leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lip 2010, 13:25

hejka

Marcel po obiadku zasnal
dzisiaj nie bardzo mu szlo jedzenie, zjadl caly sloiczek ale jakos tak nie chetnie :ico_noniewiem:

u nas dzisiaj znowu goraco :ico_oczko:
Myślę, że tak wartościowego posiłku sama bym nie ugotowała
no wlasnie mi sie tez tak wydaje :ico_noniewiem:

Wczoraj wyszedł jej ząbek u góry, i wczoraj pięknie się unosiła na czworaczkach i do tyłu czołgała :ico_oczko: W dodatku usiadła sama - także wczorajszy dzień pełen wrażeń
brawo za zabka :ico_brawa_01: i za wszystkie postepy :ico_brawa_01:

Mam nadzieję, że wróci do dawnych nawyków, bo zaczyna mi brakować wieczornego odpoczynku. :ico_noniewiem:
ja nawet jak Marcel pozno zasypia to i tak odpoczywam
bo on sam szaleje w lozeczku
ja najwyzej co jakis czas pojde do niego :ico_oczko:
czy wasze maluchy pija cyca w dzien? albo butle z mlekiem?
Marcel chyba od miesiaca butle je tylko rano i wieczorem :ico_oczko:
jutro jade do kolezanki-ma mi sciac i pofarbowac wlosy. zmiana bedzie drastyczna :ico_oczko:
czekamy na efekty :ico_brawa_01: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

16 lip 2010, 17:47

dorota trzymam kciuki za nową fryzurę.
A mój je cyca na żądanie w dzień, tak ok 4 razy.

Inia synek też późno zasypia bo ok 22, 23...też mi brakuje chwili dla siebie. Wcześniej zasypiał o 19, 20
ahh no i trzymam kciuki żebyś się szybko wyleczyła.

Synek też pupę podnosi ale jeszcze nie staje na czworaka.

Mam nadzieję że te upały się skończą. Dziś wyszliśmy do sklepu i myślałam że nie dojdę tak gorąco i mały też marudził.
kurcze oglądałam jego fotki. Jaki on był malutki aż się wierzyć nie chce jak ten czas leci.

ehh no i nie wiem co więcej napisać :-)

udanego weekendu :-)

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

16 lip 2010, 19:41

sorki ale nie mam na nic czasu, zaczal sie sezon ogorkowy :ico_olaboga: a na dodatek od poniedzialku wracam na caly etat :ico_placzek: a tak mi sie nie chce

dorotaczekolada moja juz od jakiegos czasu nie pije mleka ani kaszy z butli, cyca tez nie chce, no teraz zjadla ale zasnela wiec ciagnela wiec ja nawet nie wiem czy ona cos tam jeszcze ma bo w nocy tez niby pije ale ja spie i nie wiem :ico_wstydzioch:

angelaxxx witam, ale twoj synek ogromny :ico_szoking:

inia1985 ja po 1 ciazy mialam nadzerke i jakis sadysta na zywca mi wypalal, ryczalam na fotelu :ico_placzek: a on powiedzial ze pochwy nie znieczuli bo nie mozna :ico_szoking: teraz jakby co poszlabym prywatnie, a ty zalatw z tym sprawe i do dziela :-D

angelaxxx
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

16 lip 2010, 20:59

witajcie poczytal Was ale juz jestem zmeczona dzisiaj i nie mam sily pisac.a MArcinos no lubi zjesc choc ostatnio upaly mu doskwieraja i wszystko sie zmienilo godziny dziennych drzemek i wogole. ide do lozka mezus da mu jeszcze jesc pozniej
dobranoc

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

16 lip 2010, 22:37

moja juz od jakiegos czasu nie pije mleka ani kaszy z butli, cyca tez nie chce
no nieźle a mój ciągnie jak zły! podejrzewam że długo będę karmić.
poczytal Was ale juz jestem zmeczona dzisiaj i nie mam sily pisac
ojjj też tak czasem mam. Choć siły są tylko czasu brak.

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2010, 06:58

no ja tak samo...czesto czytam ale jakos nie mam sily i weny do pisania... :ico_wstydzioch:
Lena dzis wstala o 6,zjadla owoce i juz spi znowu. za to Mati wstal :ico_oczko: za 2 godzinki zbieram sie do kolezanki :ico_haha_01: zobaczymy co z tego wyjdzie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 lip 2010, 09:26

