Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2010, 13:13

z tym modyfikowanym do 3 roku zycia to troche naciąganie na kase..
MOŻE i naciąganie ale ja tym mlekom w kartonie to za nic nie wieże
wiec wole modyfikowane a przecież dziecko juz od drugiego roku życia max pije dwa kubki wiec az tyle kasy na to mleko nie idź
Moja pije tylko na wieczór kubeczek a w dzień tak co drugi wiec nie uwazam zeby az tyle kasy na to mleko szło :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: a przynajmniej wiem ze jest pełnowartościowe ale wiadomo jazdy robi jak mu pasuje

Awatar użytkownika
kratka
Trzy tysiące lat minęło...

31 sty 2010, 13:13

ja sie naczytalam swego czasu o tych wozkach... doktorat moglabym z nich robic... wiem ze coneco maja bardzo zla opinie

[ Dodano: 2010-01-31, 12:15 ]
kratka napisał/a:
z tym modyfikowanym do 3 roku zycia to troche naciąganie na kase..
MOŻE i naciąganie ale ja tym mlekom w kartonie to za nic nie wieże
wiec wole modyfikowane a przecież dziecko juz od drugiego roku życia max pije dwa kubki wiec az tyle kasy na to mleko nie idź
Moja pije tylko na wieczór kubeczek a w dzień tak co drugi wiec nie uwazam zeby az tyle kasy na to mleko szło a przynajmniej wiem ze jest pełnowartościowe ale wiadomo jazdy robi jak mu pasuje
powiem Ci ze nie jestem taka w 100% przekonana ze cos co jednak jest sztuczne jest takie super wartosciowe... to tak jak witaminy w tabletkach. A kiedys dzieci musza zaczac pic tylko krowie. Ja moze mieszane bede mu dawala... Filip pije 3-4 kubki dziennie

[ Dodano: 2010-01-31, 12:16 ]
ja bebilon kupuje

[ Dodano: 2010-01-31, 12:16 ]
i schodza 3-4 wielkie puchy miesiecznie po 35zl kazda wiec mysle czy nie przejsc w polowie na krowie

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 sty 2010, 13:17

madzia0609, co tam, jak sie wszystko potoczylo??

szpital mysmy wczoraj tez pojechali bo mialam strasznie duzo boli menstruacyjnych przy skurczach - stawianiu sie macicy, no i cos tam mi sie przestawilo w pochwie, opuchnelo i jak sie bada to sie czuje jakby sie mialo tampon wlozony ktory wypelnia wnetrze pochwy, no wiec pojechalismy do szpitala i mnie zbadali i jestem ladnie zamknieta, szyjka ma 2,5 cm wiec ladna , dluga, co do opuchniecia to powiedzieli ze nie ktorym kobietom puchnie tak lono w czasie ciazy, ale jest to zupelnie bezpieczne. Ja upadlam w ciagu dnia i w sumie niewiem czy to mialo jakis wplyw na to, co do bolow przy skurczach to sie okazalo ze czulam parcie na miednice i bole menstruacyjne z przodu w podbrzuszu w czasie kiedy nie mialam skurczy - stawiania sie brzuszka, wiec duzo o tym rozmawialismy i w koncu po roznych badaniach doszlismy do wniosku ze to moje problemy z nerwami i sciegnami, dotad siedzialy na tyle miednicy, w dolnej czesci krzyza, w tylnich sciegnach miednicy i nerwach kosci ogonowej, ale teraz promieniuja na przod, dlatego tez bole te nie maja jakiegokolwiek wplywu na rozwarcie szyjki, nic nie wskazuje na zblizajacy sie porod. Ucieszylam sie ze z dzidzia ok, zrobili mi usg dopochwowe i normalne i dzidzia straaaasznie rozrabiala, ale ona na co dzien jest strasznie zywa. Wiec sie uspokoilam jesli chodzi o dzidzie i moja szyjke, za to bede musiala porozmawiac z moja fyzjoterapeutka o tych promieniujacych bolach z tylu, moze musimy dostosowac nowe cwiczenia tak zeby i dzialaly rowniez na te bole a-la menstruacyjne, naciskach ani amsowac na podbrzuszu chyba raczej mnie nie moze. echh a juz sie cieszylam ze mniej amm objawow, ale to dlatego tez pewnie ze wieksza jestem no i ostatnie dni siadalam przy komputerze czego nie robilam wczesniej. Fakt ze nie dlugo ale i tak, jakis wplyw mialo to siedzenie.
waga zwazyli mnie wczoraj i przytylam 16 kilo :ico_brawa_01: mam pulchniutkie nozki , ale napewno wszystko spadnie az na minus trzy jak przy Julci, tez przytylam okolo 25 kilo i wszystko stracilam z nadmiarem wiec sie nie martwie :ico_sorki: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

