dzieciakom trzeba dodawać do obiadków dobrej jakości masło,oliwę z oliwek,ale tez ta najlepszej jakości i jeszcze jakiś olej chyba rzepakowy,ale nie pamiętam dokładnie.To ważne dla rozwojumózgu i nie tylko./musicie o tym pamiętać
[ Dodano: 2010-10-02, 22:48 ]
co do parówek to naprawdę bym się wstrzymała jak najdłużej,bo tam jest WSZYSTKO

są chyba z Gerbera paróweczki,ale nie wiem od kiedy je mozna podawać

ja nie mam parcia,zeby Filipa karmić parówkami.Marcin długo nie jadł i żyje

zasad żywieniowych przestrzegam,bo dzieciaki mają niedojrzałą watrobę i ogólnie ich układ pokarmowy nie jest przystosowany do pewnych pokarmów.Lepiej być ciut bardziej ostrożnym niż potem mieć sobie za złe,ze się coś nie tak zrobiło i dziecko cierpi.
[ Dodano: 2010-10-02, 22:49 ]
co do morza to ja tez muszę Polskę całą przejechać,bo na śląsku mieszkam,więc mam jakieś 600 km
[ Dodano: 2010-10-02, 22:53 ]
Rozmawiałam wczoraj z pediatrą na temat tego jak długo jeszcze Nutramigen Filip będzie pił i powiedział mi,że do roku to na 100% i skoro u niego były objawy skazy na białko to trzeba go jak najdłużej chronić,bo choć skórne objawy ustąpią to może przejść na drogi oddechowe i bedzie klops

a wiem coś o tym,bo starszy syn miał tak jak Filip i po paru latach mieliśmy problemy z ukł.oddechowym.Pulmonolog astmy do końca stwierdzić nie umiała,ale to było coś bardzo do astmy zbliżonego.Leczony był wziewami na astmę.Na szczęście po leczeniu które trwało chyba ok.roku ustąpiło