Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

06 kwie 2011, 09:28

cześć :ico_kawa:

u mnie pochmurno i +10 ale na szczęście nie pada :ico_sorki:
Hania w pkolu,ja zupkę jarzynową na obiadek juz wstawiłam a mąż poszedł coś z drzewem robić :-)
zaraz sobie ogarnę w domku i luzik będzie :ico_oczko:

patrycja_g taki strach przed porodem jest normalny :ico_oczko: ale już niedługo urodzisz i będziecie się tulić :-)

markotka Krzyś niech jeszcze posiedzi w brzuszku :ico_sorki:
to ja się wybiję i zrobię na zimno :-D
ktoś zawsze musi się wybić :-D
Była u mnie kumpela i mówi, że daje mi max 2 tygodnie i urodzę :ico_szoking: Twierdzi, że przez ostatni tydzień bardzo mi się brzuch obniżył- ciekawe!
ciekawe czy dobrze ci wróży :-D :-D
no i będziemy czekać na fotki z sesji :ico_brawa_01:
Poczytałam troche o kawie bezkofeinowej i więcej jej nie tknę.
co takiego wyczytałaś?
Filipek pięknie spał w nowym łózku, szczęśliwy :-D Najpierw się w nim wybawił, wyskakał a potem poszedł spać. Przyszedł do mnie jakoś po 6 i ze mną jeszcze poleżał.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Filipka dzielny chłopak :ico_brawa_01:

NOWA zdrówka :ico_sorki: miłego spotkania z koleżanką,a w pkolu co za spotkanie masz?

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

06 kwie 2011, 09:41

Hej,
u mnie tez pochmurno ale ciepło. Dziś ma przyjść położna więc sprawdzi mi torbę bo cały czas mam wrażenie, że czegoś nie ma a nie chcę by D później biegał i kupował.

Patrycja nie myśl że coś może być nie tak, lepiej że za 2 tyg. będziesz mogła trzymać już Filipka. Też już bym chciała ale do maja musimy z Matim grać w duecie. Najgorsze po operacji jest wstawanie ale dasz radę, powoli i spokojnie by nie zakręciło się w głowie.
Motylek dobrze, że Filipkowi tak podoba się nowe łóżeczko i śpi w nim chętnie. Zdrówka i uważaj na siebie.
Nowa zdrówka życzę i oby szybko przeszło.

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2011, 10:12

Mi przy pierwszym porodzie czop odszedł tuż przed rozpoczęciem pierwszych regularnych skurczy. Była to duża ilość śluzu z krwią.
co takiego wyczytałaś?
Że do wytrącania kofeiny używają jakiegoś szkodliwego związku chemicznego który w śladowych ilościach zostaje w kawie. Więc poczekam aż będę mogła napić się normalnej naturalnej kawy, a teraz zadowolę się inką lub inną kawą zborzową :ico_oczko:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

06 kwie 2011, 10:20

Murchinson opowiedz potem jak po wizycie położnej :-)
Że do wytrącania kofeiny używają jakiegoś szkodliwego związku chemicznego który w śladowych ilościach zostaje w kawie. Więc poczekam aż będę mogła napić się normalnej naturalnej kawy, a teraz zadowolę się inką lub inną kawą zborzową :ico_oczko:
no to nieźle :ico_sorki: ja sobie od czasu do czasu rozpuszczalną nescafe wypiję i inkę z hanią :-D

[ Dodano: 2011-04-06, 10:21 ]
chyba się na spacer niedługo z sunią wybiorę :ico_noniewiem: pogoda nawet przyjemna jest,zupka już ugotowana,muszę tylko gary pomyć,to po co w domku się kisić :ico_oczko:
mąż dzisiaj do pracy na 19 do 23 to i tak go w domku nie ma :ico_sorki:

Murchinson

06 kwie 2011, 10:30

Wypowiem się jako chemik. Tym "szkodliwym związkiem chemicznym" jest albo chlorek metylenu albo octan etylu. Oba są dopuszczone do stosowania w produktach spożywczych. Pierwszy ma bardzo niską temperaturę wżenia (40st. C) i jest odparowywany w czasie produkcji bardzo szybko, a drugi jest na liście GRAS (związków uważanych powszechnie za bezpieczne) i głownie stosowany jako substancja zapachowa, a w owocach występuje w wyższym stężeniu niż jest używany do produkcji kawy bezkofeinowej.
Kofeina uzyskana w ten sposób używana jest w przemyśle farmaceutycznym, zresztą jak oba związki. Dlaczego nie piję bezkofeinowej kawy i jej nie polecam? Nie przez w/w związki tylko dlatego że mi nie smakuje i dodatkowo zawiera kofeinę (ok.3%) a nie będę oszukiwać że coś jest bezkofeinowe skoro ją ma. Wszystko dla ludzi ale z umiarem i według własnego uznania.

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2011, 11:11

Murchinson, wiesz prawda jest taka że każdy sam decyduje jakie produkty chce spożywać a których nie. Mi akurat kawa bezkofeinowa smakuje tak samo jak ta z kofeiną ale jeśli są opinie że jest nie zdrowa to mogę z niej zrezygnować, dla zdrowia mojego maluszka wszystko :-D :ico_ciezarowka: Narazie będę piła inkę i już.

My zaraz śmigamy po Gabi :-D

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

06 kwie 2011, 11:22

bezkofeinowej kawy nigdy nie piłam więc nie wiem jak smakuje :ico_noniewiem:

na spacer jednak nie idę bo wiatr się zerwał :ico_sorki: poprzeglądam Hani szafkę z ciuchami i w kuchni sobie dokładniej posprzątam :-D

Murchinson

06 kwie 2011, 11:24

Motylek zgadzam się z Tobą w 100% każdy ma wybór i to jego sprawa. Jeden lubi to drugi tamto, ja tego nie neguję. Nie dajmy się tylko zwariować bo za moment okaże się, że nic nie można jeść lub pić. Wiesz jak widzę osoby, które czytając skład produktów szukając wyłącznie wzmianki o składniku E-... i odkładają z komentarzem bo to rakotwórcze, szkodliwe itd to śmiać mi się chce bo nie każde E- jest szkodliwe.
Udanej zabawy z Gabi.

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

06 kwie 2011, 11:29

hej Dziewczynki :-) ja się :ico_kawa: nie witam bo nie piję :-D
wylicytowałam sobie sukienkę do cywilnego i jestem prze zadowolona :-D
pogoda piękna aż się w domu siedzieć nie chce ale dziś się oszczędzam bo jakieś nie fajne skurcze rano miałam ale już przeszły :-)

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

06 kwie 2011, 11:36

wylicytowałam sobie sukienkę do cywilnego i jestem prze zadowolona
pokaż jaką :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”