Awatar użytkownika
Agusia1982
Już śmiało chodzę po forum!

03 sty 2010, 12:33

witam!
maila normalnego od jakies dziewczyny z innego forum, ze widziała mnie tutaj i zaprasza do rozmowy na innym forum jeju jakas nawiedzona
ja też dostałam takiego @ od jakiejś Laury. właśnie się zdziwiłam ze ktoś nas podczytuje :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

u nas pięknie sypie śnieg :ico_haha_01:
Marta ja też myślę że będziesz miała chłopca,fajnie mieć parke :-D na początku sobie nie wyobrażałam mieć chłopca a teraz nie wyobrażam sobie go nie mieć :-D !!!!

a ja mam dylemat!!!! mój kochany wymyślił że w kwietniu na 3 miesiące jade do polski sama z Nicusiem zrobić prawko :ico_placzek: a moja córcia zostanie z nim bo tu szkoła! kupilismy tu dom wiec musze miec to prawko inaczej sie nie da :ico_placzek: na wielkanoc przyjeżdza do nas moja siostra z mężem i córcią i ja z nimi będe wracac do pl! troche mnie to przeraza ale wiem ze musze a moja córcia jest juz duża więc chyba nie bedzie źle :ico_olaboga:

miłej niedzielki :-)

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

03 sty 2010, 12:48

Hej babeczki,
Marta--Ja juz nie cycuje ,,,cale szczescie bo obydwoje sie wykanczalismy.Tzn nie sypialismy w nocy,byl bardzo emocjonalnie do mnie przywiazany.TYlk omama ,mama ,,tragedia.Takze te 14miesiecy starczylo nam w zupelnosci.ATk dlugo karmilam tez pierwszego synka.
Erys dzis przespal cala noc w swoim lozeczku a jak cycowalismy to o tym mowy nei bylo :ico_nienie:

Agusia--PEwnie ze sobie maz z corcia poradzi a ty nie masz czym sie martwic.BEdzie dobrze.Szybko zdasz prawko i wrocisz do niego.
A nie mozesz ekstermistycznei zdawac.PAmietam ze mi zajelo to tylko pare tygodni,,nie wiem czy nie tylko 3?

PAti--witaj i pisz co u was.??
Eric nie choruje???To juz wrocilas do domku,tak,bo pamietam ze bylas w Polsce dlugi czas.

Milej niedzieli

Dodano: 2010-01-03, 12:02
Obrazek

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

03 sty 2010, 15:55

Dziewczyny, ja tez nie chce zamknietego forum, bo sa takie przypadki w ktorych inne dziewczyny, czegos sie od nas naucza lub jakies pomocy mozemy udzielic.
Tylko gorzej ze zdjeciami i filmami, zboczencow nie brakuje. :ico_olaboga:
Tak jak niedawno na jakims watku na wspolnym trminie chyba, jakas dziewucha podszywala sie pod kogos i cudze zdejcia brzukszka wklejała jakos swoje :ico_zly:
ja też dostałam takiego @ od jakiejś Laury. właśnie się zdziwiłam ze ktoś nas podczytuje :ico_olaboga: :ico_noniewiem:
no dokładnie tak samo jakas Laura :ico_szoking: :ico_szoking:
No a z prawkiem na pewno sie przyda, wiem po sobie i po Danie jak nam lepiej teraz jest :-D obys szybko je zdala, trzymam kciuki :ico_oczko:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sty 2010, 16:28

Agusia1982, a jak tam wyglada z prawkiem ??? latwo zrobic ??? bo naprzyklad tu w UK bardzo latwo

sarenka, Iga cycowala i spala bo w sumie po ukonczeniu 9 miesiaca przesypiala noce do 4-5 w swoim lozeczku ale cycusia kocha :-D i jakos wrocila do niego mimo ze juz nie cycowalysmy :ico_haha_01:

wiola85, no co ty :ico_szoking: po co ta leska to robila :ico_puknij: dziwolag :ico_olaboga:

serniczek z brzoskwniami upieklam :-D Iga pomagala ( brzoskwinie kladla ) teraz czekam az ostygnie i zaraz sprobuje :-D

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

03 sty 2010, 16:44

mmmm serniczekkk.to ja sie wpraszam :-D
to Iga naprawde jakis wielki wyjatek ze tak spala mimo cycusia :ico_haha_01: :ico_haha_01:

A jest u was polski twarog??

