Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 gru 2009, 18:51

moze lepiej juz sie przestaw,nie bedziesz taka nakrecona jak ja :ico_wstydzioch:
Jeśli mam być szczera,to nie jestem w ogóle nakręcona na poród.Jakoś mi się nie spieszy :ico_puknij: Chyba dziwna jestem,ale może to przez to że cały czas się skupiam na zaciskaniu nóg.Są jednak momenty że jest mi już bardzo ciężko i wtedy chciałabym być już po wszystkim.Do 4 stycznia nie ma wałka żebym urodziła,nie i koniec.A wtedy będę miała już 38tyg za sobą.Potem 18stycznia idę do szpitala :ico_sorki: ,więc jakoś to będzie.
Podrzucam znowu ciekawostkę :ico_oczko: http://dzieci.pl/pgid,117...emat_ciaza.html
Czytałam już wcześniej :-D ,ale niektóre przypadki są naprawdę kosmiczne. :ico_olaboga:

Rybcia,dzięki za wiadomości o Anusiek :ico_sorki: Jak dobrze że jest lepiej.Oby już tak zostalo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2009, 19:51

Jeśli mam być szczera,to nie jestem w ogóle nakręcona na poród.Jakoś mi się nie spieszy
powiem wam ze mi tez jakos sie nie spieszy do porodu :ico_oczko:
jeszcze miesiac przed nami, urodze wczesniej to ok, a jak nie to tez nic sie nie stanie :ico_oczko:
kiedys urodzic bede musiala :ico_oczko:

mnie pachwiny znowu mocniej bola a juz mialam spokoj przez jakis czas, no i biodra zawsze po nocy mnie bola strasznie :ico_olaboga:

dobrze ze u anusiek ok :ico_sorki:

lilo

10 gru 2009, 20:12

Hej!

Jestem po wizycie, troszkę smutna... Dzidzia jest trochę mała jak na wiek ciąży. Tzn. główka w sumie w normie ale brzuszek mały... Albo trzyma linię albo coś może być nie tak... Bo łożysko jest już dojrzałe i to by wskazywało że wiek ciąży jest zgodny z terminem porodu. Może jest po prostu drobna, Piotruś też nie był gigant, był szczupły, brzuszek mu się zaokrąglił dopiero po moim mleczku... A tak to w skończonym 41. tyg. urodził się z wagą 3 300,00... Pocieszam się jak mogę ale wiadomo, że lęk się czai.
Wychodzi że dzidzia waży ok 2 kg, w 35. tyg. zazwyczaj dzieci przerzucają ponoć 2 500,00...
Z tego powodu kolejna wizyta wcześniej, za niecałe 3 tyg. Będziemy obserwować żeby czegoś nie przegapić.
Leży sobie główką w dół już, lekarz pokazywał mi nosek, wargi że całe są, serduszko OK.
Moje wyniki są super - krew, mocz, ciśnienie - ponoć w ciąży rzadko się zdarzają tak dobre.
Co jeszcze...
Aaaaaaaaaaa - no właśnie - płci dzidzia nie zmieniła więc będzie DZIEWCZYNA :ico_haha_02:

Ogólnie lekarz sam zalecił zwolnienie, mam odpoczywać, zwolnić tempo żeby maluch rósł.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

10 gru 2009, 20:49

lilo, bo Ty jestes wiecznie na pelnych obrotach i dzidzia z Toba,jedne kobiety rodza duze dzieci,inne male.Nasza kolezanka grudniowa wczoraj urodzila corcie 2830,tez nie duza,widocznie ten typ tak ma.Odpoczniesz sobie,w swieta najesz dobrych smakolykow i dzidzia podrosnie.Na pewno tak bedzie,poza tym dziewczynki sa drobniejsze,gratuluje coreczki potwierdzonej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Bedzie Anusia???

