Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 lip 2010, 22:12

Justynka właśnie zasnęła, mimo że już padam na twarz napiszę kilka słów. Wczoraj wieczorem byliśmy w kinie na Shreku w 3D - byłam bardzo zadowolona :ico_brawa_01: Niunia grzecznie z babcią posiedziała. Niestety kolejna noc z pobudką o 4 na jedzenie. Nie wiem co się z moją kruszynką dzieje, bo kilka miesięcy przesypiała nocki od 22 do 6-7 a teraz coś się jej pomieszało. Za to potem wstaje ok 9 - no i od 2 dni mąż się nią wtedy zajmuje a ja śpię sobie do 10 :ico_wstydzioch: :

inia1985, fajna ta spacerówka. A co do studiów - to trzymam kciuki by ruszył Twój kierunek. Teraz ogólnie jest mniej studentów, więc pewnie do września przedłużą nabór.

iw_rybka, bardzo się cieszę, że już jutro Zuzia będzie miała zdjęty ten gips :ico_sorki: :ico_sorki:
A z tym wprowadzaniem jedzenia to masz rację. Owszem można się wzorować na schematach, ale trzeba tez trochę brać wszystko na własny rozum. Moja ciotka (zresztą Wielka Pani Pedagog :ico_puknij: - chyba widać że jej nie lubię ;-) ) tak się ślepo patrzyła w swoje mądre książki, że gdy w niej było napisane np 200 ml - a jej synek nie chciał to pchała w niego na siłę, bo tak trzeba. Efekt?? Chłopak ma dziś 27 lat i całe swoje życie walczy z dużą nadwagą. Ile by diet nie stosował, nic nie pomaga.

anetka607, Agrestu jeszcze nie dawałam za to poziomki i maliny Justynka uwielbia :ico_brawa_01: A poza tym Klara i tak z naszych grudniowo-styczniowych pociech je najbardziej dorosłe jedzenie. Lekarz pozwala - niuni smakuje - to ja tam nie widzę problemu. :-) Byle Klara dobrze rosła :-D

anusiek, strasznie Ci współczuję. Niestety niektórzy faceci tak maja, myślą zupełnie innymi kategoriami. A przecież rodzina jest zawsze na pierwszym miejscu. A kolega powinien to uszanować :ico_sorki:
A z tym wstawaniem, Justynki to na szczęście tylko próby narazie. ja jej nie pozwalam stawać - chyba że na kilka sekund by jej nie zniechęcać. Chociaż jeśli wda się w rodzinę męża to szybko zacznie chodzić. - bo tam zwłaszcza dziewczynki zaczynały chodzić w wieku 8-9 miesięcy :ico_szoking:
a ja nadal nie wiem, jakiego torta mam mezowi upiec.
to może z bitą śmietaną? Zawsze smaczny i co najważniejsze - nie jest mocno słodki :-)

Helen , śliczne zębolki :-D

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lip 2010, 23:26

rekrutacja nie jest jeszcze zamknięta z powodu braku chętnych...
na przedmioty scisle chyba na ogol chetnych brakuje :ico_noniewiem:
kupimy spacerówkę typu parasolka
na pewno jest to praktyczny rodzaj spacerowki, jesli duzo sie z nia podrozuje. My cenimy sobie nasza "normalna" spacerowke ze wzgledu na duze pompowane kola nadajace sie na kazdy teren, nic sie nie trzepie i nie skacze na zadnym podlozu :-)
bedziemy w Sopocie dwa tygodnie we wrzesniu,to sie dogadamy :ico_oczko:
he he, ilez pozytku plynie z forum :ico_oczko: :ico_haha_01:
dziewczyny mam motylki w brzuchu na sama mysl o jutrzejszym dniu,normalnie sie ciesze jak przed slubem :ico_szoking: Po 3 tygodniach zobacze moja corcie wolna!!!
jeju, ale super, az sie lezka szczescia w oku kreci :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Wczoraj wieczorem byliśmy w kinie na Shreku w 3D - byłam bardzo zadowolona :ico_brawa_01: Niunia grzecznie z babcią posiedziała
my jeszcze nigdy nie wybralismy sie donikad bez Kiary, ale ja tu nie mam ani mojej mamy, ani tesciowej...
bo tam zwłaszcza dziewczynki zaczynały chodzić w wieku 8-9 miesięcy
jezeli Justynka pojdzie w ich slady, to niedlugo ruszy na podboj swiata na swoich stopkach :-)
to może z bitą śmietaną?
wlasnie bitej smietany maz nie lubi, moze cos z orzechami zrobie :ico_noniewiem:

Znalazlam tu, "na obcasach", przepis na ciasto mietowe, gdzie jako jeden ze skladnikow podano: 10 torebek mięty ekspresowej. Znacie moze ten przepis? Bo troche dziwiny wydaje mi sie fragment: "dodać mąke i mięte(suchą)oraz proszek do pieczenia," :ico_noniewiem:
chodzi mi o ta sucha miete...

lilo

30 lip 2010, 08:12

Lekarz pozwala - niuni smakuje - to ja tam nie widzę problemu.
To prawda - jeśli jest to konsultowane z lekarzem i małej nie szkodziło i nie szkodzi nic co jest jej podawane to nie ma problemu.

Helen, śliczna dziewczynka z Kiary :ico_brawa_01: A tą miętę suchą to nie wiem - na pierwszy "rzut oka" pomyślałabym że chodzi o suszoną i rozkruszoną :ico_noniewiem: A jak jest to podane w składnikach - ilość tej mięty, w jakich miarach????

