale rzadko, z reguly sa 2. Wiec jak byla polozna to pytalam o to i powiedzioala, ze musi byc przynajmniej 1 kupa i jest dobrze, takze nie ma sie co martwic

Moje malenstwo prawie caly dzionek nie spalo, troszke marudzilo ale za to mam nadzieje ze cudnie przespi cala noc :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: oczywiscie z przerwa na jedzonko. Teraz juz wykapany, najedzony i smacznie spi :-D

i nie mowilam wam ale dopaly nas plesniawki :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: juz 3 dzien pedzlujemy buzke i prawie wszystko poznikalo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: oby tak dalej :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

19 lis 2009, 20:52

isiawarszawa, musisz sie przelamac,ja cie rozumiem,bo mialam podobnie,co prawda lek,ze upadnie to mialam przy noszeniu corci siostry,a pazurki balam sie obciac ale siostra przez telefon na mnie nakrzyczala,ze to moje dziecko i ja mu krzywdy nie zrobie i mam mu obciac jak bedzie spal i wczesniej do niej nie dzwonic :ico_oczko: I tak zrobilam,wzielam obcinaczke taka malutka i jak zasnal to mu obciachalam i zadowolona zadzwonilam do siostry :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01:

bigottka - Ty mnie nie wkurzaj,ze mlody bedzie cyca ciagnal :ico_oczko: Cale szczescie takie duze dzieci nie maja prawidlowego odruchu i jak cos,to nie poleci :-D

Fajnie,ze Wiki tak ladnie przybrala,a jaka szczepionke ci polecila babka???

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

19 lis 2009, 21:08

No nareszcie moge usiąść bo te moje dzidziulinki spią najedzone, słuchają kołysanek :ico_brawa_01: a jak moge sobie odpocząć!!!

My dzisiaj się szczepiliśmy nareszcie. Brałam te szczepionki 6 w 1, to chyba ta o której piszecie i Rotarix na rotawirusa. I wydałam 1000 zł koszmar :ico_sorki: no ale wreszcie moje cudowna pediatra wyraziła zgode na szczpienie.

Co do narzekania to ja już mam swoje zdanie do tego. Ludzie się mnie pytają często że pewnie jestem zmęczona że ciężko i dzieci dają popalić. A ja z uśmiechem na twarzy odpowiadam że jest cudownie i zmęczenia nie ma jak się ma takie synusie w domu. Bo przecież co to zmęczenie jak te prześliczne oczka patrzą na mame :ico_brawa_01: Nie będe narzekać nawet jak będe padać :ico_oczko:
ruszy łapką i ją skalecze
isia ja już nie raz tak obciełam paznokcie że za głęboko obciełam i skórke naruszyłam. Płacz okropny ale mają takie małe paznokietki że lekko nie jest obciąć. Ale kochana trzeba bo drapią się po buzi. A niestety nie pierwszy i nie ostatni raz.
dopaly nas plesniawki
Ewcia mojej bratowej mały miał też bardzo okropnie bo całą buzke :ico_placzek: i moja mama wpadła na pomysł żeby posmarować smoczek tym aftinem i wsadzić do buzi. Powiem ci że to był jedyny sposób żeby wypędzlować całą buzke dokładnie. Bo przecież ciężko jest wypędzlować dokładnie takiej małej dzidziulce. Jemu przeszło wtedy po jednym dniu.

Miłego spokojnego wieczorku i słodkich snów!!!

Madzia koniecznie na spacerek musimy się umówić :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-11-19, 20:35 ]
Babeczki doradzcie coś, moje chłopaki kładą główki ciągle na jedną strone i już widze że główeczka zaczeła się z tamtej strony poprostu wgniatać tzn się odkształca. Podkładam ciągle coś na tą strone ale oni i tak się przekręcają. Może jakieś triki?? Czy poprostu trzeba układać na siłe raz na jedną raz na drugą strone???

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

19 lis 2009, 22:56

Babeczki doradzcie coś, moje chłopaki kładą główki ciągle na jedną strone i już widze że główeczka zaczeła się z tamtej strony poprostu wgniatać tzn się odkształca. Podkładam ciągle coś na tą strone ale oni i tak się przekręcają. Może jakieś triki?? Czy poprostu trzeba układać na siłe raz na jedną raz na drugą strone???
podkładaj zrolowana pieluszkę z tamtej strony, taki ałczek żeby glowki nie kładli na ta strone i obracaj ich co jakiś czas w łózeczku, zeby nie zawsze leżeli w tą samą strone, bo mogą głowki przekręcac zawsze do środka pokoju np. bo tam sie coś dzieje.

