Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

24 lis 2009, 09:27

witam z rana,

wstałam o 7 bo mały już się domagał jedzenia...właśnie wtrząchnęłam 2 kanapki ale już mi się nie chce spać :ico_noniewiem:

w nocy było mi strasznie niedobrze i miałam jeden skurcz (chyba) rozbolał mnie brzuch aż męża obudziłam...ale przeszło po kilku minutach.

Idę na wczesny spacerek do sklepu po świerze bułeczki, bo czuję że zaraz znowu zgłodnieje a w domu już pustki.

dziś mogę postawić :ico_tort: za kolejny tydzień.

Miłego dnia :-) mam nadzieję że się nie rozpada.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

24 lis 2009, 10:24

Dzień dobry :ico_ciezarowka:

anusiek, brawa za skończony 35 tc :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Kochanego masz męża :ico_brawa_01: , na szczęście ja też nie mogę narzekać :-D Też miałam dziś w nocy skurcze, bolesne, ale dało się przeżyć :ico_oczko: Mnie w sumie cieszą te bóle, bo to znak, że coraz bliżej Niuńka :-D

Shiva, udanego dnia :-D

iw_rybka, ja końcem przyszłego tyg biorę się za okna, bo wtedy już mogę rodzić :ico_oczko: Tak sobie wymyśliłam, że Wikunia się urodzi 11-tego, zobaczymy czy posłucha mamy :-D Wtedy mija nam pół roku od ślubu i się śmieję z mężem, że nasz Skarb będzie 6-miesięcznym wcześniaczkiem, ważącym 4000 gr :-P

[ Dodano: 2009-11-24, 09:32 ]
iw_rybka, o co chodzi z tą Amoli85, bo nie kumam??

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2009, 11:33

mały nawet tatę skopał w nocy ( co mojego męża bardzo cieszy)
no moj tez sie zawsze smieje jak mala go po plecach kopie(bo tak spimy ze on do mnie tylkiem) :ico_oczko: albo ja zaczepia a ja mu kaze przestac.on nie bardzo rozumie jak bardzo mnie to fikanie malej boli :ico_noniewiem:
odkąd wytłumaczyłam mu że moje nastroje to przez hormony
moj do tej pory tego nie kuma i ciagle sie klocimy :ico_zly: nie rozumie czemu budze sie usmiechnieta a po pol godz warcze na wszystkich albo siedze i rycze. i sie wkurza ze JEMU dzien psuje :ico_zly: :ico_puknij:
mam nadzieję że się nie rozpada.
u nas lalo cala noc i caly dzien..ehh

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

24 lis 2009, 11:56

no właśnie ja tez nie wiem o co chodzi

ja chyba niedlugo urodze :ico_szoking: pół nocy mialam skurcze i to czesto, juz myslalam ze pojade do szpitala ale po 2 sie uspokoily :ico_sorki: kurcze boje sie, ale chyba lepiej miec to z glowy niz sie nakrecac, tylko ja musze firankami sie jutro zajac :ico_placzek:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2009, 12:01

anetka607, firanki nie zajac :ico_oczko:
uwazaj na siebie i dawaj znac!

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

24 lis 2009, 12:56

anetka chcesz być następną... chcesz Shive przegonić? :ico_haha_02:
zapomniałam o dzień dobry:) u mnie słoneczko świeci i wieje bardzo silny wiatr, którego nie lubię. od dwóch dni śpię do 11.30 i ciężko mi wstać po kilku tygodniach nieprzespanych nadrabiam...
z pomysłem na obcięcie włosów dalej walczę... wiem, że macie rację. ale sama nie wiem czy dam radę. zamiennikiem zawsze był zakup jakiegoś ciuszka. a teraz na kupowanie ciuszków nie mam najmniejszej ochoty. jestem wielka i wielce ciężka walka z kilogramami przede mną..., al eto później. najpierw moje maleństwo musi się urodzić. potem mnie muszą wyleczyć, może zoperować tę tarczycę, a potem zajmę się kilogramami. a jest czym :-D
wczorajsza wizyta u lekarza nie wniosła w sumie nic nowego. doktór stwierdziła, że sprawa została zaniedbana i źle poprowadzona przez ginekologa. na tym etapie ciąży nie jest już w stanie potwierdzić cukrzycy, ale na podstawie wcześniejszych badań nie można jej wkluczyć. woli chuchać na zimne.... i dlatego muszę trzymać taką podstawą dietę. dodatkowo będę dwa razy dziennie badać zawartość ketonów i glukozy w moczu, jeśli glukoza będzie się pokazywać w moczu nawet jeszcze na te dwa tygodnie da mi glukometr. pocieszające jest to, że wyniki usg Karolinki nie wykazują cech nadmiernego przecukrzenia, tzn ma obwód brzuszka mniejszy od obwodu główki. mamy być w kontakcie telefonicznym, bardzo fajna doktór i prywatna wizyta kosztowała tylko 100 zł.

