Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

06 maja 2010, 07:48

Witam z rana,
pogoda paskudna i zimno dziś okropnie, ale ja i tak w pracy, więc mi wszystko jedno :ico_oczko:

Piszecie o chodzikach, ja też jestem przeciwniczką, szczególnie, ze słyszałam, że chodzik źle wpływa na kręgosłup i na krążenie, bo jest ucisk na żyłę główną chyba, nie pamiętam dokłądnie, więc my na 100% chodzika nie kupimy. Poza tym dziecko powinno samo stopniowo uczyć się chodzić, a nie z takim "ułatwiaczem", ale to moje zdanie :-D

Zosia jest troszeczkę przeziębiona :ico_placzek: bo babcia pootwierała okna w każdym pomieszczeniu i zrobiła przeciąg. My otwieramy okna na caly dzień wszędzie, ale jak jest ciepło, a tak to non stop otwarte mam w kuchni, a w pokojach wietrzę tylko kilka razy dziennie, ale wtedy wychodzę z Zosią do innego pomieszczenia. No trudno. Mam nadzieję, że źle nie będzie, bo na razie jest tylko katarek i szybko zareagowałam :-D

Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

06 maja 2010, 08:47

Witam!!!
U nas dzis tez zimno ze sie wyjsc nie chce no ale i tak musze z synem do szkoly mykac wprawdzie auto pod domem ale jak nie pada to ide :)
Co do tego proszku na zabki to tutaj w uk kupilam bardzo dobry jest nazywa sie Ashton&parsons infants powders i sa to takie saszetki ktore wsypuje sie do buzi i juz po chwili doslownie zaczyna dzialac - jestem z tego bardzo zadowolona tym bardziej ze zele nie dzialaja

Wczoraj nauczylam Nikole dawac buziaki tzn wciaga usta do buzi i robi cmok :) a potem uczylam ja pokazac jezyk
wiec dzisiaj rano jak wstala to slyszalam cmok cmok cmok wiec ide do niej a ona czeka z tymi ustami w srodku heheh wiec nachylam sie ona mi cmok w usta a potem jezyk hehehehe, moj maz twierdzi ze ona po takim buziaku chce dac kolejnego ale juz konkretnego hehehe

uciekam bo czas mnie goni papap

Awatar użytkownika
edulita

06 maja 2010, 08:56

Witam u nas tez pogoda do bani :/
Magda33, - buziaczki dla Zosieńki oby ten katarek szybko minoł i nic sie nie wykluło :ico_nienie:
Sabcia, :ico_brawa_01: za cmokaski i języczek :ico_brawa_01: nasza chce sie tulić ale to tylko pretekst bo jak już sie wtuli to odrazu łapie nas za włosy i ciągnie a cmokadki to daje całą otwarta buzią więc bardzo mokre te jej całusy :ico_haha_01:

Pisałyście o chodzikach ja dla Nikoli miałam ale wsadzałam ją dopiero jak umiała sama chodzic przy meblach i to ograniczało jej dostęp do siegania z półek jak musiałam sie czyms zajac tez jestem przeciwniczka takiego udogodnienia

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

06 maja 2010, 09:19

Magda33 zdrowia dla Zosieńki. U nas pogoda też tragiczna...
a cmokadki to daje całą otwarta buzią więc bardzo mokre te jej całusy
Kinga daje tak samo. :)

Awatar użytkownika
wiolaw

06 maja 2010, 09:26

witam

jestem tak zybciutko , bo światła już nie ma a nie wiem na ile bateri starczy
dzieciaczki już powstawały , oczywiście Lolek już dawno ale czekaliśmy na Alę :ico_oczko:

Magda33, oj babcia ma nauczkę ka przyszłość , ale oby nic z tego katarku się nie rozwineło

Sabcia, :ico_brawa_01: za cmokaski

edulita, Idka podstępepna dziewczynka i spryciula :ico_oczko:
pogoda paskudna i zimno dziś okropnie
u mnie to samo , już mam dość tej pogody , taka zgnilizna paskudna i jeszcze bez światła trzeba siedzieć , nic nie da się zrobić , pranie , prasowanie i komp :ico_oczko:

Awatar użytkownika
matikasia

06 maja 2010, 09:44

U nas też pochmurno, ale jak się nie rozpada to wyjdziemy na pewno, bo w domu mała nie chce spać i marudzi.

Zaraz racuchy drożdżowe usmażę i szczawiówka jest z wczoraj. Pranko powieszę, ale mam stertę prasowania :ico_sorki:

Edulita, ale z Ciebie ogrodnik. Podziwiam, a daleko masz na działkę? Co wtedy dziewczynki robią?

Kala
właśnie miałam pisać o chodziku. Wiola dobrze mówi. Czym prędzej się pozbądź tego chodzika. Szkoda, że nie poczytałaś ani się nie spytałaś. Chodzik jest zły no nóżki, nie uczy dziecka równowagi. Dziecko się nie przewraca i nie ma potem pojęcia jakie inne niebezpieczeństwa czekają na niego.

