Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

26 lis 2009, 14:28

to moga byc przepowiadajace,ale nie koniecznie.Kiedy masz wizyte u doktora?
w środę mam, biorę nospę i magnez. Mam nadzieję że jest ok. Ten ból jest do zniesienia i trwa kilka minut i zdarza się ze 2 razy dziennie, czasem w nocy. Boję się tylko żeby nie urodzić przez to za wcześnie :ico_szoking:
no to wychodzi jakies 4,5 miesiaca,czyli do kwietnia,czy ja zle licze
no tak około wychodzi ze 4, 5 czy 5 miesięcy.

tylko nie wiem bo przecież miał być zwiększony macierzyński o 2 tygodnie od nowego roku, to co mam 20 czy 22 :ico_noniewiem:
sama nie wiem, mówią w pracy że 20.

dobrych humorków wszystkim,

ja zaraz idę na spacerek z koleżanką i jej 3 tygodniową córą a potem w ruch kotlety schabowe :-) :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lis 2009, 14:40

anusiek, skoro mąż taki chętny do pomocy przy synku, to tylko się cieszyć i mieć nadzieję, że przez ten miesiąc co został Tobie do terminu mu się nie odwidzi ;-) Ja swojemu zapowiedziałam, że kąpiel to jego działka :ico_haha_01: no i nie protestuje :ico_brawa_01:
Jeśli nie są mocne te bóle, to możliwe że sobie macica ćwiczy. ale na wszelki wypadek bierz nospe i magnez :ico_sorki:
No i przede wszystkim udanego spacerku. U nas pogoda wymarzona na taki wypad, ale ja muszę poczekać do wieczorka, aż mąż z pracy wróci :ico_wstydzioch:

iw_rybka, he he he wychodzi na to, że Justynka grzeczna dziewczynka - nie to żebym w to wątpiła ;-) A powiem szczerze, że z jednej strony chciałabym by już było po wszystkim, a z innej się boję porodu :ico_wstydzioch: ale wiem, że dobrze będzie :-)

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

26 lis 2009, 14:50

cześć Dziewczyny. a u mnie kiepskie wieści. dalsze testy związane z cukrzycą- badania poziomu glukozy w moczu wskazują jednak na to, że mam nieleczoną w ciąży cukrzycę. jestem załamana. jadę dziś do doktór po glukometr, ale zostało tak mało czasu i tyle czasu dziecko nie było chronione. nie mam siły o tym myśleć. koszmar jakiś.
trzymajcie się cieplutko i bez przedwczesnych skurczów:)

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

26 lis 2009, 15:02

ale wiem, że dobrze będzie :-)
pewnie, że będzie dobrze :-) Co do kąpieli Maluszka, to też liczę pocichutku na męża, przynajmniej na początku :ico_oczko: Ja mogę asystować :-D

anusiek, ja mam dokładnie tak samo z tymi bólami, są krótkie i do zniesienia, ale nic nie biorę na to, bo w sumie niech macica sobie ćwiczy :ico_oczko:

iw_rybka, anusiek, na razie jest 20 tygodni i wątpię żeby to zmienili, to tyle co nic :ico_noniewiem: na szczęście będę miała jeszcze 2 urlopy wypoczynkowe do wykorzystania, więc pobyt z Małą się przedłuży trochę :-)

[ Dodano: 2009-11-26, 14:04 ]
meg, jejku, to niedobrze :ico_olaboga: Oby Mała silna była i nie dała się podwyższonemu cukrowi.

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lis 2009, 15:05

meg, :ico_pocieszyciel: tak mi przykro... Ale podczas ostatniego usg lekarz nie zauważył żadnych oznak sugerujących, ze ten cukier źle wpłynął na Twoją córeczkę :ico_sorki: Dlatego też główka do góry, wszystko będzie dobrze :ico_sorki: :ico_sorki: Ja będę trzymać za Was kciuki :ico_sorki:

anetka607

26 lis 2009, 15:54

- no to wychodzi jakies 4,5 miesiaca,czyli do kwietnia,czy ja zle licze :ico_wstydzioch:
ja jeszcze dodaje zalegly urlop :-D 26 dni :ico_brawa_01:
ale zostało tak mało czasu i tyle czasu dziecko nie było chronione. nie mam siły o tym myśleć. koszmar jakiś.
bedzie dobrze

u syna nic sie nie rozwija tylko kaszle jak kaszlal, moze jutro zostanie w domu jak nie bedzie chcial isc bo lekcji nie maja

