Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

12 kwie 2010, 10:31

ale to wy dbacie o wasze dziecko
Masz rację. :)
ja zapytałam jej faceta czy też tak sie myje a on mi na to ze zaczyna od stóp i idzie do góry :587: az mi sie niedobrze zrobiło jak mi tak odpowiedział :ico_szoking:
Ohyda! I pocałuj potem takiego. :ico_szoking: :ico_puknij:
Dobrze, że on w ogóle się myje
Haha, odpowiedni tekst!!! :-D
pogadać ze swoim
dziś mam zamiar. :)
maz dla zony ostoja niech inni wtrącac sie boja
Genialne! ^^ Muszę zapisać.

Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

12 kwie 2010, 10:32

u nas działa to w dwie strony
u nas tez ja z chęcia przyjme rady ale nie jak ktos mi mówi że żle robie bo on robił inaczej ale nie umie wytłumaczyc dlaczego jego postepowanie jest lepsze a tesciówka to ma pomysły z kosmosu :-D

Kasia90

12 kwie 2010, 10:34

a tesciówka to ma pomysły z kosmosu
No moja też z tą surówką. Chyba żeby dziecko udusić. :ico_szoking: Zresztą pomysły to jeszcze nic, gorzej jak je realizuje słysząc wyraźne "NIE".

Awatar użytkownika
edulita

12 kwie 2010, 10:35

Moja Niki jak była mała to miała taki wystajacy pepek to tesciowa kazała mi przywiazac jej monete do pepka bandarzem :ico_szoking: jak spytałam po co ? to mi odpowiedziała ze nie wie czemu ale wie że tak się robi :ico_puknij: teraz czasami mój M w sypialni zartuje że musze sprawdzic czy na pępku nie ma odbitego orzełka :-D :-D :-D to tak przykładem pomysłów mojej tesciówki

Awatar użytkownika
wiolaw

12 kwie 2010, 10:37

hej msmuśki

js tylko ns chwilkę się przywitać bo muszę dokończyć zupkę , bo chcę żeby Ala przed wyjsciem do szkoły jeszcze zjadła
a tak wogóle to nie było mnie dwa dni w sobotę z braku czasu bo troszkę pracy w salonie było , a wczoraj jakoś byłam niedospana i taki dzień pochmurny i smutny że po Kościele położyłam się i pospałam , a później miałam gosci , ale dziś po spacerku postaram się doczytać co się u was działo :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
edulita

12 kwie 2010, 10:38

Dziewczyny ja nie moge wejść na tepoczte może mi ktoś wysłac jeszcze raz adres, hasło i login ?

[ Dodano: 2010-04-12, 10:40 ]
wiolaw, to czekamy na ciebie :-) wekendy zawsze sa mniej forumowe bo wiadomo że w wekend zawsze a to ktos odwiedzi a to samemu się w gości jedzie i w dodatku swoja drugą połowa można się troszke nacieszyc choc u nas nie zawsze bo M i wekendy pracuje czasami :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 kwie 2010, 10:41

Słoneczko sie pojawiło u nas więc może się zbierzemy jeszcze zaraz i idziemy na spacer.
Dziewczyny ja nie moge wejść na tepoczte może mi ktoś wysłac jeszcze raz adres, hasło i login ?
ja też :-D

Kasia90

12 kwie 2010, 11:12

Wysłałam Wam. :)

Awatar użytkownika
PaulinaS
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

