Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!

17 mar 2010, 11:25

Martalka, słyszałam dokładnie to samo. To znaczy moja kuzynka przy pierwszej dzidzi przestrzegała bardzo rygorystycznie diety, mało co jadła i niestety mała płakała non stop i powiedzieli jej że dziecko się nie najada i jest mało pokarmu. A przy drugim sama się zastanowiła i jakiś lekarz jej powiedział, że tak naprawdę można jeść przy karmieniu wszystko to, co się jadło w ciąży. I tak jadła, nie przesadzając i karmiła bez problemów.

Ja też mam zamiar nie przesadzać. Oczywiście bez tych rzeczy wzdymających, no i pieczenie w rękawie jest super pomysłem :-) I każdy może to zjeść, a nie gotować tylko dla siebie.

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2010, 13:18

Właśnie to przez gotowanie tylko dla siebie też nie popadałam w przesadę za 2gim razem.
Bo musiałabym gotować:
-dla siebie- gotowane mdłe potrawy
-dla Bartka- wybredny jest, więc najlepiej codziennie jakąś zupę (jaką,to zależy od okresu) i ew. kotlety mielone ;)
-dla Męza, schabowe, fasolkę po bretońsku, zero ryżu i kasz (bo nie lubi, a ja bardzo)...
Także 3 obiady???? Co to to nie :ico_haha_01:
Dobrze, że Damian je wszystko co podam :) Bo jakby jeszcze on miał wybrzydzać, to nie wiem :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
karo-22

17 mar 2010, 13:32

Martalka, hehe no tak to można się zamienić w kucharkę pełną gębą :ico_oczko: :-) Dokładnie, trzeba to wszystko jakoś wypośrodkować, bez przesady :-)

A ja jutro od 8 rano badania (mocz, krew, glukoza) ;/ Całe szczęście Mąż ze mną pojedzie, bo sama na czczo bym się wymęczyła. Potem jedziemy odwiedzić szpital i szkołę rodzenia, bo czas ucieka, a trzeba się zorientować, żeby jeszcze ewentualnie był czas na zmianę na inny gdyby coś było nie tak.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

17 mar 2010, 13:41

Potem jedziemy odwiedzić szpital i szkołę rodzenia, bo czas ucieka, a trzeba się zorientować, żeby jeszcze ewentualnie był czas na zmianę na inny gdyby coś było nie tak.
oj tak, to bardzo ważne! ja zmieniałam decyzję co do szpitala 3 razy!!! Bo się okazało, że co jeden to inne ceny porodów rodzinnych, więc się zastanów i popytaj dokładnie. ja na końcu wybrałam ten, w którym pracuje mój ginek prowadzący. Po cichu liczę, że może uda się tak, by to on odbierał poród i się mną zajmował. Zobaczymy co będzie. Do tego dowiesz się co potrzebujesz dla dzieciątka i dla siebie zabrać na ten czas, jak tam we dwójkę wylądujecie.

z tym jedzeniem to też nie uważam, żeby należało przesadzać. Po prostu delikatnie jeść, ale wszystko. A jak po czymś nowym wyskoczy uczulenie, to wiadomo będzie co odstawić. Ja to mam nadzieję, że Tobi nie okaże się jakimś alergikiem na owoce - szczególnie truskawki. Więc, ciężarne, jedzcie i pijcie wszystko! Póki możemy ;-) :ico_haha_01:

[ Dodano: 2010-03-17, 12:41 ]
Tobi w brzusiu w 37.tc:

Obrazek

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2010, 14:14

Bardzo zgrabniutki brzuszek jak na 37tc :ico_brawa_01: I ani rozstępu?? :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

17 mar 2010, 14:25

Martalka, ani jednego! :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2010, 14:43

szczęściara!!!! :ico_brawa_01:

Mogę sobie ponarzekać? Ja mam wokół pępka jeden wielki rozstęp :ico_olaboga:
I "płotek" tuż nad linią majtek :ico_wstydzioch: Nie dla mnie będą bluzeczki odsłaniające pępek :ico_haha_01: I uda :ico_olaboga: biodra :ico_zly: sporo rozstępów, ale dobrze, że w miarę delikatne (oprócz tego pępkowego- sinego paskudy!)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

17 mar 2010, 15:33

Martalka, a może jakieś kremiki na rozstępy by pomogły chociaż trochę zamaskować te najbardziej widoczne.

torba do szpitala w 3/4 spakowana! :ico_brawa_01: jeszcze tylko bepanthen, druga koszula - kupuję w sobotę na ryneczku , stanik do karmienia (też kupię dopiero w sob.), ręcznik kąpielowy i kosmetyki. ale kosmetyczkę wcisnę na koniec, bo póki co wiele rzeczy jeszcze używam.

Awatar użytkownika
karo-22

17 mar 2010, 15:56

Martalka, ale za to za chwilę będziesz miała trzy wspaniałe pociechy:) To jest najcenniejszy skarb!:) A stosowałaś jakieś kremy przeciw rozstępom w ciąży?

tibby, śliczniusi brzusio:) Duzi duzi:)

A to mój w 23 tygodniu :)

Obrazek

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

17 mar 2010, 16:24

karo-22, niestety nie widać zdjęcia :(

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”