Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2010, 12:30

Witajcie ale u Nas zrobiło sie wiosennie ptaszki śpiewają słonko świeci az wiosna zapachniało :ico_haha_02:
Julcia sobie śpi taka słabiutka jest moja dziewczynka noc minęła jej spokojnie bez sensacji
rano odrobinkę zjadła wypiła szklankę wody z mikroelementami ech
MamciaKochana, co do spania to chyba większość ma podobnie ja mam takie noce ze śpię a są i takie co sie kulam po tym łóżke w te i z powrotem widać taki urok
Zakupy ja ciuszków mam juz chyba ful tylko dumam czy czasem mi nie braknie tych maleńkich bo wszystko mam od rozmiaru 62 :ico_noniewiem:
:ico_noniewiem: a tylko jedne spiochy i kaftanik na 56 i tak dumam czy czasem czegoś jeszcze nie dokupić
Jula urodziła sie dość mała bo miała 52 cm wiec w 62 to pływała i dość sporo chodziła w tych małych śpioszkach :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: i teraz sama nie wiem co robić
Szpital to po tej mojej ostatniej przygodzie to zamówiłam na allegro
podkłady na łóżko 5 sztuk 3 paki tych podpasek majty siatkowe 2 szt plus 5 takich jednorazowych
i wkładki do stanika wiec ogólnie juz będę mieć wszystko bo teściowa kupiła mi 2 piżamki a ja jedna wiec trzy + jakąś stara do porodu starczy
jeszcze brakuje mi stanika
A tak brakuje fotelika samochodowego przewijaka na łóżeczko cienkiego kocyka kilka pieluch tetrowych jedna zmianę do łóżeczka i jeszcze kilka pierdołek + kosmetyki ale chyba tu kupie Oliatum i maść bephanten bo nie będę ryzykować a potem sie pomyśli

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2010, 12:49

szpital u nas wielorodki jesli nie ma komplikacji wysylaja do domu zaraz po porodzie, jest sie gora dwie godzinki po porodzie i do domciu, wiec ja jako tako nie bede ze soba brac wiekszej torby do szpitala, tylko wlasnie te gacie - majty siatkowe planowalam zakupic i wieksze podpaski bo te szpitalne wzielam sobie zeszlym razem do domciu i bylo mi bardzo przyjemnie je uzywac przez pierwsze dni az do czasu jak mi sie krocze zagoilo bo peklo. A te szpitalne pielucho-podpaski super sie okazaly, bo nie przesiakalo nic i mieciutko bylo na poranione krocze. Tym razem sama musze kupci no bo bede tylko na porodowce wiec nawet niewiem czy bym miala szanse wziasc te szpitalne do domciu chyba ze maja je tez na porodowce.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

23 lut 2010, 12:52

w tym szpitalu w którym ja będę rodzić, to dają do porodu swoje koszule. mam taką jedną co to typowo do karmienia jest przystosowana, ale jeszcze jedną będę musiała sobie zakupić jakąś. zawsze lepiej mieć coś świeżego na przebranie. :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-02-23, 11:57 ]
MamciaKochana, pisząc o wielkich podpaskach masz na myśli takie typu "na noc"?

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2010, 13:54

Awatar użytkownika
kratka
Trzy tysiące lat minęło...

23 lut 2010, 14:01

hej :-)
mi brakuje pieluch tetrowych, stanika, kosmetykow, pampersow, smoczkow... pewnie o czyms jeszcze zapomnialam :-)

[ Dodano: 2010-02-23, 13:04 ]
koszule i pizame mam z czasow poprzedniego porodu wiec mi wystarczy... w domu i tak spie w t-shircie i bokserkach. Podklady u mnie w szpitalu daja, podpaski tez... kupie tylko always do domu.

Aaaa i poduszke do karmienia kupie

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2010, 14:11

Hej Kobietki ale pieknie wiosennie mmm,tylko tyle wszedzie wody :ico_olaboga: ale wazne ze cieplutko i milutko,bylismy juz na spacerku!

Mi jeszcze brakuje materac ,rozek,i takie pierdolki,reszte wszysysko mamy ,ciuszkow juz ful :ico_oczko:

gozdzik, oj biedna Julcia duzo duzo zdroweczka :ico_sorki: :ico_sorki:

MamciaKochana, echh ta bezssennosc ,u mnie tez to sie zdaza i czasami pare godzin nie spie w nocy!

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2010, 14:18

gozdzik, tak to chyba te podklady, takie wielkie jak pielucha :ico_brawa_01: podpaski dopiero pozniej bede uzywac, jak sie zmniejszy krwawienie, ale tez nie nawidze tych always bo mi dupcie odpazaja zawsze, no i wogole nieprzyjemnie mi w nich chodzic, na miesiaczki stosuje zawsze tampony , wole nie czuc ze cos mi tam cieknie :ico_oczko: ale na oczyszczanie niestety podpaski sa konieczne i bede uzywac takich w stylu bella tyle ze nie tych grubych tylko cienkie.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

23 lut 2010, 14:20

no i niedługo czas wychodzić do tego banku. trzymajcie się ciepło.
miłego wtorku :ico_brawa_01:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2010, 14:47

no witam!!!

dzwonila moja kuzynka i wozek lozeczko juz jest ale nie ma jeszcze komody i polki wiec poczekamy na wszystko i dopiero wtedy odbierzemy.

nie dlugo jedziemy do skarbowki zapytac sie ile musimy zaplacic podatku jak bedziemy sprzedawac nasze mieszkanie a pozniej do mamy obgadac wszystko.

Awatar użytkownika
kratka
Trzy tysiące lat minęło...

23 lut 2010, 16:14

MamciaKochana, sa takie always sensitive i one nie maja tej siateczki okropnej tylko taka delikatna warstwe- ja takich uzywalam wtedy.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”