Byłam dzisiaj na USG.
Pęcherzyk ma 13mm.
Nie słychac jeszcze serca ( dzisiaj na USG pokazało termin porodu na 03.04.2011r jak się nie mylę), czyli ciąża jest młodsza - tak wynika - 6 tydzień.
Koło pęcherzyka pojawił się krwiak - wielkości 15mm i grubości 12mm. Nie jest świeży.
Nie krwawiłam, nie mam pojęcia skąd się wziął.
Ciąża jest w stanie wysokiego ryzyka, muszę leżeć, biorę Dhupaston, mam L4 no i wciągu tygodnia wszystko się okaże...czy nie bedzie krwawienia, czy krwiak się wchłonie, czy zabije serduszko...
Gizmowa, trzymam kciuki za Was zeby wszystko sie udalo!!!! Musisz sie oszczedzac i pozytywnie myslec...
dbaj o Was..
A gin powiedziala skad ten krwiak?
Dziewczyny pomóżce mi zrozumieć,
Skoro termin porodu przesunął się o tydzień - to jestem w 6 tygodniu ciąży, nie 7, tak?
Powinnam się martwić, ze było widać sam pęcherzyk żółtkowy (3,3mm) bez zarodka, serca?
Od ostatniej wizyty (2tygodnie) pęcherzyk ciążowy dwukrotnie się powiększył (13mm)...
Gizmowa, u nas tez bylo widac tylko pecherzyk, bo mlenstwo jak powiedzial gin ma tylko kilka mm, wiec jeszcze niewidoczne, a serduszka u nas tez nie bylo widac i powiedzial, ze dlatego mamy przyjsc za 2 tyg, bo to bedzie 8 tydz i wtedy zobaczymy... wiec mysle, ze nie masz sie czym martwic
Gizmowa, Czesc jestem styczniówką i tak was podczytuje, i własnie przeczytałam o twoim krwiaku Nie martw się kochana nie powinnas się denerwowac tylko leżec ja własnie jestem w szpitalu z powodu łożyska przodującego i mam na sali dziewczyne która jest w 13 tyg ciąży i też ma krwiaka od początku wiekszego niż płód leży dostaje leki na rozrzadzenie krwi i dzidzi serducho puka. A co do serducha dziewczyny zobaczycie je w 8 tyg gdzies chyba u żadnej z nas nie widac było w 6 tyg. Także dziewczyny głowy do góry komedie w telewizjii i cierpliwie 2 tyg czekac Życze wam wszystkiego naj.... I szczesliwego prowadzenia sie w ciąży...