Awatar użytkownika
mikusia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

11 sie 2010, 11:17

Witajcie

ja tylko na chwilke

Ewka82 wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

widze ze masz w ten sam dzien urodzinki co moja Wiki :-D :-D

no i stawiam :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: za 7 urodzinki mojej ksiezniczki Wiktori :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

i jeszcze :ico_tort: za drugiego ząbka Zulki

jedziemy zaraz z dziewczynkami do MC donalda umowilam sie z koelzanka zrobimy Wiki neispodzienke :ico_oczko: :ico_oczko:

a potem zajade do hurtowni po kilka rzeczy dla Zulki

jutro mam dentyste te kanalowe do zrobienia az sie boje :ico_placzek: :ico_placzek:
a w pietek mam wiuzyte z Zulka u dermatologa i potem kontrol u pediatry bo Zulka troszke przeziebiona katar ma i lekki kaszel ale ogolnie jest oki bez goraczki takze pediatra pozwolila wychodzic tymbardziej ze jest bardzo goraco :ico_olaboga:

a w poniedzialek jedziemy z dziewczynkami na tydzien do tesciowej na wakacje :-D :-D

pozniej was doczytam oki
teraz lece sie szykowac i dziewczynki
papa
do pozniej :-D :ico_oczko:

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

11 sie 2010, 11:53

za 7 urodzinki mojej ksiezniczki Wiktori
za drugiego ząbka Zulki
:ico_tort: :ico_brawa_01: dla dziewczynek! :)
wychodzic tymbardziej ze jest bardzo goraco
A ja jeszcze dziś nie mogę. Tzn. mogę ale to jest męczarnia dla Kini, bo ma jeszcze ten światłowstręt no i dla mnie, bo marudzi.

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

11 sie 2010, 12:13

ale jak w nocy jej dam pić łyżeczką?
racja, o tym nie pomyślałam. Najlepiej jakby noce te nasze maluchy przesypialy :-D

Mikusia wszytskiego najlepszego dla Wiki z okazji urodzinek :ico_brawa_01: i dla Zuziaczka za drugiego ząbka :ico_brawa_01: :-D

Ewciu jeszcze raz sto lat!!!

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sie 2010, 17:43

Ewuś wszystkiego najlepszego :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

11 sie 2010, 18:15

Kasia90 no to faktycznie masz problem z tym karmieniem. Mnie na szczęście Mila tylko czasem chapnie :ico_haha_01:
Nie wiadomo co lepsze. Faktycznie karmienie łyżeczką mlekiem trochę pracochłonne. Zresztą trochę wyleci i nie wiadomo będzie w rezultacie ile to dziecko zjadło.
Wiesz co, a może po prostu dać jej ten niekapek i na początku może się pobawi, a może jednak coś wypije i z każdym razem będzie lepiej.
Albo daj już jej tą butlę, a za jakieś 5 miesięcy znów spróbujesz z niekapkiem.
Ja myślałam by w nocy już w ogóle mleka małej nie dawać jak oduczę od cyca, a Ty chcesz nadal jej dawać??

Magda33 to cwana ta matka tej małej z tymi ubraniami.

Mila dziś już raczkuje na całego :ico_haha_01: chyba znudziło jej się pełzanie.
Idę ją kąpać, bo ma mega kupkę. T z Matim leją się wodą z pistoletów:)

Kupiłam w biedronce już słoiczki nad morze bo tam pewnie drożej będzie.

Mikusia
sto lat dla Wikusi :ico_haha_01:
A teściowa daleko mieszka?
Znieczulasz do kanałowego?? ja tak :ico_sorki:
I znów coś do Zuzi się przyplątało:(

Awatar użytkownika
wiolaw

11 sie 2010, 23:28

witanko
Ewka82 wszystkiego najlepszego w dniu urodzin

widze ze masz w ten sam dzien urodzinki co moja Wiki

no i stawiam za 7 urodzinki mojej ksiezniczki Wiktori

i jeszcze za drugiego ząbka Zulki
la obydwu solenizantek moc całusów :ico_tort:

a dla Zulki :ico_brawa_01: zaząbka

Magda33, oj masz się z tymi dzieciaczkami , ale ta matka jakaś dziwna , ja jak bym wysyłała dziecko do ojca to właśnie bym pokazała nnajlepsze ciuchy i wogóle ,że dzieci zadbane , a ona robi na odwrót :ico_noniewiem:
dobrze że chociaż ty odpowiedzialna jesteś :ico_brawa_01:
Mila dziś już raczkuje na całego chyba znudziło jej się pełzanie
:ico_brawa_01:

mój to już śmiga jak samochodzik i patrzy co zbroić ,
tak mi schował pilota od tv ,że jużtrzeci dzień go szukam , a inaczej się nie da właczyć :ico_noniewiem:
wogóle to tylko patrzy przy czym można stanąc i momenti już stoi :ico_oczko:
Kasia90 no to faktycznie masz problem z tym karmieniem. Mnie na szczęście Mila tylko czasem chapnie
mój na szczęście mnie nie podgryza :ico_oczko:

ale Kasiu może jak Kinga zje np kaszkę na noc to nie będzie siębudziła w nocy na cyca bo będzie bardziej najedzona , oczywiście pierwsze noce to z przyzwyczajenia pomarudzi ale może wystarczy ją przytulić chwilkę
ja mojej Ali ie uczyłam butli , wogóle jej nie znała ,jadła wszystko łyżeczką

isia też uważam że to trzydniówka i niepotrzebnie dajesz antybiotyk , to tak jak u nas było , tylko że u nas najpierw pokazała się wysypka , ale na taka gorączkę to i antybiotyk nie dział, po trzech dniach gorączka mineła i tyle , a dziecku tylko żołądek rozregulował się od antybiotyku :ico_noniewiem:

dziś mam 5 dzień @ i leciało ze mnie jak 2 dnia , aż mi słąbo się zrobiło w pewnej chwili :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Magda33

