lilo

02 mar 2010, 15:07

Judka, witaj :ico_brawa_01: Im więcej tym weselej :-D :ico_brawa_01:

leona, my też dziś bez spacerku bo wieje strasznie i też śnieg padał :ico_zly:
I mała też śpi po jedzonku :ico_oczko:
z tym że o 6 już był meeeega wyspany :ico_szoking:
U nas to norma - 6,00, 6,30 pobudka i nie ma przebacz :-D Nawet jak niunia po godzinie przyśnie to ja już nie mogę :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-03-02, 14:58 ]
Obudziła się królewna. Chyba coś jej przeszkadzało w brzuszku bo ulało jej się i humor od razu lepszy - moja śmieszka :ico_oczko:

Obrazek

Strasznie ciężko jej sie odbija - najczęściej można ją nosić i nosić i nic :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2010, 16:15

Judka- witaj:)

ANusiek- wiesz ja mam taką chustę http://www.allegro.pl/item937831966_chu ... ratis.html bo można ją na więcej sposobów używać, tylko trzeba troszkę cierpliwości, żeby się nauczyć wiązać.
Co do wagi mnie zostało jeszcze 4,5kg do wagi sprzed ciąży, wszystkie spodnie mnie w brzuchu jeszcze cisną niestety :ico_placzek: ale po Tosi zajęło mi ponad pół roku żeby się wszystkiego pozbyć, dodam ze nie jem w ogóle węglowodanów i mało tłuszczy od ponad 4tyg i chodzę na aqua aerobic, no ale to jest właśnie moja przemiana materii.

anetka- u nas niestety zasady są jednakowe dla całego Krakowa, rejestracja jest elektroniczna, a przydział odgórny więc zasada kto pierwszy ten lepszy nie obowiązuje. To chyba każda gmina sama sobie ustala zasady. Pozostaje czekać u nas wyniki 13 kwietnia.

U nas dzisiaj też wietrznie, Tosia była na spacerze z nianią a my z Adasiem na zakupach bo miałam już pustą lodówkę.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 mar 2010, 18:16

tylko trzeba troszkę cierpliwości, żeby się nauczyć wiązać.
no właśnie u mnie z cierpliwością na bakier :ico_noniewiem:
już się zdecydowałam i kupiłam :ico_brawa_01: ale to żadna z tych pomiędzy którymi się wachałam. Mam nadzieję że będzie ok :ico_oczko: jak przyjdzie to zrobię fotkę i wstawię.
Pruedence, ja kupiłam spodnie leginsy, będą na dłużej bo kupiłam raz jeansy za 80 pln i pochodziłam w nich tydzień i już się nie nadają - za duże...
chodzę na aqua aerobic
ale Ci zazdroszczę ja zbieram się do biegania codziennie wieczorem i nie mogę się zebrać :ico_noniewiem: a Ty przy dwójce dzieci dajesz radę - bosko :-D

ehhh dziś czekam na mnie sterta prasowania i jakoś nie mogę się zebrać :ico_olaboga:

[ Dodano: 2010-03-02, 17:17 ]
Judka też nieźle przytyłaś...ja 25 kg więc Cię przebiłam marzę o powrocie do 55...
obiecałam sobie że przy następnej ciąży nie będę się tak obychać :ico_wstydzioch: ...ale co z tego wyjdzie to się okaże :ico_haha_01:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2010, 18:26

moja śmieszka
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Strasznie ciężko jej sie odbija - najczęściej można ją nosić i nosić i nic
Marcelowi bardzo zadko sie odbija, po butli owszem ale po cycu malo kiedy
pielegniarka powiedziala ze tak moze byc :ico_oczko:
takze zazwyczaj po kilku minutach go odkladam
fakt czasami mu sie ulewa ale wtedy gdy zaczyna wymachwiac nozkami
Pruedence napisał/a:
chodzę na aqua aerobic
ale Ci zazdroszczę ja zbieram się do biegania codziennie wieczorem i nie mogę się zebrać a Ty przy dwójce dzieci dajesz radę - bosko
ja od miesiaca wybieram sie do piwnicy po stepper i wybrac sie nie moge :ico_noniewiem:

