Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

07 kwie 2011, 21:26

hej

Myśmy własnie skończyli z mężem porządki w naszym biurowym pokoju, jestem zadowolona, bo teraz nic nie widać (wcześniej mieliśmy otwarty regał i wszystko na wierzchu było), i więcej miejsca jest, a tam zawsze stawiałam wózek z Polą jak była malutka, żeby miała ciszę, a ja byłam blisko, także pokój gotowy :ico_sorki:

Byłam też na strychu, okazało się, ze nic nie mam (wszystko musiałam dać siostrze), typu podkłady, ceratki, majtki itp.) wiec robię listę i zabieram się za zakupy, bo póki do torby do szpitala mało co na dzień dzisiejszy mogłabym włożyć.

Pola do końca dnia marudziła, a jeszcze cos kupy nie mogla zrobić, ciekawe jak jutro będzie, mnie cały czas po głowie chodzi ta grypa żołądkowa, o której wczoraj w pkolu mówiły panie, oby to jej nie dopadło :ico_noniewiem:

U mnie leje, a pod wieczór taka lekka burza przeszła, na szczęście ja bardzo lubię burze :-)

motylek brzuszek super :ico_brawa_01: i faktycznie dosyć nisko, może taki jego urok :-)

murchinson mam prośbę, Ty chyba dawałaś namiary na tanią aptekę internetową, chodzi mi głownie o kosmetyki Oilatum, chcę kupić więcej, zeby było na dłuzej dla obu dziewczyn :-) i powiedz mi, czy odpowiednik Oillan to dobry wybór?(mnie pani w aptece poleciła i w sumie byłam zadowolona).

koroneczka czekamy na wieści :ico_sorki:

Murchinson

07 kwie 2011, 23:00

murchinson mam prośbę, Ty chyba dawałaś namiary na tanią aptekę internetową, chodzi mi głownie o kosmetyki Oilatum, chcę kupić więcej, zeby było na dłuzej dla obu dziewczyn :-) i powiedz mi, czy odpowiednik Oillan to dobry wybór?(mnie pani w aptece poleciła i w sumie byłam zadowolona).
Nowa Oillan można stosować u dzieci powyżej 6 miesiąca ze względu na skład więc teraz to tylko dla Poli byś miała. U dzieci powyżej 1 miesiąca tylko z problemami dermatologicznymi pod kontrolą i ściśle wg. zaleceń lekarza. To kosmetyk raczej dla dorosłych niż dla dzieci. Ja osobiście go nie lubię i nie polecam, na mnie nie działa. U mojego siostrzeńca było podobnie, skórę jak miał wysuszona tak po kąpieli było to samo, a po balsamie dostał wysypki. Dla mnie nie ma nic lepszego niż Oilatum. W aptece doz masz Oilatum 500 ml z importu równoległego-różni się tylko kartonikiem, a tańszy o 15 zł-zaraz podeślę Ci link. No i Oilatum wydaje mi się że jest bardziej wydajny.
Jeśli chcesz coś innego to może Allerco choć nie mają dużej butelki więc nie wiem jak wyjdzie to cenowo. Niektórzy polecają Balneum baby i Emolium ale ja nie stosowałam ich więc nie wiem czy są dobre.

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2011, 07:24

Hejka :-)

U mnie jak narazie szaro, buro i ponuro. Zmywanko wstawione, a teraz jemy śniadanko. Dzisiaj wstawiam pierwsze pranko Pawełka :ico_brawa_01: Tzn. wczoraj wstawiłam część pościeli i pieluszki flanelowe ale dziś wstawię maleńkie ubranka :ico_brawa_01:

Filip już się nauczył wchodzić na piętro w łóżku i ciągle tam siedzi a potem schodzi i jeszcze raz na górę i tak w kółko :ico_haha_01:
U mnie leje, a pod wieczór taka lekka burza przeszła, na szczęście ja bardzo lubię burze
A ja się boję burzy :ico_chory: :ico_wstydzioch:
i faktycznie dosyć nisko, może taki jego urok
Może. . . chociaż mi się wydaje że był wyżej.

Moja siostra odebrała wczoraj wyniki mojej mamy od hematologa i ta powiedziała, że mama wcale nie ma marskości :ico_szoking: To raczej nie możliwe żeby w tak krótkim czasie to wyleczyć, więc ciekawe jak to możliwe :ico_noniewiem: No ale cieszymy się bo prawdopodobnie będzie mogła zacząć konkretne leczenie tych bóli pochodzenia centralnego bo jak narazie dostawała tylko przeciwbólowe :ico_brawa_01: Teraz będzie miała konsultację z tym neurologiem i on powie co dalej.