12 sie 2010, 07:10

Dzień doberek :-D
Piję sobie kawunię, jem śniadanko i oczywiście wpadłam na forum przywitać się z Wami :-D

Zosia od wczoraj nie chce raczkować, tylko chce żeby ją trzymać za rączki i sobie chodzi, jak widzi kota, to prawie biegnie. Nie potrafi jeszcze stać bez trzymanki dłużej niż kilka sekund, a do chodzenia się bierze :ico_olaboga:
Wczoraj po pracy skoczyłam na małe zakupy i kupiłam Werze 2 bluzki, bolerko i kapcie, bo tego też jej matka nie spakowała :ico_noniewiem: Dziwna kobieta, poszłaby klika razy nawet albo do lumpka, albo na jakiejś wyprzedaży kupiła skoro szkoda jej pieniędzy na dziecko, a mało kasy nie ma. Ja wczoraj w reserved za 2 bluzeczki i bolerko zapłaciłam 30 pln, więc to żaden majątek, a dziecko zadowolone.
dziś mam 5 dzień @ i leciało ze mnie jak 2 dnia , aż mi słąbo się zrobiło w pewnej chwili
to widzę, że mamy to samo. Ja już myślałam, że jakiegoś krwotoku normalnie dostałam, bo tak ,to jeszcze się ze mnie nie lało :ico_olaboga:
cwana ta matka tej małej z tymi ubraniami.
cwana, bo z każdej strony ciągnęłaby kasę nie patrząc na potrzeby innych. Wyrachowana jest do bólu.

jak dobrze, że dzis już czwartek, bo jeszcze dzis i jutro praca i 3 tygodnie urlopu :ico_brawa_01:

Kasia90

12 sie 2010, 08:52

a może po prostu dać jej ten niekapek i na początku może się pobawi
Tylko, że ona się nim tylko bawi. Nic więcej.
Albo daj już jej tą butlę, a za jakieś 5 miesięcy znów spróbujesz z niekapkiem.
Właśnie chyba nie mam innego wyboru...
a Ty chcesz nadal jej dawać??
Wodę do popicia. Nie wiem jak to zniesie. Na razie męczymy żeby sama usypiała. Zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej i trwa to coraz dłużej, ale się nie poddaje.
Mila dziś już raczkuje na całego

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
zje np kaszkę
Ciężko z kaszką. Zje 3-4 łyżeczki i ma dość. Ona taki mały niejadek jeśli chodzi o zupki i kaszki. O deserkach już nie wspomne, bo w ogóle nie chce.
a do chodzenia się bierze
Kinga też, a w ogóle sama bez trzymanki jeszcze nie stała.

Awatar użytkownika
Magda33

12 sie 2010, 09:21

Kinga też, a w ogóle sama bez trzymanki jeszcze nie stała.
nasze córcie chyba najpierw będą chodziły, a później stały bez trzymanki :-D
taki mały niejadek jeśli chodzi o zupki i kaszki.
Zosia kiedyś uwielbiała kaszki, a teraz też kilka łyżeczek i dosć, natomiast zupki, które jej ugotuję wciąga z apetytem - dziś dyniowa :-) a mój P dał jej wczoraj kawałek kotleta mielonego :ico_puknij: fakt, ze nie to smażone z wierzchu, tylko ze środka, ale i tak go opierniczyłam mimo, ze Zosia aż mruczała z zachwytu :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
matikasia

12 sie 2010, 10:35

Widać dzieci aż się domagają dorosłego jedzenia :ico_haha_02:

A ja dziś ugotowałam pomidorówkę ze świeżymi pomidorami, bazylią i cielęcinką:)
Więcej nic nie robię bo na 18 przychodzą znajomi na grillka. Będzie 8 osób. Na szczęście każdy jest podzielony robotą :ico_haha_01:

[ Dodano: 2010-08-12, 10:44 ]
Kasia90 to ciężki orzech do zgryzienia ta Twoja Kinia do jedzenia :ico_haha_02:
Kasiu Milcia z początku też tylko bawiła się kubkiem, a dostała już na 5 miesięcy. Myślałam, że pić nie będzie, ale nie podawałam nic innego i podziałało. Teraz pije i to z takiego od po 1 roku. Lubi też pić prosto z butelki i z normalnego kubeczka:)

Magda33 super, że ubrałaś małą.

Milenka też trzymana za rączki chodzi, a sama nie stoi.
W ogóle zabawki leżą, ona pobawi się chwilę i już leci. Ulubione zajęcia:
wyciąganie gazet z gazetownika
wywalania pilotów z pod stołu
zwalanie magnesów z tablicy
ściąganie magnesów z lodówki
otwieranie szuflad i wyciąganie wszystkiego co stanie na drodze

MASAKRA :ico_oczko:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”