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2010, 10:03

Znalazlam tu, "na obcasach", przepis na ciasto mietowe
no ja bym raczej nie eksperymentowała z tą miętą. Ale ja nie przepadam za nią. Tak sobie pomyślałam o rafaello. Mój brat świetne piecze, ale niestety nie wiem skąd brał przepis. Znalazłam taki: http://www.gotujmy.pl/rafaello,przepisy,32285.html

U nas ponownie pobudka o 4.30 po 35 minutach karmienia i usypiania maleńka spała do 9. Teraz siedzi i sie bawi kartonem od soku. Ma niesamowitą frajdę ;-)

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2010, 10:43

A jak jest to podane w składnikach - ilość tej mięty, w jakich miarach????
zacytowalam doslownie, czyli " 10 torebek mięty ekspresowej".
siedzi i sie bawi kartonem od soku. Ma niesamowitą frajdę
Kiara tez uwielbia kartony z sokiem oraz wszelkie butelki, nawet z ketchupem :-)

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2010, 10:46

ja nie lubie takich niesprawdzonych przepisow..a ciast wogole piec nie umiem :ico_wstydzioch:
moja uwielbia bawic sie paczka pampersow :ico_haha_01: a za abwki wklada sobie do buzi i samymi dziaslami trzyma,jak piesek wyglada :-D

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2010, 10:54

za abwki wklada sobie do buzi i samymi dziaslami trzyma,jak piesek wyglada
hehe, smieszna
ja bym raczej nie eksperymentowała z tą miętą. Ale ja nie przepadam za nią.
a ja ostatnio polubilam wszystko, co mietowe, np. lody - bardzo orzezwiajace. Niedawno pilam nawet kawe o smaku czekolawo-mietowym, pycha!

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

30 lip 2010, 11:17

dzisiaj bylam u pediatry bo zglupialam i tak: jajko smazone mozna w calosci, znaczy ciut wody na to jajko i w trakcie maselko, zamiast mleka i kaszy (bo moja juz nawet kaszy nie chce jesc woli byc glodna) mam dawac 2 razy jogurty i do tego bulki z maslem i dżemem lub miodem, oczywiscie bulki mam tylko kupowac w jednej piekarni u nas bo tam maja bez konserwantow, juz kupilam :-D
u mnie tez jest inna sytuacja bo moj cudak nie lubi mleka ani nic co na nim jest robione, np kasze manna tylko na wodzie pije z gotowanym jablkiem, dobrze ze jogurty jej smakuja :ico_sorki: jejku jak ja bym chciala aby mleko chodz 2 razy dziennie wypija to bym nie musiala wymyslac
Nie wiem co się z moją kruszynką dzieje, bo kilka miesięcy przesypiała nocki od 22 do 6-7 a teraz coś się jej pomieszało. Za to potem wstaje ok 9 - no i od 2 dni mąż się nią wtedy zajmuje a ja śpię sobie do 10 :ico_wstydzioch: :
fajnie ci, bo moja w nocy 3 razy cyca doi a w trakcie jeszcze placze, o 5 musze wstawac aby z robota zdazyc przed praca :ico_placzek: dobrze ze od poniedzialku na 10 do 15 :ico_sorki: wczoraj w trakcie pracy zajechalam do domu po kurtke bo bylo zimno i co maly potworek nie dal mi wyjsc tak ryczala :ico_placzek: wzielam ja ze soba do nowego biura i ona tam spala a ja sprzatalam a potem maz ja zabral :ico_olaboga:
chodzi mi o ta sucha miete...
ja mam suszona bo u mnie rosnie i dla syna suszylam :-D

moja juz nie chce na rekach wyrywa sie do chodzenia i podchodzi do regalow i zwala wszystko :ico_zly: dzisiaj jade do kolezanki po chodzik moze sie przyda, a mialam nie uzywac ale moj kręgosłup jest na wymarciu :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-07-30, 11:23 ]
Helen, ja miete tez lubie i mala tez bo jakis soczek ma jej dodatek i jej smakuje :-D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 lip 2010, 11:58

hey dziewczyny,

przeczytałam Was ale nie mam za bardzo czasu żeby się zagłębiać...
Rybka trzymam kciuki za szczęśliwy dzień...

Mój maluszek był dziś na pobraniu krwi, oboje się spłakaliśmy...
pobraliśmy też mocz i kał...

od wczoraj ma temp 38,5 niczym nie mogę jej zgonić...całą noc i dzień...
nie wiadomo od czego...jest jeszcze biegunka.

czekam na popołudnie bo mają być wyniki...
noc miałam koszmraną, bo malutki nie mógł spać. Nie spaliśmy oboje od 3 w nocy.
rano na pobranie mały dzrzemnął się ok 20 min i pojawiła się kupa...żadka oczywiście...

najgorsze że jestem z nim sama a oczy i głowa mało mi nie eksplodują.
szkoda mi go też bardzo, bo widać że się męczy.

[ Dodano: 2010-07-30, 12:29 ]
no właśnie co sądzicie o chodzikach?
niby nie są polecane a nasze pokolenie się przecież na nich wychowało...

są jeszcze takie szelki do chodzenia na allegro za ok 13 zł

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2010, 12:57

ja sie nie wychowywalam na chodziku :ico_oczko: moje dzieci tez nie..ewentualnie sa takie chodziki-jezdziki ktore dziecko pcha i idzie albo jezdzi siedzac

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”