Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 wrz 2010, 14:12

no i byliśmy w ZOO :-D
fajnie, ja tez musze sie niedlugo wybrac, tak juz to sobie od jakiegos czasu obiecuje... pewnie z kolezanka pojde, ona dostala w prezencie od tesciow roczna wejsciowke i prawie codziennie chodzi z synkiem do zwierzatek...

inia1985, snilo mi sie dzisiaj, ze nam obwiescilas, ze drugi maluszek w drodze, a termin masz na wrzesien... i ja sie strasznie dziwilam, dlaczego ta ciaza ma u Ciebie tak dlugo trwac :ico_haha_01:

anetka607, Klarunia bedzie niedlugo taki sam wampirek jak Kiara do niedawna :-D
no i to nie koniec naszych przygód...
jak nie urok... :ico_sorki:
Jak będzie lepiej to popiszę :)
czekamy :ico_oczko:
A u nas nic ciekawego się nie dzieje
u nas tez nie :ico_oczko: dokupilam podczas spacerku 3 wrzosy, to wsadze w ogrodku, jutro moze dalie dokupie, jesli jeszcze beda...
Juz szosty dzien meczy mnie bol glowy, z tym, ze od 3 dni nie jest to bol ciagly, tylko zaczyna sie wieczorem, boli przez noc i rano, w ciagu dnia sie poprawia lub zanika i od wieczora znow boli... zloszcze sie na to strasznie :ico_zly:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 wrz 2010, 15:06

Ja się cieszę że została mi jeszcze tylko godzinka pracy i lecę do domku. Niestety samopoczucie nie jest lepsze. Nie wiem, to chyba jakoś ciśnienie tak na mnie działa dzisiaj. Oby jutro było lepiej.
tak juz to sobie od jakiegos czasu obiecuje.
Mi M. już dawno marudzi (od zeszłego roku) żeby podjechać do zoo, ale mi się jakoś nie chce tam jechać, chociaż pewnie któregoś dnia się wybierzemy :D
Juz szosty dzien meczy mnie bol glowy
:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: Mnie boli od rana a i tak mam już jej dość.

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 wrz 2010, 15:12

Witajcie.

Weekend bardzo udany, co prawda Justynka miewała chwile gorsze, gdy marudziła i płakała, ale dopiero dziś okazało się, że to 6 ząbek się przebijał. Spacer z koleżanką zaliczony, pogoda dopisała. Po południu odwiedziliśmy moją babcię, niestety byliśmy krótko, bo tylko 20 minut. Justynka strasznej histerii dostała :ico_szoking: Tylko u mnie na rękach się uspokajała i to też gdy wyszłam z nią do innego pokoju. Ona po prostu się boi babci, drażni ją jej głos. Widziałam że babci jest trochę przykro, zwaliłam winę na ząbkowanie i niewyspanie :ico_wstydzioch:
Potem byliśmy u znajomych i ich 11 miesięcznego synka. Tym razem Justynka z Kubusiem dobrze się bawili. On śmigał po pokoju pchając przed sobą stolik na kółkach (nie uznaje chodzików ;-)) a Justynka za nim na czworakach. Do domu wróciliśmy o 21, gdzie okazało się że kolejni goście na nas czekają.Przyjechał kuzyn z żoną i dzieciakami. Przywieźli nam 4 reklamówki ciuszków dla Justynki. Dziś cały dzień przebieram i piorę :ico_brawa_01:

Niestety muszę kończyć, bo moja marudka zaczyna jęczeć. Mąż mi się rozchorował i kazałam mu do łóżka się położyć

Fotki świetne, a minki dzieciaków bezbłędne :-)
Życzę zdrówka dla Asi :ico_sorki:
Resztę postaram sie napisać później :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-09-13, 16:07 ]
mikusia , super, ze wypad do ZOO taki udany. A zdjęcia bomba :ico_brawa_01:
inia1985 , gratuluję ząbka :ico_brawa_01: A co do teściów, to rzeczywiście jacyś tacy dziwni. Na ich miejscu zamknęłabym tego psa w innym pomieszczeniu, bo o tragedię nie trudno :ico_puknij: Wcale Ci sie nie dziwie, że nie lubisz tam jeździć :ico_olaboga:
Udanego spotkania z koleżanką :ico_sorki:
anetka607 , Gratuluję ząbka :ico_brawa_01: No Klara robi niesamowite minki. A jak ładnie stoi przy tej zabawce :ico_brawa_01:
Co do basenu to u nas jest o 3 miesięcy, ale to jest zorganizowana grupa, z instruktorami itd. ale nie wiem czy sam rodzic tak po prostu może korzystać z basenu z takim dzieckiem :ico_noniewiem:
graz1974, koniecznie daj znać co Ci powiedział lekarz, może to trzydniówka, choć raczej za długo ta gorączka trzymała :ico_noniewiem:
anusiek, fajnie, że się synek sam tak ładnie bawi. U nas to rożnie, zależy od dnia, czasem Justynka pięknie się sama bawi a czasem nie można jej zostawić nawet na chwilę.
Trochę długo ten @ Ci się spóźnia, koniecznie daj znać jak zrobisz test :ico_sorki:
Juz szosty dzien meczy mnie bol glowy, z tym, ze od 3 dni nie jest to bol ciagly,
strasznie Ci współczuję :ico_olaboga: Taki ból głowy jest wykańczający, a co dopiero trwający tyle czasu :ico_szoking:
ja tez musze sie niedlugo wybrac, tak juz to sobie od jakiegos czasu obiecuje...
no to czas się wybrać, u nas niestety najbliższe ZOO jest ponad 200 km od nas :ico_noniewiem:
Niestety samopoczucie nie jest lepsze. Nie wiem, to chyba jakoś ciśnienie tak na mnie działa dzisiaj. Oby jutro było lepiej.
to trzymam kciuki by samopoczucie się poprawiło :ico_sorki:

