elibell
4000 - letni staruszek

08 kwie 2011, 12:52

a sery pleśniowe to też mówią, ze tylko te blue, śmierdżace gnijące to szkodzi a nie te ze skórką pyszną, no nie narobiłam sobie smaka, aaaaa szaleństwo.

a ja pazurki maluję sobie, mam az jeden kolorowy lakier, bordowy i postanowiłam sobie maznąć a co:)
moja coś zasnąć nie chce śpiewa pod drzwiami i znów będę zbierać spiocha i do wyrka kłaść a tak chcę by posała maks do 14 ja obiad uszykuję szybko i wyskoczymy na pół dnia na dwór

[ Dodano: 2011-04-08, 12:54 ]
izuś no to super że szwagier zrozumiał i przynajmniej kłopot mniej macie z płaceniem. Cieszę się z Tobą:)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 kwie 2011, 13:02

Izuś no wreszcie poszedł chłop po rozum do głowy :-)

A smaka mi narobiłyście na młodą kapustkę! Tylko ja bym taka do ziemniaczków i do kotletów mielonych.
Jeszcze się wstrzymam, bo M. i Zu nie lubia takiej kapustki :ico_puknij:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 kwie 2011, 14:20

mniam, zapachy z kuchni mi sie tu unoszą :ico_oczko: czekam na Natalię z obiadkiem, Maja śpi to i ja buszuje po allegro i szukam już sama nie wiem czego :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2011, 16:44

ja jade kupić do auchana jakies pierdułki na święta serwetki, nbarwniki do jajek itp. a co nas najbardziej cieszy z zakupów to pistolety w wodę na lany poniedziałek, musimy dzis jakiś poszukać :ico_brawa_01:

elibell
4000 - letni staruszek

09 kwie 2011, 08:03

Witam :ico_ciezarowka: jak dziś zdrówka wasze????
Nas mała z wyrka ściągnęła o 6 niestety a dość długo siedzieliśmy ja po 1 zasnełam, mąż o 3 więc takie z nas zombiaki dziś, ale co tam, już kawkę piję to mnie na nogi postawi, wczoraj wypiłam 1,5 kawy z ekspresu z mlekiem i spać nie mogłam. Muszę niebawem sie ubierać i lecieć kartki świąteczne powysyłać i mleko kupić i jakies tam niezbędniki jak chleb, ziemniaki, a na 11 umówiłam się do koleżanki, później leniwe chcę zrobić, a jak mąż wróci to obiecaliśmy sobie wspólny dzień, wiec jak pogoda dopisze (a już słonko widać) idziemy z mała na plac zabaw na 2h, nie będę ja musiała choć raz za nią biegać:) i wspólna kolacyjka, chicken pesto, bo pieczarki z lodówki wychodzą:):)
Z racji naszego ostatniego kryzysu, postanowiliśmy więcej czasu wspólnie spędzać, spacery, nawet gotowanie, bo tak mało go dla siebie mamy, a wiadomo 2 się pojawi będzie go jeszcze mniej.
Miłego dzionka :ico_ciezarowka: Kangurki:):):)

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 kwie 2011, 08:33

witam z sobotnią :ico_kawa: :ico_kawa:

elibell, już z rana robisz smaka pysznościami. :-D

Ja dopiero teraz wstałam a poszłam spać po 22. obudziłam sie co prawda o 7 ale poleżałam i poleniłam sie troszkę przy sobocie. Jeszcze dzis czekaja mnie jedne zakupy bo wczoraj w auchanie prawie nic nie kupiłam taki przesiew ludzie zrobili, no i oczywiscie gruntowne sprzatanie domu, dobrze że okna i firanki mam zrobione.
Z racji naszego ostatniego kryzysu, postanowiliśmy więcej czasu wspólnie spędzać, spacery, nawet gotowanie, bo tak mało go dla siebie mamy, a wiadomo 2 się pojawi będzie go jeszcze mniej.
bardzo dobry pomysł, korzystajcie tylko ile możecie.
Miłego spokojnego dnia dla wszytskich ja ide robic sniadanie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 kwie 2011, 13:30

cześć :ico_ciezarowka: brzuchatki :ico_oczko:

my z samego ranka wyruszylismy na spacer po sklepach :ico_oczko: mężuś po buty był, drogerie trzeba było zwiedzić bo już tusz mi sie skończył i podkład matujacy :ico_oczko:
no i rachunki trza było uregulować :ico_oczko:
ja dziś na obiadek miałam kotleciki mielone z sosem, ziemniaczki z koperkiem i mizerię :-D
Majka wsuneła cały talerz ziemniaczków z sosem i pół kotleta :ico_haha_01:
teraz śpi smacznie :ico_oczko:
ja też odpocznę, Przemek na mecz poszedł, a jak wróci to idziemy do znajomych na kawusie :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-04-09, 13:32 ]
elibell, super ze spędzicie troche czasu razem :ico_brawa_01:
pistolety w wodę na lany poniedziałek
to tak jak my hehe
ja dziś widziałam sianko kolorowe, w tym roku zrobie koszyczek do święconki udekorowany siankiem zamiast serwetek :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 kwie 2011, 14:05

Cześć!

U nas pogoda do d...., nawet nie ma jak wyjść na polko :ico_noniewiem:
Więc pojechaliśmy do CH i Zuzia poszalała w kulkach, potem lody i też zaliczyłam Rossmana.
A Zuzia wymęczona poszła spać, obiadek się robi, więc zjemy jak wstanie.
No właśnie ja sobie muszę kotlety mielone zrobić, bo chodzą za mną. Ale z sosem nigdy nie robiłam. No chyba,że takie pulpeciki w sosie, ale to wtedy się gotuje, a nie smaży. No pomyślę coś.

elibell
4000 - letni staruszek

09 kwie 2011, 14:17

ja dziś widziałam sianko kolorowe, w tym roku zrobie koszyczek do święconki udekorowany siankiem zamiast serwetek
my tutaj nie święcimy jajek i normalnie jak w polskim sklepie zobaczyłam koszyczki to nie wiedziałam o co biega, ale jak zobaczyłam palemki to sobie przypomniałam, że to wielkanoc, heh, szybko człowiek się odzwyczaja nie ma co;)

ja po obiadku, leniwe dziś zrobiłam i sie nawcinałam bardzo bardzo więc teraz chwila lenistwa póki mała spi, ale nie długa ta chwila będzie bo musze gary pomyć i pieczarki obrać na kolacyjkę, mąż dziś serwuje chicken pesto i znów się najem, och obżartuch ze mnie dziś straszy, a jeszcze rano ciasto upiekłam:)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 kwie 2011, 14:34

No właśnie ja sobie muszę kotlety mielone zrobić, bo chodzą za mną. Ale z sosem nigdy nie robiłam. No chyba,że takie pulpeciki w sosie, ale to wtedy się gotuje, a nie smaży. No pomyślę coś.
hehe ja kotlety smażyłam normalnie a sos hehe wstyd sie przyznać kucharce ale z torebki winiary ciemny pieczeniowy hehehe bo na szybko Przemek chciał do ziemniaków :ico_oczko: a on go lubi

jak na niedziele trzeba zrobić do rolad czy bitek to robie sama ale z mielonego miesa sosu takiego nie wyczaruje chyba ze jakiś koperkowy czy cos :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-04-09, 14:36 ]
zjadłam całą bąbolade Majce :ico_haha_01: bede musiała odkupić :-D

[ Dodano: 2011-04-09, 14:37 ]
ciekawe jak Pati85 nic sie nie odzywa :ico_noniewiem: jak po wizycie...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”