Wiolaw ja jakoś podawałam od razu mięsko w zupce w słoiczku.

Kasiu90
chodzik nigdy nie jest ok. Jeszcze mi na usg bioderek pogrozili palcem żebyśmy na ten pomysł nie wpadli przypadkiem.

Magda33 oby Zosi szybko przeszło.

Sabcia a może powysyłasz nam te proszki?:)
Dobre z tymi buziakami

Edulita lepszy jest kojec. Nie ogranicza ruchów dziecka, ale powoduje że mama może coś zrobić w domu, a dziecko będzie bezpieczne

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

06 maja 2010, 10:19

Czesc :)
Produkcja na maksa :-D doczytałam!!! Dziekuje za rady co do fotelików, wszytskie dodałam do ulubionych i musze z K zadecydować. Maksiowi jeszcze troszke i zaczni wystawać głowa, więc lepiej żeby w domu sobie leżał i czekał niż później na szybkiego zakupywać.
CHodzikom ja mówie zdecydowanie nie, tak jak obkładaniem poduszkami żeby dziecko siedziało. U nas na Ak. Medycznej robili takie badania i babeczka po chwili wiedziała kto był w chodziku kto obkładany poduszkami. Podobno są zaburzenia błędnika, i jakieś tam jeszcze coś. Nic poważnego ale lepiej jak dziecko same.
Z drugiej strony koleżanki synek latał w chodziku a teraz tak biega że nadążyć za nim się nie daje :-D
Magda33 duuuużo zdróweczka dla Zosieńki!! Oby to zostało na lekkim katarku.
Edulita przpisu nie moge znaleźć :ico_zly: poszukam jeszcze ale coś czuje że zaginął bezpowrotnie.
Kala ;), u nas smoczek to pół na pół. Bo Olek nie zaśnie bez smoka i latam po kilka razy żeby mu go podać a Maksiu pluje smokiem, chociaż czasem chętnie bym mu go wsadziła żeby nie jęczał :-D ale nic na siłe
Wiolaw my mięsko po miesiącu jedzenia samych warzywek
matikasia, dobrze że ząb nie bolał, ja nie nawidze dentysty i na samą myśl mnie trzepie.
Sabcia słyszałam o tym proszku. On się nazywa Orsanit czy jakoś tak??? można go zakupić na allegro.

U nas pogoda nonono :ico_placzek: także dzisiaj się męczymy w domu. Ide bo się Olek obudził :-D

Awatar użytkownika
Kala ;)
Papla
Papla

06 maja 2010, 10:33

hej laseczki :ico_haha_01:
Weronika poszła spać około 20:15 ale jak wieczorkiem pisała, kilka razy budziła się jak jej smok wypadł ale potem już od jakiejś 21 był luzik :-D i spała bez przerwy do 5:15. ?Na noc wyparzyłam nocniczek żebym w końcu skontrolowała niuni mocz więc jak się obudziła to zdjęłam pampka i posadziłam na nocniku i nasiusiała i zaniosłam rano i jutro wyniki. Zobaczymy jak z tym ph :ico_noniewiem: a potem jak około 6:30 zasnęła to spała do 9:30 :ico_sorki:

Kasia90

06 maja 2010, 10:37

chodzik nigdy nie jest ok. Jeszcze mi na usg bioderek pogrozili palcem żebyśmy na ten pomysł nie wpadli przypadkiem.
Mój bratanek i siostrzeniec korzystał z chodzika i nic mu nie jest i nie było. Więc chyba nie jest tak źle.

[ Dodano: 2010-05-06, 11:01 ]
Mam prośbe dziewczynki, mozecie zagłosowac? To dzieci mojej siostry.
http://www.vizir.pl/Klub-Vizir/Wiosenny ... rd_id,1969

http://www.vizir.pl/Klub-Vizir/Wiosenny ... rd_id,1970

http://www.vizir.pl/Klub-Vizir/Wiosenny ... rd_id,1971

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

06 maja 2010, 11:02

nic mu nie jest i nie było.
oczywiście do wszystkiego trzeba podchodzić rozsądnie :-) przecież gdyby to było niezdrowe to by wycofali!!

Wiecie co mój Maksiu nie chce wogóle butli widze że jest głodny ale wypycha języczkiem. Zęby z góry już widać ale jeszcze się nie przebiły a dziąsła ma takie napuchnięte że aż mnie to boli. Daje mu łyżeczką ale lepiej nie jest. DObrze że waży dobrze to nie zaszkodzi mu kilka dni "diety zębowej"
A teraz stoi sobie na czwroakach i się kiwa :-D bosko to wygląda. Ciekawe jak to będzie jak będą raczkować :ico_olaboga:

CO macie dzisiaj na obiad???

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”