Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

23 lut 2010, 14:13

MIszka
Eryczek narazie spi nadal w swoim lozeczku ze szczebelkami,z tym ze wyciaglam mu te dwie szczebelki i sobie wchodzi i wychodzi kiedy chce.JAk byl calkiem zamkniety to bardziej strajkowal co do spania w nim.
Do normalnego lozeczka chce przestawic go jak skonczy dwa latka,,tak jak to bylo z OScarkiem.Wtedy poszlo nam sprawnie bo byl juz na tyle samodzielny i odwazny ze dalo rade:-)))Ale napewno najpierw doloncze barierke bo dziecko nie ma jeszcze wyczucia i napewno by mi na poczatku nie raz spadl :-)
Podziwiam cie za samozaparcie i cierpliwosc do zupy kapuscianej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Moze dzien bym wytrzymala ale chyba nie duzej.Wydaje mi sie ze ciagle mialabym wzdecia :ico_haha_01:
A ty jak czesto ja jesz w ciagu dnia?

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2010, 14:26

Dzień do bry nas choróbsko bierze i dziś grupę opuściłam z małym szkoda mi go bo tak lubi tam chodzić :ico_noniewiem:
Marta spokojnego pobytu w Polsce :ico_sorki:
Miszka ja cały miesiąc na taj kapuście jesteś wielka, ja zaczynam od piątku, namawiam tez Piotra bo nie chce mi się obiadów gotować,żeby nie kusiło :ico_noniewiem:
sarenka, zdolnych masz synków :ico_brawa_01:
Yoanna ja pierdziele ale nonono i cham,aż brak słów jak na to zareagować :ico_zly: :ico_zly:
Powiem wam,że tak sobie przeziębiłam jajniki że masakra i nawet wiem gdzie wszoraj pojechałam z małym do miasta byłam pewna,że pogoda ok. a tu -2 a ja w wiosennym płaszczyku :ico_puknij: ,więc mówie zaparkuj koło centrum na parkingu bo nie chce wychodzić na dwór,więc zaparkowaliśmy na jakimś dziwnym parkingu który jak się okazało należy do hotelu i zamkneli bramę masakra,tak więc latałam po tym parkinku szukając kogokolwiek by nam otwarli tą bramę a było zimno w cholerę naszczęście podjechał jakiś pracownik i nam otworzył :ico_sorki: Piotr na mnie zły ,że już mnie nigdy nie posłucha i takie tam, a ogólnie dzień do nonono był :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

23 lut 2010, 19:43

:) Adia no ladnie sie zalatwilas! Ja tez nienajlepiej sie czuje bo zarazilam sie od Niny katarem i nie dosc ze przez nia spac nie moge to jak juz ona mi pozwala to katar nie :/

Miszka co do Niny to ona wieczorami i w dzien nawet spoko juz usypia, ale wn ocy jest masakra -naprawde ona jest taka uparta ze potrafi 3h krzyczec .. a tego to juz chyba nikt nie jest w stanie zniesc - mam taki maly plan, jak malej przejdzie katar, pupka bedzie piekna i nie bede miala na co zwalic ze np nie ma jak oddychac i sie zlosci, albo cos ja jeszcze boli to kupie stopery do uszu i nastawie jedynie budzik co godzine zeby wstawac i sprawdzac co u niej bo jak tak dalek pojdzie to ja nie dam rady

Dzisiaj na placu zabaw pierwszy raz mi sie zaczela rzucac po ziemi bo nie pozwolilam jej wejsc do wody o glebokosci do jej kolan pewnie :/ normalnie az mi sie wstyd zrobilo

A co do wykladowcy to macie racje nonono - ale ja Wam zaoszczedzilam ponad polowy ;) wiec bylo jeszcze gorzej, ja wyszlam od niego z placzem i nie moglam przestac. Bylo mi tak wstyd bo stalo pod pokojem z 30 chlopa a ja zaplakana wychodzilam a przeciez jestem starsza od nich :/ boshh jeszcze zaczal mi cos o rodzinie nawijac czy rodzine tez sobie bede olewac np na dwa tygodnie i bede miec ich gdzies - nie wiem co mam zrobic teraz bo nie chce na niego patrzec i wzielabym warunek albo zapytala dziekana czy moge zdawac u kogos innego - ale z drugiej strony powinnam byc twarda isc do niego zaliczyc, poczekac na wpis a pozniej powiedziec mu ze jest najwiekszym dupkiem jakiego poznalam i ze zycze zeby jego corka jak urodzi mu wnuki spotkala sie takim samym traktowaniem to moze wtedy zrozumie