12 kwie 2010, 11:23

hej mamuśki :-D

Doczytałam was w końcu
Matikasia no tak, niby mamy, ale jak przychodzi rozmowa o rodzicach to są zgrzyty. Ale z rodziną najlepiej na zdjęciach.
- tez to znam :ico_oczko:

ejustysia, GRATULUJE FASOLECZKI :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Acha i już mamy drugi zalążek ząbeczka u Olka :-D pewnie jutro się wyrżnie :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
dziewczyny pilot który zginął w katastrofie prezydenckiego samolotu TU 154 Arkadiusz Protasiuk pochodził z Olkusza położonego 20 km od mojej miejscowości. Rodzice poinformowali mnie, że to była rodzina z mojego kuzyna żoną ...
no patrz jaki ten świat mały! a teraz mieszkał u mnie w mieście
- oj mały, mały
Kilolek jeszcze nie zaczęłam Milence gotować. Mam tyle słoiczków, że nie mogę się jakoś zebrać, ale tak jak napisałaś mięsko będę gotować osobno i miksować blenderem wszystko i łączyć z warzywkami.
- ja też podaje ze słoiczków, jak na razie smakuje Maciusiowi marchewkowa z ryżem ... zaopatrzyłam się tez w inne zupki i deserki.
Sama tez gotuję zupki a potem miksuję - pediatra kazała nawet natkę wrzucić i pogotować z 10 minut.
O mięsku tez słyszałam, żeby osobno gotować i dopiero dodać do zupki

Pisałyście o wodzie z kranu ja przegotowana z kranu podaje od poczatku bo w szpitalu nikt Idzie z mineralki mleczka nie robił ale jest ok co do podawania nowości to my do samodzielnej konsumpcji podajemy Idzie pałeczki kukurydziane, chlebek tzn. pietki i jabłuszko sama zaczyna ciumkac ale denerwuje mnie jak jestem w gościach i każdy mi mówi daj jej sałatki przeciez to same warzywa a majonez ?daj ciasta z kremem ja uważam że sama bede wiedziała kiedy i co a słodyczy dziecko zdąży się najesć, sa ludzie którzy daja 4 miesiecznym dziecią czekolade, lizaki i sa z siebie dumni mi się wydaje że wszystko w swoim czasie wole byc ostrozna moze ktos pomyśli przewrażliwiona (jego sprawa) ale wole oszczędzic dziecku ewentualnych cierpień :ico_noniewiem:
Same wiemy co dla naszych skarbów jest dobre i kiedy można dać do spróbowania ....
moja mama mi dała grochówki jak miałam 3 miesiące
... ja też wodę z kranu przegotowaną daję .... jedynie butelkowa jest używana jak wody brak - co nam się często zdarza :ico_noniewiem:

A co do tej sytuacji co Wam opisywałam to pogadam dzisiaj z mężem. Potrzebuję następnym razem wsparcia z jego strony, kiedy ja mówię "nie", a ona robi z MOIM dzieckiem co chce. A to chyba ja powinnam decydować. :ico_puknij:
- :ico_brawa_01:
nie ma że jedna osoba mówi "nie", a druga robi co chce. Dobrze, że powiedziałaś mężowi .... mój tez jest za mamusią, ale potrafi postawić na swoim
jak widzi, że robi coś nie tak, to od razu mówi, że mu się to nie podoba

Edulita jak można dziecko wykąpać w 4 minuty?? :ico_szoking:
My Maciusia kąpiemy minimum 10 minut (w zależności jak ciepło w domku)
masakra z tą kąpielą
Ciekawe czy sama też się tak myje, przecież to nie jest higieniczne
ja zapytałam jej faceta czy też tak sie myje a on mi na to ze zaczyna od stóp i idzie do góry :587: az mi sie niedobrze zrobiło jak mi tak odpowiedział :ico_szoking:
- o fe, jam można zacząć się myć od za przeproszeniem nonono a na twarzy kończąc??

Naleśniczki mamy z serem i rodzynkami.
- mniam ... chyba jutro zrobię

Kasia90

12 kwie 2010, 11:28

Pogadałam z mężem i nie było tak źle, powiedział, że zrobił to z automatu, bo zawsze było, że mama wie najlepiej. A z tą surówką podobno nie widział. Ale na szczęście obiecał, że będzie bardziej asertywny i że bedzie ze mna w takich sytuacjach. :)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”