31 sty 2010, 13:24

mamcia, dobrze, że z dzidzią wszystko ok :ico_brawa_01: uważaj na siebie! a wy już wiecie co będziecie mieli za dzidzię? czy jeszcze to tajemnica?

a propos tego liczenia ruchów, to mi ginek nic nie mówił, ale kiedyś się skupiłam i policzyłam, to mały ruszał się że hoho, więc byłam spokojna i jakoś zaprzestałam. teraz nie jest inaczej i Tobi wywija koziołki co chwilę :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 sty 2010, 13:28

mleko Julcia pije krowie od niewiem jak dlugiego czasu, cos mi sie zdaje ze od pierwszego roku zycia,ale nie jestem pewna czy nie szybciej, bo zaczela opiekunke panstwowa od 7 miesiaca, a tam mleko podaja, ale moze miala roczek jak tez owsianke zaczela jesc bo je owsianke na mleku krowim, i w sumie nigdy nie miala na to zadnej reakcji alergicznej, mleczko jej smakuje pije dwie szklanki dziennie.
wozek z kolkami skrecajacymi sie ja tylko taki preferuje, da sie skrecic latwo i w lesie i w miescie, szybko zawrocic, bez zadnego problemu, bez naciskania , wysilku i sily,a te wszystkie co tylko na wprost jada zawsze trzeba sie namotac zeby skrecic, nigdy w zyciu to nie dla mnie. A moja kumpela z polski co probowala moj wozek wogole nie lubila nim jezdzic mowila ze dziwnie jej bylo i ze niby ciezko prowadzic ale jak to mozliwe to nie wiem :ico_oczko: :ico_noniewiem: :-D
madzia o bosze to Ty juz masz rozwarcie?? I pozwalaja Ci lezyc w domciu??? :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

31 sty 2010, 13:32

kratka, powiem szczerze, że na x-landera nas nie stać. :ico_nienie:
a co do reszty firm, to muszę przyznać, że bardziej patrzyłam na wygląd zewnętrzny niż na firmę. :ico_wstydzioch: ale po wypłacie idę zamówić w hurtowni z dzidziusiowymi rzeczami materacyk, a tam też są wózki, więc sobie poptrzę znów.

ale na allegro widzieliśmy śliczny wózek BABYMERC z dużymi kołami właśnie takie jakie chcę, i za 600zł, więc sobie na niego pewnie pozwolimy

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 sty 2010, 13:39

tibby, czekamy na kolejna dziewczynke, tez to potwierdzili przy tym usg, czuje ja juz od dluzszego czasu, nie pamietam dokladnie ile mialam tygodniu ale okolo 15-17 tygodnia sie zaczelo takie juz kopanie, a teraz najmniejsze przewijanie czuje, no ale jest zywa, wogole w stosunku do Julci ktora sobie pokopala jak kazde normalne dziecko i do spania poszla, ta kopie duzo czesciej i dluzej, w szpitalu bylismy przez 4 godziny i przez caly ten czas byla zywa, pielegniarka recznie przyciskala ktg zeby slyszec serduszko bo dzidzia wciaz zmieniala pozycje i nie mogli zebrac data. Smieli sie ze jest bardzo zywa, bo usg tez trudno bylo przeprowadzic, ale im powiedzialam ze ona tak zawsze podekscytowana jest ;D mam nadzieje ze pozytywnie tylko a nie ze po urodzeniu bedzie potrzebowala wiecej uwagi w negatywny sposob- np przez kolke, czy niezadowolenie. Julcia spala 10 godzin bez ani jednej pobutki po 3 miesiacu, a od urodzenia budzila sie raz do dwoch w nocy, i bylam bardzo z tego zadowolona, marze o tym samym!

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

31 sty 2010, 13:44

czekamy na kolejna dziewczynke,
fantastycznie :ico_brawa_01: wielkie gratulacje!
nasza dziewczynka zmieniła się w ciągu 5tyg. w chłopca :-D
Tobi też jest bardzo żywy. :ico_brawa_01: uwielbiam te kopniaki, ale już kilka razy dostałam po żebrach...

Awatar użytkownika
kratka
Trzy tysiące lat minęło...

31 sty 2010, 13:44

tibby, po prostu poczytaj opinie w necie na temat wybranego wozka. Zeby nie rozwalil Ci sie za szybko

MamciaKochana, a jak bedzie miala na imie? :-) ja tez tylko ze skretnymi kolkami :-) .

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

31 sty 2010, 13:54

kratka, na pewno poczytam.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”