Murchinson

08 kwie 2011, 07:40

Witam,
U mnie jak narazie szaro, buro i ponuro.
To tak jak u mnie, a wieczorem to tak wiało, że mało co okien nie wyrwało.
Filipek mały spryciarz. Czasami dzieci tak potrafią 1000 razy w ciągu dnia i nie nudzi im się to. Najważniejsze, że zadowolony i podoba mu się łóżeczko.
Motylku, czasami z wynikami jest tak że jest jakiś błąd w laboratorium, np.:źle skalibrowane urządzenie (z wynikami mojego D tak było) i wyniki mogą wyjść błędne mające niewielkie odchylenie od normy albo źle przechowywana próbka. Jednak mam nadzieję, że Twoja mama miała i ma zdrową wątrobę bo marskości nie da się wyleczyć bo to jest nieodwracalna zmiana. Daj znać co powiedział neurolog, dużo zdrówka dla mamy.

Aniu wszystkiego najlepszego i spełnienia Waszych wszystkich wspólnych marzeń tych malutkich i tych dużych :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2011, 07:58

Murchinson, mam nadzieję że właśnie te wyniki są dobre :ico_sorki:

Aniu życzę Wam kolejnych lat pełnych miłości, aby wasza miłość z dnia na dzień rosła niczym najpiękniejszy kwiat, który nigdy nie więdnie :ico_prezent:

[ Dodano: 2011-04-08, 08:05 ]
Mój mąż właśnie mi powiedział że będzie ze mną przy porodzie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: że tylko się ze mną droczył :ico_nienie: Od poczatku chciał być :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
NOWA

08 kwie 2011, 08:17

hej

U mnie dziś zimno :ico_chory: wieje wiatr i pewnie zaraz będzie padać.
Mała w pkolu, katar ma nadal, ale nie taki jak wczoraj, poza tym dobrze, całkiem inne dziecko niż wczoraj :ico_sorki: , wprawdzie coś zaczęła marudzić, ze nie pójdzie, bo chora, ale rano póki co tak wymyśla, jeszcze nie wpadła w ten właściwy rytm :-)

Mnie tez coś z nosa lecie, ale tragedii nie ma, czuję się w miarę dobrze :-)

murchinson dzięki za wyczerpującą odpowiedź :ico_sorki: , teraz już wiem na co się zdecyduję :-) , fajnie jest mieć kogoś kto się na tym zna i doradzi :ico_sorki:

motylek :ico_brawa_01: za wyniki mamy, oby lekarz je potwierdził :ico_sorki:

ania Wszystkiego dobrego dla Was

:ico_tort: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2011, 08:26

za wyniki mamy, oby lekarz je potwierdził
Hematolog już potwierdził te wyniki i właśnie powiedziała że nie ma marskości. Teraz tylkoneurolog zadecyduje o leczeniu bólów.
coś zaczęła marudzić, ze nie pójdzie, bo chora, ale rano póki co tak wymyśla, jeszcze nie wpadła w ten właściwy rytm
A to mała kombinatorka :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-04-08, 08:27 ]
Właśnie przebieram ciuszki do prania, ludzie jakie one są maleńkie :ico_szoking: :-D Mam kilka nawet na 52 :-)

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2011, 08:32

Witam się i ja :-)
U nas też pogoda taka sobie- jest szaro i ponuro- aż się nic nie chce!

Aniu wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:
Mój mąż właśnie mi powiedział że będzie ze mną przy porodzie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: że tylko się ze mną droczy
Super wiadomość! A to Ci mąż hehe ale dobrze, że się w końcu zdecydował :-)

Ja też słyszałam , że Oilatum jest najlepsze, ale Emolium podobno też! Ja nie wiem, bo nie znam niestety żadnego z nich!

[ Dodano: 2011-04-08, 08:36 ]
Właśnie przebieram ciuszki do prania, ludzie jakie one są maleńkie :ico_szoking: :-D Mam kilka nawet na 52 :-)
Nio :-) i takie słodkie :-)

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 kwie 2011, 08:36

czesc

u nas pogoda beznadziejna, wieje, pochmurno, pewnei zaraz zacznie padac
a my musimy isc do sklepu bo zamierzam malemu zrobic ciacho na jutrzejsze imieninki :ico_oczko:

my uzywamy emolium i jestem z niego bardzo zadowolona
od czasu do czasu kupuje tez mustele i tez jest ok

Motylek22, ciesze sie, ze mamy wyniki sa dobre :ico_brawa_01:

Aniu wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń
dolaczam do zyczen, sto lat :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Murchinson

08 kwie 2011, 09:02

Nio :-) i takie słodkie :-)
Oj tak, szkoda tylko, że maleństwa tak szybko z nich wyrastają.
Motylek a to żartowniś z męża tak denerwować ciężarną żonę :ico_nienie: :ico_oczko: . A jak rezerwacja biletów na Euro? Udało się kupić czy jeszcze nie wiadomo?
Nowa nie ma za co, jak mogę pomóc to zawsze i chętnie.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”