powiem Wam, że dopiero wczoraj wieczorem dotarło do mnie, że poród może odbyć się w każdej chwili. To oczekiwanie jest chyba najgorsze...no kochana tylko miesiąc Ci został, więc możesz się spodziewać rozwiązania lada chwila
ale to normalne, że się boisz, ja też uwiez mi mimo, że to drugi poród, i może tymbardziej się boje, bo wiem co mnie czekabuzok14, boje sie. boje sie że nagle coś mnie złapie, że wcześniej urodzę to chyba njaabrdziej sie boje.
tez tak próbuje sobie tłumaczyć. powiedziałam wczoraj mojemu że przerażająmnie męki które mnie czekają, ten strach i to wszystko... a on nic nie powiedział. jest nonono jak nigdy.Tłumacze sobie to tak, że praktycznie większość kobiet na świecie przez to przechodzilo, więc ja też musze i potrafie, bo takie wlaśnie jest zadanie kobiety
niech przeżywa, a co tylko Ty masz się bać? Mój jak narazie spokojny, ale jak będę w tym tyg co Ty to już go widzebuzok14, on sie mnie wczorja pytał, ze skoro sie brzuch obnizył, to teraz w każdej chwili moge rodzic? a ja potwierdziłam, na co on zrobił takie gromne oczy i zamilkl , biedny nonono Adaś hahaha
Masz normalne obawy początkującej mamusi. Ale uwierz mi, ze jest coś takiego jak przeczucie, które samo do Ciebie przyjdzie. Nie będzie ważne co mówią inni tylko sama będziesz najlepiej wiedzieć jak dziecko ubrać itd... Wiesz jak ur Oliwcie to mieszkałam u mamy, i to ona kierowała początkowym wychowaniem małej, fakt było mi czasem troszkę łatwiej, bo pomoc i takie tam. Ale nawet nie wiesz jak ja się teraz ciesze, że mieszkam sama i że sama będę o wszystkim decydować, no oczywiście z moim P. Mój P najbardiej się zlościł, że moja mama przy kazdej kompielo pomagała, a on tak strasznie chcial sam. I nawet teraz jak kupowaliśmy wanienkę to mu powiedziałam, żeby wybrał tak, która jemu będzie pasowala bo przecież kąpiele do niego należą, kurcze wiesz jak się ucieszyłboje sie, że np. będę za ciepło/za lekko ubierać maleństwo, że w trakcie werandowania się przeziębi, dużo mam obaw nawet nie będę ich wypisywać.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość