Witam,
U nas wczorajszy dzień w dużej części dnia przespany przez mojego bzyka. Nie wiem dlaczego on nie czuwa w ciągu dnia tak dużo jak wasze dzieci? Może po prostu jest śpiochem
Noc przespana z jedna pobudką o 4;10 (standardowo poszedł spać 19:30), a później obudził się około 8:30. Teraz nakarmiony przebrany leży na bujaczku i che sie podnieść do siedzenia. Śmiesznie to wygląda bo trzyma się jednaj bądź drugiej zabaweczki które zwisają z pałąka i się podciąga, głośno przy tym sapiąc
Odnośnie macierzyństwa to zależy, różnie kobiety to odbierają i w różnym wieku mają potrzebę bycia mamą.
Natomiast odnośnie kariery zawodowej zawsze życzę ludziom szczęścia. Według mnie nigdy nie ma odpowiedniego czasu na karierę zawodową a życie samo nas weryfikuje. Gdyby był odpowiedni czas i przeszkodą w młodszym bądź starszym wieku było by posiadanie dziecka to dla kobiet zostało by mało dobrych miejsc pracy, a mężczyźni byli by wszyscy zadowoleni ze swojej kariery zawodowej i zawsze by ja rozwijali. A jak same wiemy tak nie jest. No ale takie jest moje zdanie na ten temat.
Dla mnie wiek 23-26 lat był wiekiem gdzie kończyłam studia magisterskie i to było najważniejsze, o karierze zawodowej w tym wieku mogłam pomarzyć.
Zawsze miałam dobre i dobrze płatne prace ale czy zrobiłam karierę zawodową?
hmmmmmm raczej nie.
Mimo tego ze mam stanowisko kierownicze nie uważam że zrobiłam karierę zawodową.
No ale takie jest moje zdanie na ten temat.
Kiedyś ktoś mi powiedział że nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko i uważam że miał rację. zawsze będzie coś. A jak już maleństwo jest to nie wyobrażamy sobie bez niego życia.
Idę na wychowawczy bo mogę sobie na to pozwolić. Natomiast nie uważam że jest się wyrodną matką tylko dlatego że idziemy do pracy czy sytuacja nas zmusza czy nie? Po prostu nie możemy zapomnieć o sobie. Spadlam z nieba nie myśl o sobie w tych kategoriach. Na pewno Twoja kruszynka nigdy nie będzie miała Ci za złe że poszłaś do pracy. bardzo często powtarzasz jak o czymś piszesz że jesteś wyrodną matką. Nie sądzę aby któraś z nas odbierała Cię w tych kategoriach. Wszystkie jedziemy na tym samym wózku. Pamiętaj o tym. Nie zauważyłam również aby któraś z nas którąkolwiek oceniała i to jest najfajniejsze na naszym wątku. Dlatego lubię tu zaglądać i z Wami pisać bądź nawet się spotykać.
Miluśka bardzo mi przykro z powodu Twojego małżeństwa. Jeśli chodzi o to że tak się czujesz po porodzie to chyba wiele kobiet ma taki moment że czują się nieatrakcyjnymi. Hormonki biorą górę
Ale nie myśl o tym. Wszystkie Cie widziałyśmy i każda stwierdziła że ładna z Ciebie babeczka.
Jeśli chodzi o smoczek to mój mały mam różowego smoka właśnie z firmy Avent
faktycznie one sa takie płaskie. ten tommy Tippe kosmiczny jest 3-6 miesięcy
Dziś muszę jechać do urzędu skarbowego złożyć pity, później spotkanie z koleżanką, spacer, ploteczki. Jutro mamy szczepienie na rota wirusa i chcę iść z małym do kina. W multikinie sa seanse dla mam z dziećmi w każdą środę. fajnie jest, mozna zobaczyć sobie film który akurat jest na ekranach kin, poznać nowe koleżanki. Jak wszystko zgra mi się dobrze w czasie to idę (bo szczepienie mamy na 11;15 a seans na 12. Więc zobaczę czy zdążymy obrócić. W czwartek za to mamy wizytę w szpitalu więc mnie nie będzie od rana, ale jak wrócę to postaram się cos napisac, no chyba że z moim M gdzieś sobie pojedziemy (jedziemy razem do szpitala z małym).
A jakie plany u was?
Pozdrawiam i miłego dnia
[ Dodano: 2011-04-05, 08:51 ]
dzis rano sprawdzilam w dokumentach auta ze dzisiaj powinnam zaplacic druga rate za ubezpieczenie
jak zwykle na ost chwile wrrrr
wiec odebralam leona szybciej z Pkola. i prosto z dzieciakami do mamy
zaladowalam olafa w wozek. i wzielam leonka. i poszlam z nimi do biura ubezpieczyciela
na miejscu okazalo sie ze pracuja do 16stej
i nic nie zalatwilam bo pojawilam sie 2 minuty po.. wrrrr
jak zwykle mnie rozbawiłaś do łez
Super. Szkoda bo bedziesz musiala zapłacić odsetki co prawda nie wielkie ale zawsze.