madzia0609, co tam, jak sie wszystko potoczylo??
szpital mysmy wczoraj tez pojechali bo mialam strasznie duzo boli menstruacyjnych przy skurczach - stawianiu sie macicy, no i cos tam mi sie przestawilo w pochwie, opuchnelo i jak sie bada to sie czuje jakby sie mialo tampon wlozony ktory wypelnia wnetrze pochwy, no wiec pojechalismy do szpitala i mnie zbadali i jestem ladnie zamknieta, szyjka ma 2,5 cm wiec ladna , dluga, co do opuchniecia to powiedzieli ze nie ktorym kobietom puchnie tak lono w czasie ciazy, ale jest to zupelnie bezpieczne. Ja upadlam w ciagu dnia i w sumie niewiem czy to mialo jakis wplyw na to, co do bolow przy skurczach to sie okazalo ze czulam parcie na miednice i bole menstruacyjne z przodu w podbrzuszu w czasie kiedy nie mialam skurczy - stawiania sie brzuszka, wiec duzo o tym rozmawialismy i w koncu po roznych badaniach doszlismy do wniosku ze to moje problemy z nerwami i sciegnami, dotad siedzialy na tyle miednicy, w dolnej czesci krzyza, w tylnich sciegnach miednicy i nerwach kosci ogonowej, ale teraz promieniuja na przod, dlatego tez bole te nie maja jakiegokolwiek wplywu na rozwarcie szyjki, nic nie wskazuje na zblizajacy sie porod. Ucieszylam sie ze z dzidzia ok, zrobili mi usg dopochwowe i normalne i dzidzia straaaasznie rozrabiala, ale ona na co dzien jest strasznie zywa. Wiec sie uspokoilam jesli chodzi o dzidzie i moja szyjke, za to bede musiala porozmawiac z moja fyzjoterapeutka o tych promieniujacych bolach z tylu, moze musimy dostosowac nowe cwiczenia tak zeby i dzialaly rowniez na te bole a-la menstruacyjne, naciskach ani amsowac na podbrzuszu chyba raczej mnie nie moze. echh a juz sie cieszylam ze mniej amm objawow, ale to dlatego tez pewnie ze wieksza jestem no i ostatnie dni siadalam przy komputerze czego nie robilam wczesniej. Fakt ze nie dlugo ale i tak, jakis wplyw mialo to siedzenie.
waga zwazyli mnie wczoraj i przytylam 16 kilo

mam pulchniutkie nozki , ale napewno wszystko spadnie az na minus trzy jak przy Julci, tez przytylam okolo 25 kilo i wszystko stracilam z nadmiarem wiec sie nie martwie