Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sty 2010, 23:47

myssa, witaj :-)
Dołączam na sam koniec
lepiej pozno niz wcale :ico_oczko:
próbując wszystkiego co można...i oleju rycynowego,schodów,spacerów
z olejem rycynowym lepiej uwazac i nie stosowac na wlasna reke :ico_nienie: po co ryzykowac, synus i tak przyjdzie wtedy, kiedy bedzie gotowy, tym bardziej, ze do terminu jeszcze prawie 3 tygodnie Ci zostaly...

lilo

05 sty 2010, 09:55

myssa, witamy!!!! No to będziemy czekać razem na kolejne maluszki :ico_oczko:
Wiesz,ja powtarzam tak naprawdę tylko opinie które same usłyszałam.
Mnie parę dni temu zaczepiła sąsiadka i mówi "to już tak 7. miesiąc chyba co??????" :ico_haha_01: :ico_oczko:
Wszystkie mamy zgrabne brzuszki po prostu i tyle :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-01-05, 09:29 ]
Wczoraj na forum widziałam rybkę i Patrycję, więc chyba wyszły ze szpitala, może zajrzą do nas :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2010, 10:51

dzien dobry :-)
Wszystkie mamy zgrabne brzuszki po prostu i tyle
i tej wersji sie trzymajmy :ico_oczko:
Wczoraj na forum widziałam rybkę i Patrycję, więc chyba wyszły ze szpitala, może zajrzą do nas
oby, czekamy :-) :ico_sorki:
ja ledwo na oczy patrze, dzisiaj w nocy chyba w ogole nie spalam, polozyc sie i tak nie moge... w koncu poszlam do innego pokoju i przesiedzialam do rana na kanapie, zeby meza co chwile nie budzic, i tak mi plecy wymasowal, jak sie przebudzil :-) ciekawe, co mi lekarka dzisiaj powie, bo jeszcze jedna taka noc i oszaleje, a podobno organizm musi byc wypoczety i na silach, zeby spontanicznie zaczela sie akcja porodowa, wiec to taki zaklety krag...
A jak Wy sie czujecie? Mam nadzieje, ze bez dolegliwosci...

Awatar użytkownika
myssa
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

05 sty 2010, 10:52

No więc wygląda to tak.Mój gin powiedział że nie dochodze do nowego roku.A tu niespodzianka..Malutki uparciuch sie zaparł i koniec;/.. :ico_zly:
Rozstępów coraz więcej a wyskoczyły mi na sam koniec...domyślacie się jak to wkurza,obwód brzusia to już 111 cm:) :ico_ciezarowka:
Ginekolog sam polecił mi olej rycynowy..niby na zaparcie ale z podtekstem na szybszy poród.Próbowałam trzy raz..za pierwszym miałam małe skurcze ale niestety przeszły..za drugim i trzecim nic:/..Już bardziej bolał mnie brzuch po chodzeniu:)
Teraz już nic nie próbuje..w sumie to nawet nie moge..odchodzi czop i już nawet przyszły Tatuś chce abstynencji;/...A powiedzcie dziewczyny ile wam odchodził czop przed porodem i czy tak długo??
I jak radzicie sobie z bólem łydek? :ico_olaboga: Bo ja normalnie szaleje wieczorem;/

[ Dodano: 2010-01-05, 09:55 ]
Coś chyba żle wpisałam w suwaczku bo teraz jestem w skończonym 38 tygodniu i zaczynam 39:)...Pierwszy termin porodu miałam na 31 grudnia a teraz na 14 stycznia:)

lilo

05 sty 2010, 11:07

podobno organizm musi byc wypoczety i na silach, zeby spontanicznie zaczela sie akcja porodowa
No właśnie :ico_sorki: Niestety często na koniec człowiek mimo że chce - nie może się wyspać.
Mam nadzieję, że ci coś pomogą bo to faktycznie koszmar jakiś :ico_olaboga:

U mnie odpukać nie jest tak źle. Ciagle mi niedobrze, mam zgagę, dzisiaj mi słabo coś i serce jakoś kołacze, ale to w sumie pryszcz. Plecy nie bolą od brzucha, jakoś mniej spojenie łonowe, od 3 nocy lepiej śpię co mnie najbardziej cieszy :ico_sorki: Całkiem sprawna jestem, wożę malucha ciągle do przedszkola, wczoraj wpadłam też do pracy zawieźć zwolnienie, byłam na zakupach sama więc całkiem nieźle :ico_oczko:
Mój gin powiedział że nie dochodze do nowego roku
No w takie przepowiednie to ja nie wierzę bo mi tak też mówił w pierwszej ciąży a przenosiłam :ico_oczko: Rozstępy też pojawiły mi się dopiero pod koniec, teraz nowych nie mam na razie, tylko spadek który został po pierwszej ciąży.
A brzuszek faktycznie masz pokaźny :ico_brawa_01:
powiedzcie dziewczyny ile wam odchodził czop przed porodem i czy tak długo??
Ja nic nie wiem na ten temat :ico_wstydzioch: W pierwszej ciąży czop mi odszedł już przy niezłym rozwarciu, wody chlustnęły dopiero po pierwszym skurczu partym, więc też jestem dość ciemna w tym temacie, nie wiem czy bym rozpoznała co jest czopem a co jakimiś upławami większymi :ico_noniewiem:
Pierwszy termin porodu miałam na 31 grudnia a teraz na 14 stycznia:)
termin mam na 24 stycznia:)
A czemu masz takie różne terminy??? :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 sty 2010, 12:06

