leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lip 2010, 11:18

Mam najdzieję że jej to z czasem przejdzie bo inaczej to ja nie wiem czym ją karmić będę.
:ico_olaboga: kurcze i skad te wszystkie alergie sie biora :ico_chory:
ale od pn już daje kubeczek i ładnie pije,a od dzisiaj rana to nawet trzymać probuje
to super corci poszlo
u nas troche wiecej zajelo zalapanie niekapka :ico_oczko:
AAAA,a teraz super news! Miałam dla Natki wyznaczoną wizytę u okulisty,z tym ropiejącym od urodzenia oczkiem.A tu na 8 dni przed wizytą,jak ręką odjął
czyli tak jak tutaj mowia ze samo przejdzie :ico_brawa_01:
super ze obylo sie bez zabiegu :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-07-13, 11:19 ]
Nie podawaj jej tego świństwa więcej (ja od dziś też nie będę,choć miałam na dzisiaj kurczaka naszykowanego :ico_wstydzioch: )
no wlasnie i w tym jest problem :ico_noniewiem:
a raczej powod dlaczego nie chce za bardzo sama gotowac malemu
nie wiadomo co sie kupuje
jakos wydaje mi sie ze sloiczki sa pewniejsze :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lip 2010, 11:44

jakos wydaje mi sie ze sloiczki sa pewniejsze :ico_noniewiem:
czy ja wiem? tak na prawdę to nie wiesz czego oni do tych słoiczków Niby jakieś tam wymagania spełniać muszą,ale jak to do konca wygląda tego nikt na prawdę nie wie.
Ja warzywka dostaję od koleżanki mamy która na wsi mieszka,a kurczaka właśnie u teściowej zamówiłam.tam sobie w normalnym tempie urosnie,a nie na jakiś hormonach.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lip 2010, 11:46

Ja warzywka dostaję od koleżanki mamy która na wsi mieszka,a kurczaka właśnie u teściowej zamówiłam.tam sobie w normalnym tempie urosnie,a nie na jakiś hormonach.
no wtedy to ok
ale jak mam ugotowac malemu marchewke, kupiona w sklepie, ktora po dwoch dniach w lodowce mi wiednie to dziekuje :ico_puknij:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lip 2010, 11:48

czyli tak jak tutaj mowia ze samo przejdzie :ico_brawa_01:
super ze obylo sie bez zabiegu :ico_oczko:
No ja na to po cichu liczyłam,że to samo przejdzie,dlatego wyznaczyłam wizytę miesiąc później niż lekarka mi zaleciła :ico_brawa_01: Bo ona kazała przyjść jak Natka skończy 4 mce
to super corci poszlo
Powiem szczerze,że ja w szoku byłam.nie przypuszczałam ze tak łatwo pójdzie.Moja mama też była pod wrażeniem.
Wiadomo,zdarzają się wpadki jeszcze.Bywa ze się mała soczkiem zaleje,bo ciągnie dzióbek a nie połyka napoju,ale to chyb normalne u 5-miesięcznego smyka.troszkę się pouczy i za jakiś czas już będzie lepiej :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-07-13, 11:49 ]
ale jak mam ugotowac malemu marchewke, kupiona w sklepie, ktora po dwoch dniach w lodowce mi wiednie to dziekuje :ico_puknij:
wiesz,jeśli Ci więdnie to nie jest z nią tak źle.Ja kupiłam rzodkiewkę tydzień temu i nawet się nie pomarszczyła,jak nowa.nie wiem czym ją pryskali ale jakoś nie mam ochoty zbytniej się nią zajadać. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

13 lip 2010, 12:19

hey, zaraz Was poczytam ale najpierw napiszę, bo licho nie śpi i malec może się obudzić lada chwila.
U nas ciężko :ico_placzek: Piotruś strasznie marudny tylko by chciał na rękach być. Nie zabawi się sam dłużej niż 5 min...

Na szczęście wszyscy zdrowi. Czekam aż maluch będzie sam siadał może będzie trochę łatwiej :-)

no i lecę do czytania

[ Dodano: 2010-07-13, 12:36 ]
Dużo zdrówka wszystkim co pokończyli kolejne miesiące no i latka ;) dorotko :-)

ale Wasze maluchy dużo jedzą. Mój pierś na żądanie, wodę mineralną staram się w te upały i nawet pije...ok południa słoiczek zupy a wieczorem słoiczek owoców. (małe słoiczki)

Zuziu trzymamy za ciebie kciuki z Piotrusiem

dorota mój ma 2 ząbki.

no i u nas standardowo gorąco :ico_noniewiem:
a co do pracy to składam cv w szkole językowej (nauczycielka z zawodu :ico_oczko: ) i może wieczorami będę biegać a mąż z małym. Albo założe własną działalność i będę też działać na korepetycjach wieczorami...dobrze gdyby i 500 zł przybyło ehhh...
może jakieś dofinansowanie uzyskam...

