Awatar użytkownika
kratka
Trzy tysiące lat minęło...

14 gru 2010, 18:06

gozdzik napisał/a:
danonków nie zaleca sie tak małym dzieciom

tez tak slyszalam ze dp 3 roku nie mozna dawac. ja daje zuzce naturalny jogurt i zetre jablko lub banana
az tak to nie. Przetwory mleczne sa jakos po 11 mcu chyba czyli wszystkie jogurty (oprocz tych bobovity np), sery, serki itp
Ja poki co daje tylko te jogurty bobovity i deserki z jogurtem hippa i gerbera

[ Dodano: 2010-12-14, 17:08 ]
A te malutkie danonki to nie wiem dla kogo robia bo roczne dziecko zje juz duzy

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

14 gru 2010, 20:26

my właśnie dajemy małemu te malutkie danonki. ale jeden to mu mało dziś było, więc mu dałam te dwa :ico_noniewiem:

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

14 gru 2010, 22:45

NIKOLA, szkoda Karolinki, moj Jasio spi tak jak twoj synus :ico_noniewiem:

jutro ide do pracy i juz sie boje jak do niej dojade bo ciagle pada snieg :ico_zly:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2010, 09:27

Witam z :ico_kawa:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

15 gru 2010, 12:20

och, ciepła :ico_kawa: się przyda :ico_sorki:
ja na szczęście jeszcze dziś mam wolne. jutro do pracy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2010, 14:03

gozdzik napisał/a:
danonków nie zaleca sie tak małym dzieciom

tez tak slyszalam ze dp 3 roku nie mozna dawac. ja daje zuzce naturalny jogurt i zetre jablko lub banana
az tak to nie. Przetwory mleczne sa jakos po 11 mcu chyba czyli wszystkie jogurty (oprocz tych bobovity np), sery, serki itp
Ja poki co daje tylko te jogurty bobovity i deserki z jogurtem hippa i gerbera

[ Dodano: 2010-12-14, 17:08 ]
A te malutkie danonki to nie wiem dla kogo robia bo roczne dziecko zje juz duzy

dziewczyny, ale jogurt jogurtowi nierówny (zerkajcie na etykiety).
Taki Danonek to na przykład żaden jogurt, a barwiona, dosmaczana masa :) Mocne kości :ico_haha_01: tia
Moje chłopaki czasami danonki jedzą, a owszem, babcia lubi kupować, to niech czasem zjedzą. Ale trzeba je traktować jako dodatek, smakołyk, coś jak barwiony cukierek, który damy raz na ruski rok, ale NIE jako posiłek, który "wprowadzamy do diety" niemowlakowi. Toż to masa cukru. Gdzie zdrowe nawyki? Łatwo wprowadzić słodkie do diety, tylko znam 8 latka który NIGDY nie zjadł masła, twarogu, sera! ale danonki, monte zjada 4ro pakami :ico_noniewiem: Bo jak kratka pisze- toż to maciupkie pudełeczka, a jakie drogie do tego.
Może lepiej by tak zacząć od twarogu? Jog. naturalnego? :) Lepszy wydatek, przyszłościowy można powiedzieć. Polecam. Mój Damian do tej pory rzuca się na twarożek ze szczypiorkiem z wielkim smakiem.
A swoją drogą, czerwony barwnik w danonkach to nie truskaweczka, tylko koszenila, czyli barwnik pozyskiwany z ciałek mszyc :ico_haha_01:
Także więcej w tym danonku "cudów" niż tego reklamowanego wapnia :ico_noniewiem: :ico_haha_01: :ico_haha_01: Toż to wszystko może uczulać!

Sorki, że tak się wtrącam, :ico_sorki: ale dziwi mnie ogólny trend wszechobecny podawania tego cuda niemowlakom, nawet lekarze zdarza się, że polecają :ico_noniewiem: Nie wiem dlaczego... Może dlatego, że zachęca to maleńkie słodkie opakowanko :ico_noniewiem: No nie wiem, bo zalety to ma podobne do cukierka :ico_noniewiem: To tak jakby wprowadzić dziecku nimm2, bo ma tyyle witamin :ico_oczko:

dobra, już się zamykam :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

15 gru 2010, 16:01

oj, nie wiedziałam tego wszystkiego :ico_wstydzioch:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2010, 16:18

hej!!!

my dzis kupilismy zuzi prezent na gwiazdke i w koncu jest ta gasienica z fisher prica dalismy za nia 99zl w realu a jak patrzylam to w carfuorze jest po 139

dla mnie danonki i danio maja jednakowy smak wiec moim zdaniem szkoda kasy

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2010, 17:19

my po spacerku :-)
Martalka, :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: bardzo dobrze ze to wszystko napisałaś i wcale to nie jest żadne wtrącanie :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:
własnie po to jest forum dzieki temu ciagle sie uczymy :-D
Ja chyba jednak zainwestuje w śpiworek bo jakby nie patrzeć codziennie wychodzimy na długie spacerki i trochę sie obawiam zeby Bartoszek nie zmarzł :ico_noniewiem:
my dzis kupilismy zuzi prezent na gwiazdke
i jak podoba sie czy czekacie i dacie jej dopiero tak jak wigilia będzie

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 gru 2010, 17:26

i jak podoba sie czy czekacie i dacie jej dopiero tak jak wigilia będzie
narazie to ja sie pobawilam i fajna jest. a kupilismy stroj sw mikolaja i masz ma sie przebac wiec czekamy do wigili

[ Dodano: 2010-12-15, 16:27 ]
Ja chyba jednak zainwestuje w śpiworek
my mielismy przy wozku ale i tak przykrywam ja najpierw kocem pozniej spiworek

Wróć do „Przedszkolaczki”