Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 kwie 2011, 20:24

Markotka to masz takie skurcze jak ja w nocy miałam, tylko jeden a dobry że się ruszyć nie mogłam

co do mani sernikowej :-D to ja się wybiję i zrobię na zimno :-D

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 20:37

Patrycja takie lęki to chyba normalne przed porodem :ico_oczko: a co w sytuacji jak obróci się i będzie główkowo, też będziesz miała cc?

Mariola w nocy też mi się te skurcze zdarzają, ale zazwyczaj jest tylko 1 lub 2 :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2011, 20:43

Witam wieczornie :-)
Właśnie wróciliśmy z sesji :-) Już się nie mogę doczekać tych zdjęć- ale będą za ok tydzień! Koleś fotograf z powołania, dwie godziny mnie męczył- zobaczymy jaki będzie efekt!

Dzisiaj chyba jest jakiś taki dzień, bo mnie skurcze też męczą od rana! Chwilami brzuch jak kamień twardy. Była u mnie kumpela i mówi, że daje mi max 2 tygodnie i urodzę :ico_szoking: Twierdzi, że przez ostatni tydzień bardzo mi się brzuch obniżył- ciekawe!

Markotka jeśli jest okazja to nie ma się nad czym zastanawiać. Nawet jeśli sprzedacie z zyskiem potem i tak możecie sobie kupić w takim miejscu jakim będziecie chcieli. Idźcie też do urzędu i dowiedzcie się czy czasem w pobliżu nie ma planów na budowanie jakiejś drogi albo obwodnicy. Wtedy działki tanieją dość mocno. Mój kuzyn tak się wpakował. Kupił działkę po okazyjnej cenie, a niedawno się okazało, że 200 m za pójdzie obwodnica :ico_szoking: Postawią ekrany, ale to już nie to samo!

Jejku szalejecie z tymi sernikami, chyba też zrobię :-) I chyba skuszę się też na tą polewę :-)

patrycja_g
Śmigam już bez trzymanki po forumku

05 kwie 2011, 20:51

markotka, no wlasnie zapomnialam zapytac lekarza :ico_haha_01: ale powiedzial ze gdyby cos sie dzialo to mam dzwonic wiec pewnie wtedy mialabym jeszcze jedna wizyte i wtedy zapadna jakies nowe decyzje. Ale teraz to ja sie juz tylko modle zeby sie jednak nie odwracal, tak sie nastawilam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2011, 20:56

patrycja_g, no czasem się zdarza, że dzidzia przed samym porodem obraca się główką w dół. Choć mój lekarz powiedział, że po 32 tygodniu rzadko się zdarza, że dzidzia zmieni pozycję :-)
Za 2 tygodnie będziesz ściskać maleństwo zazdroszczę!!

patrycja_g

05 kwie 2011, 21:00

Koroneczka, mi tez lekarz opowiadal o kobiecie ktorej na 2 tyg przed planowanym porodem maluch obrocil sie tylko ze wlasnie w ta niewlasciwa strone. Slyszalam o przypadkach ze i na porodowce potrafily sie dzieciaczki przekrecic, a tesciowa mowi ze R dokladnie tydzien przed porodem sie obrocil a ze wazyl juz ok 3.5 kg myslala ze ja rozszarpie.
Mi lekarz powiedzial ze Filipowi bedzie bardzo ciezko i ze wszystko wskazuje na to ze zostanie juz tak jak jest. Ale i tak niepokoja mnie jego dziwne ruchy bo czasem polozy sie tak wpoprzek ze tylek ma wyzej od glowy i wydaje sie ze juz naprawde niewiele mu brakuje zeby fiknac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 kwie 2011, 21:01

Markotka ja to nie wiem czy skurcz jest jeden czy kilka ale w nocy miałam tak że brzuszek mi się zrobił twardy i nie mogłam się ruszać praktycznie bo taki ból że szok :ico_szoking: ale na boku jak leżałam to trochę przeszło i poszłam spać bo nic nie pomagało ani nospa ani różne pozycje, już się bałam że urodzę z wrażenia :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2011, 21:04

patrycja_g, bidulek się pewnie męczy, a nie może się przekręcić, a próbuje i próbuje!

Lece pod prysznic- do jutra dziewczynki :-)

[ Dodano: 2011-04-06, 08:17 ]
Dziś pierwsza, witam się z :ico_kawa:

Jestem tylko na chwilkę, bo zaraz jedziemy do banku, pewnie jeszcze gdzieś zahaczymy po drodze znając mego męża!
Pogoda u nas ładna, choć niebo trochę zachmurzone, ale może się rozpogodzi.

Coraz ciężej te nocki znoszę, w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie i co się chcę przekręcić to się budzę :ico_szoking: ehh może w dzień troszkę nadrobię!

Do później

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2011, 08:30

Hejka :-D

My właśnie wcinamy omlety i ja zaraz zrobię sobie ineczkę :-) Poczytałam troche o kawie bezkofeinowej i więcej jej nie tknę.

Filipek pięknie spał w nowym łózku, szczęśliwy :-D Najpierw się w nim wybawił, wyskakał a potem poszedł spać. Przyszedł do mnie jakoś po 6 i ze mną jeszcze poleżał.

patrycja_g, ja też Ci zazdroszczę że za dwa tygodnie będziesz już z Filipkiem :ico_brawa_01: :-D Ale oczywiście nie zazdroszczę cc i związanych z tym problemów :ico_sorki: Domyślam się że uczucia masz mieszane :ico_noniewiem:

Dzisiaj odbieram Gabi z przedszkola, przynajmniej mam motywację żeby z domu wyjść. Ale chrycham cały czas i gardło boli :ico_chory:

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

06 kwie 2011, 09:09

hej

Wczoraj już nie mialam siły wieczorem, żeby cos napisać :ico_sorki:
Rano byłam na fitnessie, potem pojechałyśmy z Polą odwiedzić moich rodziców, a wieczorem jeszcze wzięłam ją do Fantazji (rano nie chciała iśc do pkola wiec mąż obiecal jej nagrodę i wybrala sobie :-) ).

Dziewczyny współczuję tych skurczów, oby to były przepowiadające :ico_sorki: ja się póki co super czuję, z zasypianiem trochę problem, bo pozycję ciężko znaleźć, mała się czasami strasznie wierci, ale jak już zasnę, to rzadko w nocy wstaję :ico_sorki:
Od wczoraj mnie gardło coś pobolewa, mam nadzieję, że przejdzie.

Dziś ma wpaść po 12 koleżanka, a na 16.30 mam spotkanie w pkolu.

Wczoraj mąż przywiózl mebelki do pokoju biurowego :ico_brawa_01: , zlozyli 1 szafe z teściem wiec dziś pasuje trochę poprzenosić papierów i rożnych dupereli.

Dajcie znać, jak wyszly serniczki :-D , jak doszukam się przepisu na zimno to napiszę :ico_sorki:

Co do wydzieliny to ja tak od tygodnia mam więcej, taki biały śluz, czytałam i gin. mówił, ze to normalne pod koniec, także niekoniecznie to jest czop. Ja swojego w poprzedniej ciąży nie zidentyfikowałam więc czasami tez trudno odróżnić. Czesto piszą, że ma być on podbarwiony krwią, u mnie niczego takiego nie było.

patrycja ja już bym chyba tez nie chciała, bedąc na Twoim miejscu, zeby sie dzidziuś obrócił, obyta data 18 została, fajnie spedzicie już święta z maleństwem :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”