Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 kwie 2011, 12:14

Koroneczka, wiesz ja do kierowcy nie mam pretensji bo to jego kregosłup i jeśli mu za to nie płacą to go rozumiem. Tylko firma powinna informować o tym klientów w momencie składania zamówienia, wtedy wcześniej bym się na to przygotowała.
Motylek a ja zawsze myślałam, że kurier wnosi do domu bo płaci się za przesyłkę od drzwi do drzwi.
To nie kurier tylko kierowca firmy.

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 kwie 2011, 12:24

Motylek22, niop dokładnie, chodzi o to by poinformować, ale nie zawsze to robią niestety!

Murchinson, ja już pieluchy mam poprane i wyprasowane- namęczyłam się z tym prasowaniem, ale już to na szczęście za mną :-)

patrycja_g
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

04 kwie 2011, 12:51

My zawsze jak cos kupujemy to pierwsze pytanie dotyczy transportu :-)

markotka, dopiero na takich wyjazdach poznaje sie ludzi z ktorymi sie juz lata pracuje. R sie wkurza bo oni by tylko w pokoju siedzieli, on sie zabral i oba weekendy pojechal do moich dziadkow bo to tylko 130 km a z pociagami swietnie daje sobie tam rade wiec sie troche od nich odcial. Szkoda mu tylko takiego jednego faceta, ktory w ogole gdziekolwiek pierwszy raz pojechal, cieszyl sie z tego, zabral 3 klisze do aparatu i pstryknal sobie 5 zdjec w pokoju. Powiedzialam R zeby sie umowili i jakiegos popoludnia pojechali do Dortmundu bo maja 15 min pociagiem, pociag spod pensjonatu a weszli by sobie na stadion Borussi. Dla faceta to zawsze jakas atrakcja i te klisze by zapelnil :ico_oczko: Mieli jechac dzis ale pisal mi ze pogoda im sie spieprzyla i dzis jada tylko do centrum po "pamiatki". Pamiatki to powinni sobie z pokoju sprawic skoro tam cale 3 tyg spedzaja.

Ania, :ico_brawa_01: za 9 miesiac

My sobie zrobimy ostatnia sesje z brzuszkiem jak R wroci to cos Wam tu wstawie na jakies pare dni przed porodem. Dopiero sie dowiedzialam ze w ciazy jestem a za 2 tyg bede juz w szpitalu. Strasznie szybko to wszystko zlecialo. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 kwie 2011, 13:20

My zawsze jak cos kupujemy to pierwsze pytanie dotyczy transportu
I słusznie :-) Ja wysłałam im maila w piątek z pytaniem o wniesienie ale nie odpisali niestety.

Łóżko już wniesione, mąż pojechał do pracki spowrotem. Teraz fajnie drewienkiem w domku pachnie :-D
Murchinson, ja już pieluchy mam poprane i wyprasowane- namęczyłam się z tym prasowaniem, ale już to na szczęście za mną
My kupiliśmy sobie nowe żelasko i deskę do prasowania więc dla mnie jak narazie prasowanie to frajda :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

04 kwie 2011, 13:29

Koroneczka jak już będziesz miała fotki z sesji to nam sie tu pochwal :ico_sorki:

Murchinson to chyba ten frontline też kupimy,a dla kotka też może być?
My sobie zrobimy ostatnia sesje z brzuszkiem jak R wroci to cos Wam tu wstawie na jakies pare dni przed porodem.
będziemy czekać na fotki :-D

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

04 kwie 2011, 13:43

Łóżko już wniesione, mąż pojechał do pracki spowrotem. Teraz fajnie drewienkiem w domku pachnie :-D
Też lubię ten zapach.
Murchinson to chyba ten frontline też kupimy,a dla kotka też może być?
Tak, jest też taki dla kotków.

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 kwie 2011, 15:07

Ania zaraz napiszę przepis na serniczek, jest prosty i szybki, a wszystkim smakuje :ico_oczko:

Motylek to dziwna ta firma, o takich rzeczach powinni informować :ico_noniewiem:

Patrycja będziemy czekać na fotki :-D a czas strasznie szybko leci :ico_szoking:

Koroneczka pokażesz nam fotki z sesji? :ico_oczko:

Jak zamawiam jedzonko i żwirek dla moich kotów (raz w miesiącu) i paczka ma więcej, niż 31kg, to kurier mi nie wniesie, taki mają przepis, ale dzwoni wtedy do mnie i informuje, że musimy paczkę sami odebrać.

[ Dodano: Pon 04 Kwi, 11 15:12 ]
Sernik:

- 1kg sera (ja kupuję taki gotowy w pudełku, który nie wymaga mielenia, ale jak ktoś lubi grudkowaty sernik, to można dać 2 kostki półtłustego i 2 śmietankowego)
- 8 jajek (białka ubijamy osobno)
- kostka masła (rozpuszczona wcześniej i przestudzona)
- 300g cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- cukier wanilinowy podwójna porcja

Wszystkie składniki razem miksujemy, białka ubijamy osobno i dodajemy do gotowej masy serowej. Przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. W piekarniku elektrycznym piekę w temp. 160 stopni 45-60min. (w zależności od tego, czy chcę żeby wierzch był bardziej przypieczony, czy bledszy), piekarnik mam ustawiony na grzanie góra-dół.

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

04 kwie 2011, 15:16

Ania zaraz napiszę przepis na serniczek, jest prosty i szybki, a wszystkim smakuje :ico_oczko:
no to czekam :ico_oczko:
Tak, jest też taki dla kotków.
to fajnie :-)

moja panienka przyjechała wcześniejszym busem z pkola :-D jechała sama bo to bus co zabiera dzieci prosto z pkola i rozwozi po wioskach,więc już o 14.30 przyjechała a ja czekałam na nią na przystanku 5 min od domu :-D zadowolona bardzo i stwierdziła,że jutro też tak chce :ico_brawa_01: no i fajnie to ten tydzień będzie sobie wracała busem po południu,niech się oswaja bo od września będzie tak w obie strony jeździła :-)

[ Dodano: 2011-04-04, 15:20 ]
markotka dzięki za przepis,na święta zrobię serniczek taki :ico_brawa_01: bo mój mąż uwielbia serniki :-D

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 kwie 2011, 15:30

markotka, fajny przepis :-) może też skożystam :-D A dawałaś może polewę czekoladową?

Ja się coraz gorzej czuję :ico_chory:

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

04 kwie 2011, 15:42

Aniu :ico_brawa_01: dla Hani za samodzielność.
Markotka ja robię bardzo podobny właśnie z serka w wiaderkach (z lenistwa bo nie chce mi się sera miksować :ico_wstydzioch:) , pycha.
Motylek możesz polać polewą czekoladową też jest bardzo dobry. Przeziębienie Cię rozkłada? Zdrówka i kuruj się!
Ja powoli się zastanawiam co zrobić na Wielkanoc bo zostajemy w domu.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”