kurcze ja ta pogda moze sie zmienic :ico_olaboga:
jeszcze trzy godz temu byla taka sniezyca ze swiata nie widac a teraz bezchmurne niebo i slonce swieci :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2010, 18:30

anusiek- no z tym obiecywaniem, ja sobie niby obiecywałam że będę się pilnować przy drugiej ciąży ale wyszło jak wyszło, z Tosią przytyłam 20 a z Adasiem 17, nie wiele mniej :)
Zdjęcia chusty koniecznie wklej.
Z prasowaniem mam tak samo, leży i do mnie przemawia ale nie mam siły się zabrać.
Biegać też mam w planie ale jak będzie rano ciut cieplej, tak koło 10C.

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

02 mar 2010, 18:35

Lilo zdjęcie małej bezbłędne:)

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2010, 19:26

Witam serdecznie :-D
Rybko,trzymam kciuki za Waszą Zuzieńkę.A z rozprawą to macie rację,walczcie o swoje.Niech szpital zapłaci za swój błąd.

Wpadam co jakiś czas by Was doczytać,ale już na pisanie czegokolwiek nie mam czasu ani możliwości przy moim diabełku kochanym.
Skubaniutka bardzo mało mi śpi w dzień,a jeśli już zaśnie to na godzinę-półtorej max,bo albo głodna się robi albo pieluszka mokra,a wrażliwa jest tak że już najmniejszy sik jej przeszkadza.Raz siedem godzin pod rząd nie spała,tylko jadła,była przewijana,noszona i ciągle płakała.W nocy za to śpi ładnie,co 3 godziny się budzi na jedzenie.Zasypia o 19.30-20 i tak z przerwami na przewijanie i jedzenie śpi do 5-6 rano :ico_szoking: Także mój dzień dość wcześnie się zaczyna.

Śliczne te Wasze dzieciaczki,ja na razie nie będę wstawiać zdjęć Natalki bo ma od prawie 3 tygodni trądzik niemowlęcy.Wysypało jej krosteczkami całą buźkę,szyjkę,uszka i troszkę dekolcik. Wygląda to mało ciekawie,mam nadzieję że szybko przejdzie.

Jestem troszkę przygnębiona swoją wagą,bo spadła znacząco.Miałam nadzieję że troszkę krągłości mi zostanie po ciąży :ico_placzek: Ciuchy na mnie wiszą,ale to tylko dlatego że niewiele mi wolno jeść ze względu na małą.Pediatra kazał bardzo uważać przez pierwsze 3 miesiące.Także nic poza gotowanym kurczakiem lub indykiem,ryżem kartoflami lub kaszą, marchewką,burakami i gotowanym jabłkiem ,no i na śniadanie i kolację chleba jasnego z chudą szynką i margaryną nie jadam.Mam już dość.Stopniowo zaczynam wprowadzać pewne produkty,bo jeszcze trochę i nie będzie mnie widać,taka chuda się zrobiłam.Tylko brzuszek odstaje od nadmiaru skóry,nic poza tym.

Dodatkowo martwi mnie sprawa krwawienia poporodowego.Nadal nie przeszło.Albo inaczej.Koło 4 tygodnia już się kończyło,a od kilku dni znów pojawiło się krwisto czerwone plamienie.Nie jest tego dużo,ale i tak mnie zastanawia czemu się to jeszcze nie skończyło.Wizytę u ginekologa mam dopiero na 16.03 wyznaczoną. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2010, 19:41

gehaminis to z tą wagą masz przeciwnie niż ja, ja mam takie problemy ze zgubieniem kg mimo, ze prawie nie jem, ale niestety taką mam urodę, do tego jeszcze ta skóra na brzuchu, bleee o bikini mogę zapomnieć.
A co do krwawienia, to nie wiem może już okres dostałaś jak była przerwa, mnie krwawienie przeszło dopiero po 5 tygodniach, a teraz i tak muszę brać globulki z kwasem hialuronowym na regeneracje naskórka bo ponoć we wzierniku widać, że jeszcze do końca nie zagojone, mimo że już plamień nie mam.

