U nas nocnik był be nie dawała się na niego posadzić więc ściągnęłam pieluchę i mała biegała po domu z goła pupą. Pare wpadek było ale szybko zakumała o co chodzi. Po 24h juz nie było wpadek tylko latała do nocnika. Kupy nie chciała zrobić tylko w ubikacji na nakładkę i to jeszcze kazała się zamykać żeby jej nikt nie przeszkadzał.
Potem już kupa szła do nocnika. Teraz robi i tu i tu, ma zmiany ale najważniejsze ze jak jesteśmy u kogoś gdzie nie mamy nocnika ani nakładki to do toalety podtrzymywana tez zrobi. Ja zaczęłam w styczniu jak było zimno wiec na spacery chodziła jeszcze z pieluchą. Teraz jak idę na krótki spacer to jej nie ubieram a jak jedziemy np na zakupy do sklepu to jej jeszcze zakładam i czasami wracamy po 2,5h i pielucha jest sucha i zaraz po wejściu do domu każe sobie ją ściągnąć i biegnie na nocnik.
Polecam odstawienie pieluchy i ganianie z goła pupą szybciej idzie niż np w majtkach bo one wprowadzają dziecko w błąd i ono myśli ze nadal ma pieluchę.
[ Dodano: 2011-03-27, 23:53 ]
A i zapomniałam dodać że w trakcie odpieluchowywania dawać dużo do picia żeby dziecko często sikać chciało.