emilia7895 super,że wszystko ok no i Tosia duża jest
markotka nie robiłam z tego mleka z puszki,miałam inny przepis,taki:
RAJSKIE MLECZKO
Składniki:
śnieżki, 2 opakowania
galaretka agrestowa, 1 opakowanie
galaretka pomarańczowa, 1 opakowanie
galaretka niebieska, 1 opakowanie
Jabłka (Świeże, lub mus w słoiku), Wg upadobań
biszkopty, Paczka
mleko, Tyle ile potrzeba do śnieżek czyli 3/4 szklanki do jednej
Wykonanie:
1. Biszkopty ułożyć jako spód tortu, zostawić z 5-6 na górę. Śnieżkę zrobić wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę Pomarańczową rozpuścić w 3/4 szklanki wody. Gdy będzie już na pół gotowa (Bardzo gęsta z grudkami) dodać do śnieżki i miksować około minuty, aż do uzyskania masy. Masę rozsmarować na biszkoptach i zostawić na 10 minut w chłodnym miejscu. Jabłka pokrojone w drobne kawałki, albo mus ze słoika dajemy na to.
2. Robimy Śnieżkę tak jak wcześniej oraz postępujemy z galaretką również tak samo. Gotową masę wyłożyć na mus. Na to ułożyć biszkopty, które zostały. Dajemy na około 20 minut w chłodne miejsce, a w tym czasie Galaretkę Agrestową rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Gdy ostygnie wylewamy na górę naszego tortu.
mam gdzieś przepis na 3 kolorowe ptasie mleczko właśnie z mleka z puszki ale pewnie u mamy gdzieś jest