Awatar użytkownika
wiolaw
Trzy tysiące lat minęło...

17 maja 2010, 22:37

matikasia, oj ja ci nie pomoge , bo ja jeszcze nie podaję
ja dopiero niedawno zaczelam podawanie sloiczków i jestem dopiero na pierwszych daniach , dopiero wprowadzamy miesko , wczoraj był pierwszy króliczek :ico_oczko:

wiecie ja jakos nie trzymam sie schematów , z Ala tez sie nie trzymałam i było dobrze , nie ma co wariowac :ico_noniewiem:
wiadomo że powoli , ale jak dziecku nic nie dolega po podaniu pierwszych potraw to juz dobrze :ico_haha_02:
potem czekamy na fotki jak tam wyglądałaś:)
napewno bedą fotki :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
edulita

17 maja 2010, 22:48

Witam wieczorowo
Ja dzis sobie zrobiłam pazurki jak M wrócił z pracy zajął sie dziewczynkami a ja żelowałam pazurska :-) i nawet kolacyjke przygotował :ico_brawa_01:
Niki nadal się źle czuje a najgorsze to to smarowanie i pędzlowanie tych wyprysków w buzi i na gardle :ico_olaboga: oby to szybko mijało :ico_sorki:
matikasia, co do żółtka ja podaje ale nie jestem regularna czasami raz a czasami dwa razy w tygodniu :ico_noniewiem:
wiolaw, - napewno dacie rade wiadomo przy takich okazjach jest się lżejszym jak to okresliłas ale napewno pieknie bedziecie się wszyscy prezentowac juz czekam na foto- relacje :-)
isia - ja bym wybrała ten powiększ LITTLE TIKES ja mam po Niki muzyczny ogródek tej firmy i te zabawki rosna z dziećmi :-) a co do pieniązków to się nie szczyp przeciez to kasa Oli wiec nie wydasz na coś dla siebie a teraz dzień dziecka i jest okazja
matikasia prezent dla Matiego fajny a pomysł na prezent dla Milenki też dobry ona jeszcze szkrab mały a takie prezenty słoiczkowe sie przydadza :ico_haha_02: tym bardziej że jak już drugie dziecko to zabawki sa w domku a jeszcze zdażysz nakupowac
mikusia1 zdrówka dla Zuzi :ico_buziaczki_big:
co do antykoncepcji to ja tez bez tabletek bo mam problemy z krązeniem i narazie przerywany i gumki :ico_wstydzioch:
Magda33 - to juz 3 tydzień :ico_szoking: a dopiero pisałas ze wracasz do pracy a tu już taki szmat czasu pracujesz :-) super ze dajecie rade i ty i Zosinka :ico_brawa_01:
Uciekam spac bo jutro mam dziewczyne na pazurki a jeszcze siostra sie zapowiadała że tez by chciała sobie żel polożyc więc będe miała inny rytm dnia :ico_noniewiem: a teraz juz jestem padnieta a jeszcze nie wiadomo jak nocka z Niki :ico_noniewiem: dobranoc kochane :ico_papa:

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 maja 2010, 07:16

edulita, uważaj z przerywanym, czasem mozna sie zdziwić :ico_noniewiem:
dzieki dziewczyny, mi tez podoba sie najbardziej ten muzyczny ogródek, poczekam jeszcze do jutra na autoryzacje ;-) i biore, zaraz lece do miasta poprawic kluczyk :ico_zly: kupic mleko małej to przelece po dziecięcych i zobacze po ile w łukowie cos takiego by było - po co mam ewentualnie przepłacic albo dać za przesyłke jesli tu może jest tylko z 10 zł droższe... np. smoczek do butelki avent na allegro kosztuje 13,20 za 2 + przesyłka... a łukowie dam za 2 - 15 zł, wiec sie nie opłaca,
nom nic, lece sprzątać i wypad - bo wieczorem koleżanka ma do mnie przyjsc, pewnie jeszcze zajrze przed 9

[ Dodano: 2010-05-18, 07:20 ]
wiecie co? wstaje od kompa patrze a oliś na brzuszku (zostawiłam ją na pleckach na podłodze) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: nareszcie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