Ja muszę powiedzieć, że Adaś to dziecko ideał, nie lubi jak go się nosi, bo zaczyna się złościć, a jak któraś babcia czy ciotka próbuje huśtać na rączkach to jest wrzask, najbardziej lubi leżeć w foteliku albo na łóżku z zabawkami, w dzień nie płacze, ewentualnie pojękuje jak jest bardzo głodny a ja jestem akurat zajęta Tosią i nie mam czasu mu dać. Mało śpi w dzień to fakt, ale w sumie jak jest ze mną albo z Tosią w tym samym pomieszczeniu to się nawet nie złości. W nocy śpi bez problemów odkąd nie jem węglowodanów bo nie męczą go już gazy, budzi się tylko raz ok 4 na karmienie ale dostaje na śpiąco cyca na łóżku i śpi dalej, tak do 6-7. Więc gdybym nie miała Tosi która ma niezużyte pokłady energii to była by bajka , ale tak przynajmniej cały dzień się coś dzieje.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

02 mar 2010, 20:12

Dziś był całkiem miły dzień :-) Bo odwiedziła mnie koleżanka z dzieciństwa, która od 5 lat w Niemczech mieszka. Jak zwykle było wesoło :-) Uwielbiam ją i cieszę się, że dalej mamy tak dobry kontakt. Wikusiela dzisiaj bardzo grzeczna, kochana dziewczyneczka. Mąż poskładał dziś kilka CV, więc może coś się ruszy :ico_sorki: Co do pielęgnacji skórki, to lekarka zaleciła dodatkowe natłuszczanie oliwką lub balsamem, mimo stosowania Oliatum do kąpieli.
moj by poszedl ale pracuje w budowlance a ze zima jest wyjatkowo dluga w tym roku to siedzi w domu :ico_noniewiem:
a to zupełnie co innego :-D

anusiek, koniecznie się pochwal chustą :-) A z tymi leginsami to baaardzo dobry pomysł, też coś czuję, że te nowe jeansy szybko pójdą w odstawkę. Już ważę o 2 kilo mniej niż przed ciążą, ale co z tego skoro ten brzuch wygląda tragicznie jak ubieram ciuchy sprzed ciąży :ico_noniewiem:
Po co robić jakieś akcje promujące posyłanie dzieci do przedszkola
Święta prawda, to jakaś żenada!

leona, ja też ubieram bardzo podobnie moją córcię, chyba nie ma co przegrzewać dzieciaczków. Jak wracamy, to zawsze jest cieplutka, więc chyba jest ok :-D

Witaj Judka :ico_brawa_01: Wpadaj do nas jak najczęściej :-D

lilo, moja Wika też wstaje koło 6-7. I później trudno jej zasnąć, ale jak się uda, to śpi jeszcze ze 3 godz. Ślicznie się twoja Niunia uśmiecha :ico_brawa_01: Julka ma taki biały języczek, czy zdjęcie jest prześwietlone?

Pruedence, trzymam kciuki żeby Tosię przyjęli do przedszkola :ico_sorki: super, że chodzisz na aqua aerobik

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

02 mar 2010, 20:37

wiecie zapakowałam dzieci do auta, zabrałam tate i pojechaliśmy na cmentarz do babci...
rozryczałam się jak bóbr już na miejscu :ico_szoking:
czemu tak mocno przeżywam jej stratę? czy aż tak mocno mi była bliska? czemu tylko mnie z rodziny ona się śni... czemu tylko ja przed każdym spaniem widze jak leży w trumnie ? :ico_noniewiem:

eh... pomodliłam się przy grobie, ale nie wiem czy mi raźniej przez to :( bo myślałam że jak tam pojade i "pogada sobie z nią" to mi się lepiej zrobi... ale czuje się znów jak w dniu pogrzebu :(

anusiek u mnie 6kg na plusie :ico_olaboga: gratuluje 18kg!

judka witaj :ico_brawa_01: marcelek śliczne imię :-) ja też chciałam Marcela, ale mojemu mężulkowi się nie podobało :(

Pruedence tylko pozazdrościć takiego dziecka! serio :-) moja córa taka była i cały czas taka jest :-) teraz czasami ma tylko jakieś gorsze dni bo została rozpieszczona przez dziadków :ico_zly:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”