Nie wiem to wszystko mnie wykancza :/ jutro znowu ide na uczelnie, pogadam z babkami w dziekanacie bo w ogole wpis od tego nonono mialam miec do 15 lutego i nie wiem co teraz :/ a najgorsze jest to ze ja sie tak staralam zeby laborki i sprawozdania oddac w terminie wszystko pozaliczalam (a to bylo te 7 kolosow o ktorych moze kiedys wspominalam) a ten mi robi teraz problemy z wykladami (wszystko zaliczalam u innego kolesia - byl super nawet mnie puszczal 40 minut przed koncem do domu zebym zdazyla do zlobka po Nine) no nic musze byc twardsa bo chyba sie rozplakalam bo mi psycha siadla przed okresem ktory dzisiaj dostalam - no powaznie nie moglam powstrzymac sciekajacych lez a on jeszcze krzyczy na mnie o to ze w ogole mam czelnosc plakac przy nim :/ no kurde chyba nikt nigdy mnie tak nie zdenerwowal i potraktowal ;( i ta wstretna bezsilnosc fuj!! Ale jak teraz cos zrobi to wyjde i trzasne drzwiami i jeszcze go zwyzywam po drodze, nawet jak bedzie to grozilo nieukonczeniem studiow :/

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!

23 lut 2010, 23:10

Jestem jestem ale nie naklikam bo musze zmykac, ale wiem co u was :ico_oczko:
Jutro sie odezwe do was :-)

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

24 lut 2010, 09:53

Dzien dobry! :)

My dzisiaj mamy napiety harmonogram - uczelnia, dziekanat, zakupy ;) druga uczelnia, a pozniej lekarz Niny wiec odezwe sie wieczorem jak bede miala sile :)
A poki co milego wieczoru!

Awatar użytkownika
wiola85

24 lut 2010, 22:22

Ja dzisiaj wpadłam a tu taka cisza :ico_szoking: :ico_szoking: :-D

[ Dodano: 2010-02-24, 21:26 ]
W tak patrze na zabki waszych dzieciaczkow i wiedze ze u wielu z was zamiast trojek odrazu czworki wychodza :-)

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

25 lut 2010, 10:22

Dzien dobry :)

U nas tez nie ma trojek a sa czworki - dzisiaj troche lepiej bo spalysmy prawie 6h bez przerwy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: co prawda przed 24 usypialam ja godzine, dalismy jej nurofen bo powiedziala,ze i na zabki bo jej wychodza trojki, i uspokajajaco, ale cos slabo dzialalo bo ponad godzine i tak sie uspokajala - wlaczylam jej naawilzacz i w miare bylo ok :)

Miszka Ty nasz znawco tabletek anty - przez to ze spoznilam sie z tabletka mam schizy, bo powinnam byla dostac okres - i w ostatnim dniu przyjmowania tabletek juz mialam taki minimalny, pozniej bolal mnie brzuch jak na okres - a pozniej byl taki skapy ze do tej pory nie wiem czy to on czy to jakies plamienia ;( podobno przy tabletkach sie zmienia na skapy ale az tak? kurde boje sie ciazy jak nastolatka :(

A tak w ogole to wczoraj mialam super dzien :) zakupy udane, na uczelni zaliczylam najgorszy projekt na 4.0 w sumie! :D dostalam wpis z przedmiotu z ktorego mialam jeszcze 3 sprawozdania oddac ale nikt nie wiedzial o co w nich chodzi - i punktow juz starczylo mi na 3.0 bo mialam dwie piatki i powiedzialam,ze 3.0 mi starczy i mam juz wpis - troche mi przykro, bo mialam najlepiej zdane dwa kolosy i gdybym to napisala to co najmniej 4.0 albo 4.5 by siadlo, ale spokoj jest dla mnie wazniejszy :D nie musze juz siedziec,meczyc sie, biegac za nimi i za wpisami :)

