kaczorek, ja w sumie dokladnie nigdy nie przygladalam sie chicco ani opiniom ale mam ogolne wrazenie ze to dobry solidny wozek
Alkasbir, hehe no dzidzie potrafia czasem calkowicie zaskoczyc wisnia3006, szkoda malusiej duzo dla niej zdrowka!
lidziasc, skurczyki przeszly w nocy kolo 1.00, zostalo tylko co 7-10 minutowe stawianie sie brzuszka, chyba moj organizm czeka na koniec chorobska, teraz flegma zaczela mi schodzic do gardla, jak otworze buzie to i jezyk i gardlo cale biale ale kupilam spray do nosa jakby co zeby moc lepiej oddychac w przypadku porodu. Kurcze ale ta ciaza jest calkiem inna od tamtej - zeszlym razem stawial mi sie brzuszek ostatnie dwa trzy miesiace doslownie co 5-10 minut ale skurczy zadnych nie bylo bolesnych, czop odpadl i po paru godzinkach zaczelam rodzic - skurcze od razu co 2 minuty trwajace 1 minute, a teraz wczesniej w ciazy przechodzilam bole menstruacyjne z ta roznica ze moja fyzjoteraputka twierdzila ze to moze byc promieniowanie z tylu miednicy i kregoslupa a polozna przeciwnie, ze to napewno skurczyki byly, no bo przy bolach stawial sie mi brzuszek. Ktg za to nic prawie nie wykazalo I wtedy dluga byla przerwa az mi odpadl czop - odchodzil przez trzy dni a nie tak na raz jak zeszlym razem, no i to bylo juz tydzien czasu i dalej nic, dopiero wczoraj w ciagu dnia poczulam pojedyncze skurcze, czuje dzidzie calkowicie napierajaca na ujscie, wieczorkiem pojawilo sie wiecej tych skurczy, tyle ze silne nie byly tylko takie bardziej na miesiaczke i w krzyzu mnie tez bolalo jak przy Julci, a tu nic wszystko sie zatrzymalo i badz tu teraz madry i pisz wiersze Wszystko calkiem inne i niby jest sie wielorodka ale wciaz nie dokonca da sie wszystko rozgryzc. Latam ciagle dzien w dzien ze szmata jak oszalala bo ciagle mam przeczucie ze zaraz urodze chyba wlasnie przez to ze oznaki ktore czuje w moim ciele pojawily sie przy Julci tuz przed porodem. Jestem tez duzo bardziej swiadoma swojego ciala przez te cwiczenia oddechowe, relaksacyjne i cwiczenie miesni. A tu nic, natura plata figla takze te ostatnie dni to pewnie juz bedzie tak czy to juz czy nie juz przez niecierpliwosc Dobrze tylko ze sie tak solidnie przygotowalam i psychicznie i fizycznie do tego porodu ze teraz wystarczy tylko czekac