18 maja 2010, 07:26

Witam Dziewczynki,
ja już od 30 minut jestem w pracy, jem śniadanko, piję kawkę i chyba pójdę po jakieś ciastko :ico_wstydzioch: u nas dziś znowu zimno i szaro za oknem, nic tylko wejść pod kołdrę i przespać cały dzień....albo zająć się fakturami :ico_oczko:
gdy jest 7 miesiąc, czy jak skończy pełne 7 miesięcy
jak zacznie 7 miesiąc, czyli po 6 :-D

isia mnie tez najbardziej podoba się ten muzyczny ogródek i chcę takie coś kupić Zosi :-)

edulita niech się Niki trzyma dzielnie i przegania choróbsko jak najprędzej

mikusia zdrówka dla Zuzanki

wiolaw czekamy na fotki :-)
to juz 3 tydzień
sama jestem w szoku :ico_olaboga:

[ Dodano: 2010-05-18, 07:27 ]
wstaje od kompa patrze a oliś na brzuszku
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-05-18, 08:03 ]
nic mi się dzisiaj nie chce, niedość, że pogoda neiciekawa, to jeszcze siedzę w pokoju z kolegą - marudą...a tak było fajnie, jak był na urlopie :-) młody chłopak, a wiecznie narzeka, wiecznie niezadowolony i chciałby wszystkimi rządzić, tylko mu się nie udaje - brak słow :-D

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 maja 2010, 08:12

Magda33, oj wspólczuje kolegi, skąd sie tacy ludzie biorą? :ico_puknij:
a moja panna znó na brzuchu :ico_haha_01: chyba jej sie spodobało, nom nic - pozmywałam, teraz jeszcze uśpie oliś na pół godzinki, ogarne pokoj, przebiore sie, nakarmię zołziątko :ico_haha_01: przebiore i ide pozałątwiać co tam mam :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 maja 2010, 08:14

Czesc babeczki :)
Myślałam że jak dzisiaj wpadne to będe mieć do nadrabiania ale naszczęscie nie ma tego duużo.
Mikusia dużo zdrówka dla Zuzi, jak dzicko choruje to normalnie cały świat jest beznadziejny :ico_sorki: a tobie dużo siły kochana, miejy nadzieje że jak niunia wyzdrowieje to nadrobisz odpoczynek!!!! Trzymaj się dzielnie
Wiolaw uwielbiam buty na wysokich szpilach ale teraz nie ma gdzie ich nosić, bo na spacer do parku zeby się chyba zabiła o jakiś konar. A wydatki :ico_sorki: kosmos pewnie. A na ile osób robicie?? i się pewnie bidulko narobisz!!
Edulita co za paskudztwo się przyplątało, i nie chce odpuścić. Niki i tak pewnie dzielnie to znosi.
Matikasia ja podaje żółtko od 7 miesiąca ale raz w tygodniu narazie bo moje to uczuleniowce i musze uważać. Podaje w postaci lanych kluseczek a wczoraj kupiłam zacierke babuni i dodałam do pomidorowej, bardzo im smakowała.
Ale widze że nie mają uczulenia więce będe podawać dwa razy w tyg po pół żółteczka.
Isia pytałaś o zabawke co chłopaki siedziały więc jest to muzyczny ogródek i powiem szczerze że na początku nie byłam zadowolona ale teraz uważam że to super zakup. Bo można ustawić w wilu pozycjach tzn siedzącej stojącej i na koniec jest jeszcze stoliczek z siedzonkiem. Moja bratanica ostatnio jak była u nas to z tego sobie korzystała i wyglądało to super. Wiec polecam koszt ok 120zł można znaleźć na allegro.
ja już od 30 minut jestem w pracy
Madziu normalnie ja chce tak jak ty tak dzielnie przejść powrót do pracy :ico_brawa_01: ja to pierwsze dni chłopaków w żłobku będe siedzieć pod żłobkiem i czekać czy nie wybiegną sami i nie uciekną :-D
U nas papiery złożone tylke teraz czekamy aż do 18.06 na wyniki :ico_szoking: strasznie długo!!!
wstaje od kompa patrze a oliś na brzuszku
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: czasem później ale jaka radość!!!