Barwa dla Justynki, też czekam na samodzielne siedzenie.

anetka dobrze że szybko zadziałałaś...wierzę że będzie wszystko ok.

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lip 2010, 13:14

anetka to nieciekawie z tymi hormonami :ico_chory: oby dalo sie odwrocic :ico_sorki:
fakt ze ciezko z warzywami czy miesem takim "parwdziwym" trafic,wszystko sztuczne i chemia naladowane :ico_olaboga:
u mojej na szczescie nie ma objawow alergii :ico_sorki:
geheimnis jak chcesz zeby szybciej poschodzily krostki od uczulenia to podaj fenistil w kroplach-odczula
dziekuje za zyczenia :ico_sorki: :ico_oczko:
fakt ze Lena jest duza. 97centyl :ico_szoking: coraz ciezej mi ja nosic. na szczescie nie domaga sie mocno :ico_sorki:
ja dzis umieram z upalu. dzieci prawie na golasa. Lena strasznych potowek dostala,musze ja w krochmalu wykapac :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lip 2010, 14:18

geheimnis jak chcesz zeby szybciej poschodzily krostki od uczulenia to podaj fenistil w kroplach-odczula
Dzięki za radę,ale jakiś czas temu pediatra przepisała młodej syropek odczulający i od 2 dni jej dawałam,dziś ostatnia dawka bo ładnie się już zaczerwienienia pochowały,jeszcze co prawda szorstka skórka została ale to myślę że za jakiś czas samo zejdzie.
No i oczywiście póki co kaszki manny nie podaje,mleko nadal pepti no i kaszki tylko bezmleczne.
Za niecałe 2 tyg miałam wg pediatry podawać małe ilosci jajka-żółta,ale aż się boję.Mój mąż jest uczulony na jajka więc tą alergię może akurat Natka mieć po tacie. :ico_placzek:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

13 lip 2010, 17:53

leona, drób jest szctucznie chowany, czyli ogromne ilosci antybiotykow i hormonow wzrostu, lekarka mowila ze nawet maluchy miesiaczke dostaja po nim :ico_szoking:

a cycki ma twarde jak wlk mojego duzego paznokcia jakby zaczela dojrzewac :ico_szoking:
moja w 2 dni zalapala i butli wcale nie mamy juz :ico_brawa_01:
czy ja wiem? tak na prawdę to nie wiesz czego oni do tych słoiczków Niby jakieś tam wymagania spełniać muszą,ale jak to do konca wygląda tego nikt na prawdę nie wie.
dokladnie bo kurczaki niby tez spelniAJA

kure jutro bede miala od babci i moze jeszcze jedna maz od wujka zalatwi :ico_brawa_01: mamy sie zapisac do endokrynologa na wizyte, wyniki ma w normie

[ Dodano: 2010-07-14, 08:36 ]
jestesmy zapisane do endokrynologa do olsztyna na sierpien, rozmawialam z lekarka i mala oprocz drobiu nie moze tych sloiczkow dla dzieci jesc :ico_szoking: tam tez podobno cos jest a niby sa specjalne dla maluszkow co za okropienstwo :ico_olaboga: nawet do glowy mi to by nie przyszlo co jak co :ico_zly:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

14 lip 2010, 14:39

ehh dobrze Wam dzieciaki już z niekapków piją. Mój nie może załapać, ba nawet butli sam nie trzyma tylko wie jak sobie cyca włożyć do buzi i gdzie go szukać, szarpie mnie za bluzkę.

Niestety nie chce jeść. Jeszcze wczoraj jakoś mu wcisnęłam zupkę a dziś nie chce i już. Zaciska usta i koniec a jak nalegam zaczyna płakać. Próbuję go z cycem przetrzymać żeby jednak zupkę zjadł ale płacze strasznie i nic z tego nie wychodzi :ico_placzek:

Martwię się że jak tak dalej pójdzie to będzie niedożywiony :ico_placzek:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lip 2010, 16:00

anusiek, nie przejmuj sie i nic na sile! bo bedzie gorzej :ico_nienie: teraz sa takie upaly ze nawet mi sie nie chce jesc :ico_noniewiem: skoro je cyca to nic mu nie brakuje. a co jakis czas probuj po troszeczku,w koncu zalapie. a jak sie martwisz niedozywieniem to zbadaj mu krew-wyjdzie czy ma anemie albo cos

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”