Alkasbir
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2010, 14:11

od początku ciazy na plusie mam tylko 3,5 kg chyba ciut mało jak na prawie 6 miesiąc :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
_
wydaje mi sie ze mało, ale możesz sobie znaleśc na necie kalkulator przyrostu wagi w ciązy i tam masz opisane ile powinnaś przytyć

Awatar użytkownika
kratka
Trzy tysiące lat minęło...

20 sty 2010, 14:12

Frydza to tak nagle Ci sie rozwarcie zrobilo? nie skracala Ci sie szyjka, nie mialas skurczow? trzymam kciuki! musi byc ok!

ja lece polezec bo czuje sie zmeczona :ico_spanko:

[ Dodano: 2010-01-20, 13:15 ]
gozdzik napisał/a:
od początku ciazy na plusie mam tylko 3,5 kg chyba ciut mało jak na prawie 6 miesiąc
_
wydaje mi sie ze mało, ale możesz sobie znaleśc na necie kalkulator przyrostu wagi w ciązy i tam masz opisane ile powinnaś przytyć
malutko ale z drugiej strony o ile dzidzia prawidlowo sie rozwija to fajnie bo nie bedziesz miala problemow z nadwaga po ciazy :-) Troche zazdroszzcze bo ja mam juz 7-7,5kg do przodu :ico_placzek: a mnie stresuje ta waga

[ Dodano: 2010-01-20, 13:18 ]
swoja droga to jak naslucham sie o tych rozwarciach, skurczach, skracajacej sie szyjce to sie stresuje... bylam 2 tyg temu na kontroli i wszystko bylo super ok... skurczow ani plamien nie mam wiec chyba ta szyjka sie nie skraca co? bezobjawowo chyba sie tam nic nie dzieje, prawda? jak myslicie?

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2010, 14:38

kocyk przyszedl powiem Ci tibby ze w necie wyglada ladniej ten znaczek z misiem jest bardzo malutki ale grubasny ten kocyk tez nie jest. ja kupilam ten ecri no i jest bardzo jasniutki ale bardzo mieciutki

kratka, nie martw sie jak lekarz nic nie mowil ze cos zlego sie dzieje no to chyba jest wszystko ok

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

20 sty 2010, 14:44

ciesze się, że to nie jakiś grubas! :ico_sorki:
teraz pozostaje mi wymyślić kolor! :ico_olaboga:

a ja słyszałam, że lepsza od gruszki jest FRIDA do noska.
jeszcze napisz sobie jałowe gaziki do pępuszka.
a zasypka prawdopodobnie się nie przyda. lepsza kartoflanka, bo się tak nie roluje na pupie.
jak jeszcze coś wymyślę, to napiszę.

[ Dodano: 2010-01-20, 13:46 ]
a ciuszki z tymi napisami rzeczywiście tu nie są drogie. widziałam takie za 30zł w centrum! :ico_olaboga:
i wisnia ma rację, Alkasbir, zacznij kupować choć po kilka rzeczy w miesiącu teraz, bo później nie wyrobisz z kasą. a skoro nie ma u ciebie powodów do zmartwień to tymbardziej.

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2010, 14:49

tibby, myslalam ze lepszy jest spirytus do pepuszka
a co do kocyka to tylko nie bierz tego ecri bo bedzie sie szybko brudzil ja zaluje ze nie wzielam pomaranczowego

teraz zmykam do babci bo jest juz w domciu
Moj M wlasnie rejestruje sie w posredniaku by na wiosne wziasc kase na wlasna firme i odtorzyc garaz w lodzi bo nie bedzie cale zycie podrozowal miedzy lodzi a plockiem i wracal do domu na weekendy

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

20 sty 2010, 14:57

spirytusem trzeba przemyć, ale ja myślałam, żeby jak będe ubierac malucha to ten kilutek zakryć tym jałowym gazikiem. a poza tym gaziki i do przemywania oczków się przydadzą.

ja myślę pomiędzy żóltym a tym z kaczusią brązowym.

Alkasbir
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 sty 2010, 15:06

Troche zazdroszzcze bo ja mam juz 7-7,5kg do przodu :ico_placzek: a mnie stresuje ta waga
ja tez dużo przytyłam i daje mi to do myślenia, ale nie chcę sie zbytnio stresować. przyjdzie na to czas po porodzie :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-01-20, 14:12 ]
wisnia ma rację, Alkasbir, zacznij kupować choć po kilka rzeczy w miesiącu teraz, bo później nie wyrobisz z kasą. a skoro nie ma u ciebie powodów do zmartwień to tymbardziej.
ja już bym dawno to zaczeła robić, tylko mąż się stresuje, że co wizyta to nowe zmartwienie - najpierw skrócona szyjka, potem miękka szyjka a teraz znowu to twardnienie brzucha. ale coś zacznę i tak już kupować - nie mogę sie już doczekać :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

20 sty 2010, 15:20

ja mam 7kg ma plusie plus 1kg maluch, więc waga pokazuje +8kg! :ico_olaboga:
nie mogę sie już doczekać
kupowanie dla malucha to wielka wielka przyjemność. :-D

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2010, 15:35

my po spacerku ale dziś zimno u nas byr............... do tego wiatr więc raz dwa uciekłyśmy z Julą do ciepłego domku
Alkasbir, co prawda teraz wszystkiego w sklepach cała masa i można na raz wszystko kupić ale nie ma to jak przyjemność kupowania ciuszków roztratować w czasie :-D :-D :-D
no i nie czuć tak w portfelu
Ja uwielbiam oglądać te małe śliczności :-D :-D
duzo tez wyszukuje fajnych ciuszków w lumpeksie sa dobrych firm i naprawdę
słyszałam, że lepsza od gruszki jest FRIDA do noska.
minimalnie albo nawet wcale nie widać ze były używane
ja tez polecam Fride
a i masc bepanten dobra na cycusie i na nonono maluszka
z zasypki bym zrezygnowała ja dostałam jedna i do tej pory stoi :ico_oczko: muszę ja hihi juz wyrzucić bo i tak do niczego sie nie przyda
mydełko tez w sumie zbędne bo jak będziesz kapać w olatum to juz mydełka sie nie używa no chyba ze będziesz na zmianę ciapac raz w emulsji a raz mydełko i woda
kupiłabym jakiś krem do buzi np z emolium lub tez z olatium z filtrem na polko
na razie tyle mi sie przypomniało a nie wiem czy napisałaś o podkładach dla siebie i na łóżko
polecam tez tamtum rossa kupic w saszetce tak z trzy potem to rozpuścić w 0,5 l butelce z dzióbkiem i obmywać krocze po każdej wizycie w kibelku pomaga goić sie ranie po cięciu

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

20 sty 2010, 15:38

kupiłabym jakiś krem do buzi np z emolium lub tez z olatium z filtrem na polko
na razie tyle mi sie przypomniało a nie wiem czy napisałaś o podkładach dla siebie i na łóżko
polecam tez tamtum rossa kupic w saszetce tak z trzy potem to rozpuścić w 0,5 l butelce z dzióbkiem i obmywać krocze po każdej wizycie w kibelku pomaga goić sie ranie po cięciu
właśnie, to samo chciałam napisać!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”