Witam serdecznie
myssa, Witamy na styczniówkach :ico_brawa_01:
Mnie parę dni temu zaczepiła sąsiadka i mówi "to już tak 7. miesiąc chyba co??????" :ico_haha_01: :ico_oczko:
Wszystkie mamy zgrabne brzuszki po prostu i tyle :ico_oczko:
Mnie koleżanka pojechała maksymalnie i stwierdziła że ona to taki brzuch jak ja to miała pod koniec 6miesiąca (chyba żart jakiś :ico_puknij: ) ,no tyle że ona prawie 30kg przytyła w ciąży.
Za to ostatnio jak byłam na KTG to mnie 2 położne pochwaliły,że mam bardzo ładniutki brzuszek i że przytyłam książkowo,więc tylko się cieszyć :ico_oczko:
Wczoraj na forum widziałam rybkę i Patrycję, więc chyba wyszły ze szpitala, może zajrzą do nas :ico_brawa_01:
No pewnie wpadną,jak już się troszkę zorganizują po przybyciu nowych członków rodzinki. :-D
ja ledwo na oczy patrze, dzisiaj w nocy chyba w ogole nie spalam, polozyc sie i tak nie moge
Jeny,współczuję Ci.Oby coś dala ta dzisiejsza wizyta bo ty się wykończysz jeszcze przed porodem. :ico_olaboga:
Za to ja dzisiaj spałam jak dziecko.Męża nie było-dyżur nocny,więc mialam całe łóżko tylko dla siebie.No i co dziwota do WC wybrałam się tylko raz :ico_szoking: Ale budziłam sie częściej bo mnie delikatne skurczyki chwyciły,ale szybko przechodziły więc szłam spać dalej :ico_brawa_01:
Wniosek taki,że lepiej mi się śpi jak mojego męża nie ma,ale jemu chyba tego nie powiem,bo mu sie przykro zrobi :ico_noniewiem:
A powiedzcie dziewczyny ile wam odchodził czop przed porodem i czy tak długo??
Ja z pewnością nie pomogę,bo sie na tym nie znam kompletnie. :ico_placzek:
myssa napisał/a:
Pierwszy termin porodu miałam na 31 grudnia a teraz na 14 stycznia:)

myssa napisał/a:
termin mam na 24 stycznia:)

A czemu masz takie różne terminy??? :ico_olaboga:
podejrzewam ze termin jest na 14,a ten 24 styczeń to może zwykły błąd klawiaturowy :566: :566: :566:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2010, 12:30

hejka

ja w miare wyspana, wsumie wstalam pol godz temu :ico_haha_01:
w nocy pare skurczow mialam ale jakos przezylam :ico_oczko:

ale teraz tak mnie krocze nawala ze chodzic nie moge :ico_olaboga:

na 14ta do poloznej :ico_oczko:

Helen kochana wspolczuje ci tych boli, a jeszcze bardziej tego ze nie mozesz przez to spac :ico_chory: :ico_olaboga:

witaj myssa, na styczniowkach :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2010, 12:36

w nocy pare skurczow mialam ale jakos przezylam
no w koncu jutro juz 6 stycznia :ico_oczko:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2010, 12:38

no w koncu jutro juz 6 stycznia :ico_oczko:
oj watpie zeby do jutro cos sie rozkrecilo :ico_noniewiem:
mam jakies dziwne przeczucie ze doczekam terminu a nawet po terminie :ico_noniewiem:
zobaczymy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2010, 12:42

podejrzewam ze termin jest na 14,a ten 24 styczeń to może zwykły błąd klawiaturowy
i ja tak mysle...
Ginekolog sam polecił mi olej rycynowy.
to juz inna sprawa :ico_oczko: srodki na przeczyszczenie w czasie ciazy mozna brac jedynie pod kontrola lekarza, ale jakis dziwny jest, bo bardzo duzo dzidzi przychodzi na swiat kilka dni po terminie, wiec widocznie tak ma byc, nie ma co manipulowac z zewnatrz
I jak radzicie sobie z bólem łydek?
w zasadzie tylko magnez pomaga, ale pod koniec ciazy trzeba by skonsultowac jego przyjmowanie z lekarzem, wielu kaze odstawic po 36 tc...

[ Dodano: 2010-01-05, 11:43 ]
zobaczymy
teraz to juz tylko czekanie nam pozostalo :ico_oczko: u mnie nic sie na razie nie dzieje...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”