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

26 lis 2009, 16:19

to tylko się cieszyć i mieć nadzieję, że przez ten miesiąc co został Tobie do terminu mu się nie odwidzi Ja swojemu zapowiedziałam, że kąpiel to jego działka no i nie protestuje
hihi no to fakt :-) Kąpiel to powinna być sprawa Taty, w końcu my mamy karmienie nie :-)
No i przede wszystkim udanego spacerku
dzięki był udany, malutka przecudna a i z koleżanką sobie pogadałam :ico_oczko:
meg, wiadomo kurcze, szkoda że nie zdiagnozowali wcześniej, ale nie martw się na pewno będzie wszystko z dzieckiem ok.
Kiedyś w ogóle takich badań nie wykonywali a pewnie cukrzyca ciążowa też była u niejednej.
syna nic sie nie rozwija tylko kaszle jak kaszlal
oby szybko i ten kaszel minął.

Ja się biorę za obiadek, dziś wyjątkowo mi się nie chce :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lis 2009, 16:44

Ja gdzieś słyszałam, że nawet jak urodzi się w grudniu ale jeszcze jest się na macierzyńskim w styczniu to należą się te dodatkowe dwa tygodnie, więc ja liczę na 22 tyg:) A potem się zastanowię co zrobić, miałam wrócić od razu po ale po tym jak mnie ostatnio traktowali to się zastanawiam dla kogo ja się tak poświęcam, opłacałoby mi sie posiedzieć do połowy września bo akurat Tosia pójdzie do przedszkola i niania będzie miała tylko jedno dziecko do opieki.

Meg- szkoda, że tak późno, a miałaś robiony test obciążenia w 24-28tc?

Ale mi sie dzisiaj spać chciało w dzień, bo Tosia wstała o 7 i szalała, ale za to było ładnie prawie jakby wiosna szła więc poszłyśmy na spacer, największy problem miałam z malowaniem kredą na boisku bo mi mi brzuchol przeszkadzał:)

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

26 lis 2009, 17:28

Inia1985 :ico_brawa_01: za 37 tydzień
Pruedence :ico_brawa_01: za 35 tydzień , a ja chyba przespałam się ze 2 godziny bo słoneczko tak fajnie świeciło , ale to nie nowość , bo ja ciągle śpiąca chodzę , chyba organizm chce sobie odpocząć .
Do mnie jakoś chyba nie dochodzi że za miesiąc , może wcześniej będzie poród , bo przed ciążą strasznie się bałam , a teraz jestem spokojna i o tym nie myślę , chyba Wszystkie musimy sobie dać radę :-D

My z mężem chcemy kąpać razem dzidzię , a że oboje nie mamy doświadczenia , to na początku może być bardzo ciężko . Jedynie tatuś będzie Oliwce obcinał poznokietki bo ja jakoś się zawsze bałam nawet dorosłemu nie obetnę a co dopiero takie malutkie stupki i rączki ,i nie protestował na szczęście :-)

meg , wszystko będzie na pewno dobrze :-)

Awatar użytkownika
inia1985

26 lis 2009, 19:45

anetka607, dobrze, że Synek ma tylko kaszel, oby mu szybko przeszło :ico_sorki:

Zobaczymy dziewczyny czy rzeczywiście przy drugim dziecku macierzyńskie będzie mieć 22 tyg., a przy pierwszym 20. Ja mocno trzymam za to kciuki, zawsze to 2 tyg. dłużej z Dzidziusiem. Widzę, że większość z Was podzieliła sprawiedliwe obowiązki :ico_oczko: chyba też musimy nad tym się zastanowić :ico_haha_01:

Wklejam obiecane zdjęcie łóżeczka, jeszcze wprawdzie nie stoi we właściwym miejscu, ale nie mogłam się powstrzymać i ubrałam tak "pokazowo" pościel :-) A to efekt:

Obrazek

A to mój wczorajszy brzusio:

Obrazek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”