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sty 2010, 16:53

sarenka, jest w polskim sklepie kupiony :-D i margaryna kasia :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

03 sty 2010, 17:14

baa to nie pogadasz :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
U nas nei ma polskich sklepow ani polskich produktow.
A duza roznica cenowa miedzy Polska a wamitzn ten sam ser w Pl a u was??

Awatar użytkownika
Agusia1982

03 sty 2010, 17:56

a jak tam wyglada z prawkiem ??? latwo zrobic ??? bo naprzyklad tu w UK bardzo latwo
wiesz co tutaj niby też jest łatwo ale kosztuje kupe kasy no i język,nie ukrywam że to dla mnie problem :ico_noniewiem:
A nie mozesz ekstermistycznei zdawac.PAmietam ze mi zajelo to tylko pare tygodni,,nie wiem czy nie tylko 3?
nie wiem jak to wygląda,nawet nie wiedziałam że tak można ! a napisz mi coś więcej ,jak to się załatwia? :ico_noniewiem:
serniczek z brzoskwniami upieklam Iga pomagala ( brzoskwinie kladla ) teraz czekam az ostygnie i zaraz sprobuje
brawa :ico_brawa_01: dla Igusi za pomoc :ico_brawa_01: a u nas też nie mamy twarogu ja jak robie serniczek to z sera ricotta i mascarpone !tez wychodzi pycha! :ico_haha_01:
u nas chyba znowu idą zęby bo maruda :ico_olaboga: a jak waszym maluchom wyszły ząbki,ja już nie pamiętam jak to było z Natką ale jemu wyszły jedynki i dwójki dolne i górne i zamiast 3 to 4,więc tu ma 1 i 2 luki i 4na dole bo u góry chyba właśnie teraz idą :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

03 sty 2010, 18:28

Agusia----Jak robisz ten sernik??U nas tez sa te sery o ktorych piszesz?nie czuc roznicy w smaku???

JA zdawalam prawko pare lat temu.Wtedy mieszkalam w Niemczech i do Polski pojechalam na bodajze 3 tygodnie.Wtedy zdalam testy i odrazu poszlam na plac zaliczac no i miasto.A godziny musialam wykupic i jezdzilam je bodajze codziennie zeby zrobic ta okreslona ilosc godzin,ale to zalezy od instruktora ,,azeby sie zgodzil na ten uklad bo jak wiem to teraz duzo ludzi zdaje i nie wiem czy codziennie daloby rade.TRzeba to poprostu szybciej zalatwic,umowic sie

Awatar użytkownika
Agusia1982

03 sty 2010, 21:39

podaję przepis na sernik z sera ricotta o smaku pomarańczy :) pychan nie czuć że to sernik z innego sera jest delikatny i pyszny :)
CIASTO KRUCHE -na spód(ja robię na blaszkę śr.24)
-1 szkl.mąki
-100 g margaryny do pieczenia
-3 łyżki cukru
-2 żółtka
zagnieść ciasto i wyłożyć dno blaszki-podpiec 10-20 minut w 180st
MASA SEROWA
-500g sera ricotta
-3 jaja
-ok.pół szkl. cukru
-3 łyżki mąki
-3 łyżki śmietany 18% ( ja nie miałam i nie dałam i ok)
-cukier waniliowy
-starta skórka z całej pomarańczy
Mikserem ubić ser,dodać mąkę i cukier,dobrze połączyć.
Dodać cukier waniliowy,śmietanę i skórkę z pomarańczy.Na końcu stopniowo dodawać po 1 jajku.Nie ubijać za długo. Masę wylać na podpieczony spód i piec ok.1 godziny w 170 stC , środek może być lekko galaretowaty,ostudzić i schłodzić w lodówce ok 4 godzinek.
POLEWA CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWA
-150g czekolady(poł mlecznej pół gorzkiej)
-sok z połowy pomarańczy. czekoladę rozpuścić na parze z sokiem z pomarańczy.Polać wystudzony sernik!
I pycha palce lizać :)))) a tak wygląda

Obrazek

a co do prawka nie będę kombinować pojade na 3 miesiące i zrobie ten kurs

Wróć do „Przedszkolaczki”