[ Dodano: 2009-11-24, 12:03 ]
co do stron, na których można on line oglądać filmy to większość mamy zapisanych w męża laptopie, później je sprawdzę i Wam podam.
Shiva dzięki za info, że mamy kącik z radosnymi informacjami... nie miałam pojęcia do tej pory. jak zaglądam na strony forum to tylko tu na grudnióweczek.
Wy dostajecie powoli skurczy a ja już od kilku miesięcy jestem na nospie i nic mi się nie dzieje. biorę ją dwa razy dziennie i przyznam, że większych dolegliwości z brzuszkiem nie mam, teraz najbardziej dokucza mi krocze i kręgosłup. na krocze mam bardzo silny ucisk, ciężko mi chodzić. nasilił się to jakiś tydzień temu jak troszkę brzuszek mi się obniżył. dokuczają mi też obrzęki. opuchlizna z rąk i nóg nie schodzi mi już nawet po nocy, prze cały dzień się nasila, zmniejsza w nocy, ale nie ustępuje już niestety.

[ Dodano: 2009-11-24, 12:11 ]
podaję stronki z filmami:
http://www.kino.pecetowiec.pl/
http://www.freefilms.pl/
http://www.internetowe-kino.pl/

[ Dodano: 2009-11-24, 12:20 ]
a i kończę dziś 36 tydzień!!! znowu :ico_tort: ode mnie :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

24 lis 2009, 13:37

anusiek, gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A wiesz,ze jakos za 4 dni okienko nam przeskoczy na ostatnie :ico_szoking:
wstałam o 7
- u nas od kilku dni jakis dziwny zwycaj panuje,maly przychodzi do nas do lozka o 9,daje mi piloty,zebym wlaczyla telewizor,ide mu zrobic picie a on laduje sie na moje miejsce ioglada bajki.Ja za to ide do niego do pokoju,klade sie na tapczanik i spie jeszcze godzinke albo dwie :ico_wstydzioch: Wczoraj wstalam o 10.30,dzis o 10-tej :-D
i się śmieję z mężem, że nasz Skarb będzie 6-miesięcznym wcześniaczkiem, ważącym 4000 gr :-P
- hi,hi,my bralismy slub w kwietniu,a we wrzesniu koscielny i bylam juz 2 miesiac w ciazy,wiec nasz tez jest wczesniakiem wazacym 4590 :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:
w_rybka, o co chodzi z tą Amoli85, bo nie kumam??
- dziewczyna opowiadala na forum,ze ma 3 -letnia corke,ze w lutym tego roku urodzila jednego blizniaka,ktory zmarl a drugiego urodzila dwamiesiace pozniej,tez naturalnie.To podobno dziewczyna,ma 7 m-cy.Teraz ona jest w 7 m-cu ciazy ( czyli urodzila i zaszla w ciaze) i lezy na podtrzymaniu a niby ta 7 -mio miesieczna corka jest w spiaczce,bo dostala bezdech w nocy.Wszystkie jej wspolczulysmy,a okazalo sie,ze to sciema.Tzn zdjecia z usg,ktore wklejala znalazla na internecie,brzuch pokazywala jak rosnie i tez okazalo sie,ze to sa brzuchy dziewczyn z innych forum.Tu masz linka

http://www.naobcasach.pl/forum/viewtopi ... torder=asc

anetka607, to super,ze juz takie akcje masz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: meg, czyli wiesci nawet dobre,fajnie,ze lekarz ci podpasowal :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

24 lis 2009, 14:24

kurcze nie zła historia z tą Amoli85... rozumiem, że bywacie też na innych forach i stąd takie newsy! mają ludzie tupet i fantazję...

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

24 lis 2009, 14:27

meg, na forach nie,ja tylko tutaj pisze,ale na inne watki wchodze.Zwlaszcza,ze mam duzo "kolezanek",ktore poznalam w ciazy z Andrzejkiem.Wlasnie ta Mordeczka,ktora ujawnila ta sprawe,jest moja "kwietniowka 2007"

[ Dodano: 2009-11-24, 13:40 ]
dziewczyny pepek mi wyszedl :-D W pierwszej ciazy zostal na miejscu a teraz wyszedl :-D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

24 lis 2009, 14:53

Rybka właśnie się zastanawiałam kiedy wskoczymy i miałam Cię nawet zapytać ale zapomniałam :-) ale fajnie że to już niedługo ostatnie okienko :ico_brawa_01:
Dobrze że możesz dłużej pospać, przy starszaku to naprawdę nielada wyczyn :-)
meg fajnie że trafiłaś na takiego lekarza :-) już niedługo brawa za 36 tydzień :ico_brawa_01:
dziewczyny pepek mi wyszedl W pierwszej ciazy zostal na miejscu a teraz wyszedl
a ja jeszcze trochę mam :ico_oczko: ale malutko ciekawe czy przetrzyma :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”