A do antykoncepcji to ja jestem na tabsach ale nie jestem zadowolona bo znowu mnie niechęć dopadła :ico_wstydzioch:
Ide zaraz z psem na spacer chociaż pogoda do duuuu.... zimno wieje pada koszmar!!!
Gdzie ta nasza cudowna wiosna :ico_placzek:

[ Dodano: 2010-05-18, 08:16 ]
wiecznie niezadowolony i chciałby wszystkimi rządzić
powiedz mu żeby tak nienarzekał bo to źle wpływa na potencje :-D

Awatar użytkownika
Magda33

18 maja 2010, 08:24

powiedz mu żeby tak nienarzekał bo to źle wpływa na potencje
dla niego to pewnie bez znaczenia, bo i tak jest sam....a moze własnie dlatego :-D

[ Dodano: 2010-05-18, 08:25 ]
Madziu normalnie ja chce tak jak ty tak dzielnie przejść powrót do pracy
dasz radę, ja Madziu też już przeżywam ten żłobek, bo to nowe miejsce, nowi ludzie :ico_olaboga: , ale damy radę, będziemy się nawzajem wspierać :-D

Awatar użytkownika
matikasia

18 maja 2010, 09:45

Melduję się z rana. Za oknem średnio, ale nie pada, więc humor dopisuje;)

Tomek poszedł z Matim do urzędu skarbowego,a ja sprzątanie, pranie i Milenka :ico_haha_01:

Edulita oby z Niki było już tylko lepiej.
Ale się zdziwiłam z tym stosunkiem przerywanym? nie boicie się? a może chcecie 3 dziecko?:)

Ewcia jak tam Pawcio????

Isia jak już dokonasz zakupu to się pochwal :ico_haha_01:

Magda33 współczuję kolegi w pracy :ico_sorki:

Magduś ale miksujesz potem tą pomidorówkę z tym makaronem??
Właśnie ja pytam o podawanie żółtka jako tako samego, ale przecież już rosołek jej podawałam z makaronem, a tam też są żółtka :ico_haha_01:
Muszę jeszcze spróbować samo żółtko czy jej będzie smakować.

Isia
brawa dla Oliwki za przewracanie na brzuszku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Lecę szykować obiadek. Dziś polędwiczki z indyka w sosie pieczarkowym z ryżem.

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 maja 2010, 10:06

samo żółtko czy jej będzie smakować
moim nie bardzo smakowało, ja dałam im warzywka z pół żółtkiem i bardzo małą ilością kurczaczka i nie bardzo chcieli jeść.
pomidorówkę z tym makaronem
tak miksuje, ta zacierka jest gruba i trzeba ją gotować z 12 min, ale jak zmiksowałam to zostały grudki jej. Ale jak dla mnie to dobrze to ja zaczynam ich przyzwyczajać do większych kawałków.
A makaron też będe dawać ale jego nie będe miksować tylko go posiekam.
Dzisiaj mam dla chłopaków rybke z ziemniaczkami i warzywami.
A dla nas pomodorowa i schabowy z ryżem i leczo.

Byłam z psaem pogoda beznadziejna, nie pada ale jest taki zimny wiatr że brrr

Awatar użytkownika
wiolaw

18 maja 2010, 10:06

witam

Loluś usnoł już dziś druga drzemka :ico_szoking:
ja zajadam śniadanko płatki fittnes z jogurtem naturalnym , katuję się żeby mieć luz w sukience i nie być na ciągłym wdechu :ico_oczko:

Magda33, nie ma nic gorszego jak trzeba spędać kupę czasu z kims kogo nie badzo się toleruje , ale to są uroki pracy i sami sobie towarzystwa nie dobieramy :ico_haha_02:
A na ile osób robicie?? i się pewnie bidulko narobisz!!
robimy na jakieś 40 osób , ale że komunia jest u nas w sobotę to nie wszyscy dadzą radę przyjśc wiec i w niedzielę poprawka , a że rodziona z zagranicy zjedzie , zresztą zostanie wszystkiego to i najblizsza rodziona też będzie :ico_oczko:
i znajomi jeszcze wpadną , więc 2 dni po 40 osób będzie :ico_haha_02:
a czy się narobię , pewnie troszkę tak , ale głównie będzie robiła kucharka :ico_oczko:

isiawarszawa, :ico_brawa_01: dla córci , jak już zaczeła to będzie non stop się obkrecać :ico_oczko:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”