Justynka zasnęła, więc teraz dotrzymuje tatusiowi towarzystwa w sypialni ;-) Justynka potrafi już do 10 sekund sama ustać, bez trzymania :ico_szoking: Ale raczej nie lubi, gdy ją puszczam, zaraz szuka moich rąk by się podeprzeć :ico_oczko:

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

13 wrz 2010, 17:20

A my już po wizycie. Ponoć ta wysypka nie wygląda na po antybiotyku, a raczej wirusowo. Ale i tak mamy już jej nic nie dawać, tylko Zyrtec, no i wychodza jej górne dwójki
Po wizycie poszliśmy na spacerek, bo było prześlicznie. Ale jak wróciliśmy zaczęlo się chmurzyć i właśnie zaczęło padać. Ach ta pogoda

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

13 wrz 2010, 17:50

Helen, współczuje bólu głowy :ico_placzek: pamiętam jak po porodzie miałam trzaski w uchu - niby nic a takie dobijające że szok.

Patrycja.le, może przez pogodę masz takie samopoczucie. Będzie lepiej.
Shiva, brawa dla Justynki robi się coraz bardziej samodzielna :ico_brawa_01:
mi też czasem głupio jak jesteśmy npu teściów i oni dosłownie na głowie stają...a mały jęczy i jęczy no ale cóż dzieci to i takie ich prawo :ico_oczko:
graz1974, może to trzydniówka? Mój Piotruś miał...
wysypka sama zniknęła. Zdrówka!

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 wrz 2010, 20:06

Hej, nie mam siły czytac, przeżyłam pierwszy dzień w pracy, jakoś poszło ale jak się wraca po 16 to dzień strasznie krótki jest.

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

13 wrz 2010, 20:15

Oj, to na pewno, ale pierwszy dzień zaliczony, będzie coraz lepiej :-D

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 wrz 2010, 20:17

Ponoć ta wysypka nie wygląda na po antybiotyku, a raczej wirusowo
ja tez bym sie do trzydniowki sklaniala. ona moze trwac od 2 do 5 dni nawet :ico_noniewiem: a to by pasowalo jak goraczka zeszla i sie pojawila wysypka
my w zoo bylismy latem :ico_oczko: za to w piatek wybieram sie z synkeim do cyrku :-D
Pruedence, gratuluje wytrzymania w pracy :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

13 wrz 2010, 20:20

anusiek, zazdroszczę teściów... ehhh... a co do pastowania podłóg, to też nie robię tego zbyt często, za to codziennie rano myję całe mieszkanie, jak Wika idzie na poranną drzemkę. Super, że Piotruś zaczął się tak ładnie sam bawić :ico_brawa_01:
snilo mi sie dzisiaj, ze nam obwiescilas, ze drugi maluszek w drodze
hehe :-D Faktycznie jakoś ostatnio dziwnie się czuję :ico_oczko: ale raczej nam się tak szybko nie udało :ico_oczko:

Helen, współczuję tych migren, mnie na szczęście ta dolegliwość omija, może ze 2-3 razy w życiu miałam wątpliwą przyjemność to przeżyć...

Shiva, gratuluję ząbka :ico_brawa_01: Fajnie, że weekend się udał :-D
Na ich miejscu zamknęłabym tego psa w innym pomieszczeniu, bo o tragedię nie trudno :ico_puknij:
też to zasugerowałam, bez odzewu...Gratuluję też postępów, Wika sama się puszcza, ale zwykle leci na pupę :ico_oczko:

graz1974, to chyba dobrze, że nie przepisali niczego innego, mam nadzieję, że szybko zejdzie wysypka :ico_sorki:

Wizyta znajomych bardzo udana :-D Wikusia na początku była trochę nieswoja, ale na szczęście szybko się przyzwyczaiła.

Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

14 wrz 2010, 11:07

My w sobotę jedziemy na wesele :-) Już się umówiłam do fryzjera na ściecie i modelowanie, a zafarbuję sobie włosy sama w domu :-)
Tak sie cieszę... w końcu gdzieś idę :-) a po, jedziemy na 2 tygodniowy urlopik na wieś - wykopki :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”