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

25 lut 2010, 10:27

witajcie Kochane współ-brzuchatki :)
przepraszam że tak długo milczałam, ale i czasu za bardzo nie mam i, co tu ukrywać, nie chce mi się pisac....nadal czekam na odpowiedź w sprawie studiów-w poniedziałek bedzie wiadomo, dopiero skończyłam remontować pokój (jak zrobie foty to sie pochwale) a w wolnych chwilach tłumaczę tekst do nowej strony internetowej założonej przez laski z forum chustowego :)
Al porusza się z prędkościa światłą, wszedzie sie wspina, wiec jak same wiecie...małe wypadki sa na porządku dziennym. Jeszcze gorsza się z niego łasica zrobiła-normą są conajmniej półgodzinne sesje porannych tulków i ze dwie podobne w ciagu dnia :) niestety-prawie całkowicie odstawił się juz od piersi-je tylko rano i to nie zawsze :ico_placzek: nie spodziewałam się że tak szybko do tego dorośnie i trochę mi z tym cięzko :ico_placzek: ale trudno-musze to uszanować, postanowiłam przeciez karmic go tak długo, jak bedzie chciał :ico_placzek:
Alu nie ogląda w ogóle bajek, nie zamierzam mu nic pokazywac do trzeciego roku zycia (zgodnie z zaleceniami psychologów). Uwielbia czytac ksiązki i bawic się na dworze-czyli kopać w sniegu lub (od dwóch dni :ico_oczko: ) w kałuzach. Spedzamy na dworze minimum dwie godziny dziennie, niezaleznie od pogodny.
Acha-padł temat zwierząt. Mamy w domu dwa koty, sporo śmiechu jest gdy obserwujemy relacje Ala z nimi :-D dzieli sie z nimi jedzeniem, tuli, ciagnie sznurek, rzuca kulki :-D polecam! :ico_brawa_01: sąsiedzi mają również psy-Al je uwielbia, szczekanie to pierwszy odgłos zwierzat którego nauczył się Alu :ico_oczko: zna jeszcze kota, kaczke, ptaki, lwa, świnie, krowe, kure, auto i kupe :-D

caluje wszystkie bejbiki, a szczegolnie tego naszego najmniejszego okruszka-Amy :-D

[ Dodano: 2010-02-25, 09:40 ]
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

25 lut 2010, 11:06

Miszka Ty nasz znawco tabletek anty - przez to ze spoznilam sie z tabletka mam schizy
A ile sie spoznilas?wiecej niz 12 godzin?Jezeli wiecej to wzielas 2 na raz?W pierwszych 2 tygodbiach brania?To zalezy,mnie sie kiedys tez przytrafialo zapomniec,jezeli zastosujesz sie do instrukcji to nic sie nie powinno wydarzyc :ico_noniewiem: Ale na wszelki wypadek polecam test :-)
zirca piekne fotki Ala,ale wyrosl :ico_brawa_01: Fajnie,ze sie odezwalas :ico_brawa_01: Napisz koniecznie jak sie zyje w Polsce?
Alu nie ogląda w ogóle bajek, nie zamierzam mu nic pokazywac do trzeciego roku zycia
U nas tak znow pod linijke to nie jest :-) Natalia wrzuca co rano Elma i pokazuje, jak conajmniej 3 latek, ktora skarpetka jest taka sama jak wskazana,a mnie sie wierzyc nie chce ze ona takie rzeczy wie :ico_noniewiem: Nie mam czasu zajmowac jej czasu caly dzien,wiec bajki to dla mnie zbawienie rano,szczegolnie ze pracuje na nocna zmiane,wiec rano mam niezle zejscie :ico_olaboga:
Spedzamy na dworze minimum dwie godziny dziennie, niezaleznie od pogodny.
Ale Wam dobrze,na codzienne spacery tez nie zawsze nam starcza czasu,kurcze jakas babcia by sie nam przydala :ico_placzek:

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

25 lut 2010, 14:59

hejka
Miszka,,a gdzie pracujesz?pewnie pisalas ale juz niepamietam :ico_wstydzioch:
U mnie chlopcy ogladaja bajeczki i tez tak jak piszesz duzo sie z nich ucza :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Zirca.-witaj,witaj,,,jak najbardziej,,pochwal sie pokoikiem:-)
Al juz duzo men,,,
Super ma minke na fotce nr 3 od dolu,,boska jest ta focia :ico_brawa_01:

Wróć do „Przedszkolaczki”