Witam serdecznie.
Ja dziś miałam pobudkę o 5:20 i dopiero po 8 młoda zasnęła.W nocy jej gorąco i też muszę do niej wstawać i dawać smoczka lub herbatkę.No i ona nadal musi dostawać mleko w nocy :ico_olaboga: Budzi mi się o 3 głodna.
angelaxxx, witam.Faktycznie Twój synek jest spory.Mimo że moja Natka jest tylko tydzień starsza to i tak jest lżejsza o 3kg i krótsza o prawie 8cm :ico_szoking: A jak się urodziła ważyła dokładnie tyle co Twoje dzieciątko.( no w sumie troszeńke więcej bo 3620)
Ja mam identycznie.Natka nauczona jest od początku zasypiać sama w łóżeczku.Ewentualnie jak zapłacze lub zacznie marudzić to do niej wejdę,dam smoczka lub zaśpiewam kołysankę,pogłaszczę i jak się uspokoi to wychodzę.Ona się przytula do pieluszki i zasypia,a ja mam wolny wieczór. :ico_brawa_01:
Dziś kolejny upalny dzień.W domu niewyróbka.Już zaczęłam kombinować jak małej troszkę dać ulgę przy tych gorących dniach,zwłaszcza ze te paski dodatkowo ja grzeją i powodują dyskomfort.Robię jej kąpiele w baseniku na balkonie,jak już słońce przeniesie sie na drugą stronę bloku,no i zwilżam pieluszkę i przykładam jej do ciałka.Troszkę pomaga.Czasem też ją wachluję,bardzo to lubi.Mam nadzieję że już niedługo sie ochłodzi,zwłaszcza ze w przyszłą sobotę jedziemy znów nad moze i czeka nas 9 godz jazdy samochodem.Będziemy jechać w nocy,ale w foteliku i tak się mała upoci więc lepiej jak będzie troszke chłodniej. :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 lip 2010, 12:45

Witam. U nas też niemiłosiernie gorąco :ico_olaboga: Mięliśmy z mężem jechać na bitwę pod Grunwaldem, ale przy takiej temperaturze to samobójstwo :ico_szoking:

inia1985, gratuluje postępów Wikuni :ico_brawa_01: No i kolejnego ząbka :-D
A nadżerką sie tak mocno nie przejmuj, ja po tej ciąży wymroziłam, koszt u mnie 200 zł ale wszystko trwało 10 minut, bez bólu i problemów, goi się ok 6 tygodni.

dorotaczekolada, Justynka je ok 3-4 razy dziennie butlę z mlekiem. Oprócz tego owoce, kaszka i obiadek.

geheimnis, oby sie trochę ochłodziło, bo w tych warunkach to straszna mordęga - 9 godzin jazdy :ico_olaboga:

anetka607, kiedyś rzeczywiście był problem z "wypalaniem", a teraz zamraża się i bez bólu i problemu :-)

leona, zazdroszczę Ci takiego samodzielnego zasypiania synka, u nas niestety to niemożliwe :ico_noniewiem:

anusiek, ja też mam już dość tych upałów :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 lip 2010, 19:28

witam, u nas dziś porażka z tą pogodą - zresztą jak w całej Polsce.
W domu chodzi non stop wiatrak i klima. Niestety przenośna i warczy jak stara lodówa ale bez niej to nie wiem ile byśmy mieli stopni w domu.

Maluch wstał o 6 bo w pokoju już mieliśmy ponad 30 stopni (w nocy klima wyłączona) cały dzień marudzi przeokropnie. Nie mogę już sobie z nim poradzić. Teraz na szczęście trochę zasnął i mam chwilę ciszy (nie licząc budzącej klimy)

Kurcze była mojego męża się do nas wprasza. W prawdzie zawsze ją traktowałam normalnie i nie uważałam jej za jakiekolwiek zagrożenie. Chce zobaczyć malucha. Tylko mam wątpliwości czy to dobry pomysł?

[ Dodano: 2010-07-17, 19:38 ]
ahh zapomniałam dodać że synek sobie upodobał stanie na nóżkach. Nie chce nawet usiąść w spacerówce tylko prostuje nogi i się złośći.
za to jak go mąż postawił przy łóżku to pełnia szczęścia.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

17 lip 2010, 20:07

Hejka :-D

Dzięki dziewczyny, dziś też mam powody do radości, bo byliśmy u ortopedy i wszystko jest w porządku, teraz już nie mam co się martwić, bo ten lekarz jest jednym z najlepszych specjalistów na Dolnym Śląsku :-D U nas popołudniu porządna burza z gradobiciem przeszła, ale ja tam nie narzekam, bo przynajmniej chłodniej jest :-)

dorotaczekolada, pochwal się koniecznie nową fryzurą :-D
leona, u nas też tak było, a teraz cyrkuje przed snem... hmmm. Chce się bawić i nie ma ochoty spać.
kurcze oglądałam jego fotki. Jaki on był malutki aż się wierzyć nie chce jak ten czas leci.
ja też ciągle nie mogę uwierzyć, że to tak leci :ico_olaboga:

anetka607, oj ciężko pewnie będzie wrócić na cały etat :ico_noniewiem: Ja chodzę do prywatnej kliniki i nie mogę narzekać póki co na jakość usług, także myślę, że i tej nadżerki się pozbędę bezboleśnie.

geheimnis, ja tak samo Wice basenik napełniam :-) Ona to uwielbia. Nawet dzisiaj zdążyła się pochlapać nim burza przyszła, a dzisiaj to się szczególnie należało, bo w drodze powrotnej od lekarza była niezła sauna w aucie

Shiva, mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie z tą nadżerką :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-07-17, 20:12 ]
anusiek, te upały faktycznie źle działają na nasze maluchy :ico_noniewiem: A co do byłej, to ja bym nie była zachwycona, bo straszna zazdrośnica ze mnie :ico_wstydzioch: Wieeeelkie gratulacje dla Piotrusia za postępy :ico_brawa_01: Moja nawet na chwilę nie chce stać, chyba tyłeczek ma za ciężki :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”