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 gru 2009, 23:27

mnie pachwiny znowu mocniej bola a juz mialam spokoj przez jakis czas, no i biodra zawsze po nocy mnie bola strasznie
Mnie dzisiaj coś miednica z prawej strony pobolewa i mięśnie przy niej ciągną.Ale już się zaczynam przyzwyczajać do takich dolegliwości i powoli przestaje mnie to ruszać.
lilo, gratuluję więc córuni :ico_brawa_01: Nic sie nie martw,po prostu mała może być drobniutka i tyle,tak jak Rybcia napisała.Sporo pracowałaś,teraz odpoczniesz,dzidzia masy nabierze.Nie bój nic.Trzymam kciukasy za Ciebie i Twoją małą dziewczynkę :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 gru 2009, 10:39

Hejka!
Anusiek trzymam kciuki żeby wszystko się uspokoiło.
powiem wam ze mi tez jakos sie nie spieszy do porodu
i ja mam tak samo. Jeszcze nawet tak porządnie nie myślę o tym. Na razie nawet torby nie spakowałam i musze się jeszcze na zakupy wybrać. Ja się nastawiam na styczeń więc jeszcze troszkę czasu mamy :D
lilo, będzie dobrze tym bardziej że Piotruś też nie był wielki. I od poniedziałku odpoczywasz?
Ja dzisiaj pospałam super bo aż do 8.30 i jestem trochę przespana :D Na szczęście z Krystkiem lepiej. Dzisiaj mieliśmy jechać do lekarza, ale od wczoraj nie miał gorączki i wyniki z posiewu są dopiero w poniedziałek do odbioru więc pójdziemy z wynikami w poniedziałek :)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 gru 2009, 11:26

hello

mnie znowu obudzil bol bioder, no i trzeba bylo wstawac bo lezec juz wtedy nie da rady :ico_noniewiem:

no ale wzielam sie za robote, robie farsz do pierogow (kapuste z grzybami) a za same pierogi moze wezme sie po poludniu albo jutro :ico_oczko:

lilo nie martw sie, bedzie dobrze, widocznie twoje dzieciaczki tak maja ze rodza sie nie duze :ico_oczko:
no i tak jak dzieczyny pisza, teraz odpoczniesz to i corcia podrosnie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 gru 2009, 11:42

Witam :-D
a za same pierogi moze wezme sie po poludniu albo jutro :ico_oczko:
Uuu,smaczniutki obiadek się szykuje :-D Podziwiam że chce ci się robić pierożki.Ja się zniechęciłam,bo w poprzednie święta musiałam robić,bo mama sobie zażyczyła.Zrobiłam ich całe mnóstwo.Pół dnia spędziliśmy z mężem na ich lepieniu,bo na szczęście moj kochany facet zlitował się i mi pomagał.Od tej pory nie robiłam pierogów :ico_placzek:
Na szczęście z Krystkiem lepiej.
No to super :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Ja za godzinkę idę do dentysty,mam nadzieję że to już ostatni raz przed porodem. :ico_sorki: Ma mi w końcu założyć plombę i obym miała już święty spokój.
Popołudniu przyjeżdża do mnie przyjaciółka,to troszkę sobie pogadamy.A jutro popołudniu wybieramy się z mężem do znajomych,może w końcu odbiorę od nich przewijak i leżaczek,bo mają nam pożyczyć.W końcu jakaś odmiana w moim życiu i będę miała zajęcie :-D a nie w kółko leżeć i się nudzić.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 gru 2009, 11:58

smaczniutki obiadek się szykuje Podziwiam że chce ci się robić pierożki
to nie na obiadek a na swieta :ico_oczko:

geheimnis, trzymam kciuki zeby to byla ost wizyta u dentysty :ico_sorki:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 gru 2009, 12:18

to nie na obiadek a na swieta :ico_oczko:
aaaa :ico_wstydzioch: czyli potem zamrażać pewnie będziesz.Ja poproszę moją babcię,może ona zrobi w tym roku,a jak nie to zamówimy u znajomej babcinki i ona zrobi,a też wychodzą jej pyszne :ico_brawa_01: Ja sobie w tym roku daruję na pewno.
geheimnis, trzymam kciuki zeby to byla ost wizyta u dentysty :ico_sorki:
dzięki wielkie :ico_sorki: No to ja sie zbieram.Nim się wyszykuje i doturlam pod gabinet to akurat 12 będzie.Może wpadnę jeszcze popołudniu :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”