Awatar użytkownika
edulita

19 lis 2009, 23:01

Witam wieczorkiem
My dzis mamy taki smutny dzień byliśmy na pogrzbie wujka mojego M i tak nam ciężko to przyjąc do wiadomosci bo był zdrowy i tak nagle wszystko się potoczyło że dostał wylewu nim dojechał do szpitala zmarł - ale nie będe was dołować
Byłam dzis w poradni głuchoniemych i badanie wyszło ok wszystko w normie ale lekarz powiedzał że jedno uszko troszke słabiej a że mała była w trakcie infekcji to powturzymy badanie za klka tygodni
dopaly nas plesniawki
dobrze że juz przechodzą po tym pędzlowaniu
1000 zł koszmar
oj kochana u ciebe to teraz podwójne wydatki ale lepiej zapobiegać my tez na ta 6w1 się decydujemy bo moja Niki tez takie szczepienia otrzymywała co do dodatkowych to myślałam o pneumokokach ale jeszcze zobacze jak finansowo będziemy stali
raz na jedną raz na drugą strone
Madziu nasza Ida ma strasznie odkształconą główke bo w szpitalu kładli ja praktycznie na jedną strone jak leżała pod respiratorem a później to juz sama wybierała ten prawy bok na którym się przyzwyczaiła lezec :ico_noniewiem: staram się ja kłaść na przemian ale ona uparcie na jedną strone :ico_zly: i teraz zaczełam ją kłaść dość często na tym plaskatym boczku żeby wytrzymała i się nie przekręcał to podkładam jej z drugiej strony wałeczek zrobiony z ręcznika i pomału choć bardzo jej się to nie podoba przyzwyczaja się i juz nawet przestaje marudzić choć obrucić się uparcie prubuje :-D Kłade jej zabawki z tej drugiej stroy aby ja troche zaciekawić i sprowokowac aby lezała na tym właściwym boku :-) a jak jest w lezaczku to tez ta ją stawiam aby zaglądała do mnie na tą nie wygniecioną jej nieulubiona strone :-)
Najlepszy moment na to aby skorygowac taka główke wygnieciona z jednej strony jest teraz bo kości sa jeszcze miękkie później to juz cięższa sprawa
Jedno tylko że ty bedziesz miała podwójny jez bo ja z jedną główką upartą walcze a ty bedziesz musiała z dwoma :-) ale pomalutku i sie sliczne główeczki okraglutkie zrobią :-)
ruszy łapką i ją skalecze
Isiu nie pisz sobie czarnych scenariuszy na spokojnie jak sie boisz to jak mała będzie spała choć ja to robie nie na śpiocha bo moja mała nie lubi jak się ją dotyka jak śpi - niestety ze szpitala to wyniosła że jak spała ktoś przychodził kłuł lub inne rzeczy robił :ico_olaboga:
Spokojnie razem z męzem i jakoś dasz rade spróbuj na początek jena rączke przy następnej drzemce drugą, pozatym tymi nożyczkami dla dzieci naprawde chyba trzebabyło chciec zrobic dziecku krzywde. Moja da była taka mała wszystkie wasze pociechy sie większe urodziły niż ona jak wyszła ze szpitala i dałam rade takie paluszki jak u barbi obciąc pazurki to i ty dasz rade
Wiem że lękasz się bo chcesz jak najlepiej ale mówie ci lepiej dla niej jak będa obcięte pazurki bo szkoda aby sobie śliczna buziunie podrpała - jeszcze będziesz takie jej manicur robic że ho ho w końcu to panienka :-)

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2009, 23:03

Witam

Ja narazie zagladam sie dopisac , wiec 17 listopada o godzinie 15.28 przyszla na swiat Mia , mala wazyla 3728g i dluga 50cm

Narazie jeszcze wypoczywam, ale jak dojde do wiekszego ladu z soba i dziecmi to postaram sie zagladac czesciej :-)

Awatar użytkownika
edulita

19 lis 2009, 23:06

Witamy siunia :ico_prezent: , zaglądaj kiedy tylko znajdziesz czas

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2009, 23:06

a to Mia

Obrazek