Awatar użytkownika
mama Izuni
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

09 kwie 2011, 20:57

Cześć dziewczyny. O jakie kochane jesteście, że tak o nas pamiętacie.
Ostatnio bardzo źle się też czuję. Krew mi wyszła zła jak wam pisałam, parę razy mi się słabo zrobiło. Byłam u lekarza i wiecie co? Moja Ada ma 58 cm i waży 3100. W 2 tygodnie przybrała mi 1 kg. Lekarz mówił, że ma bardzo duży przyrost masy i dużo ciągnie ze mnie. Mam podwójną dawkę witamin brać i dużo odpoczywać. Najlepiej jak by się teraz urodziła. Mam kontrolę już za tydzień, jak tak dalej będzie przybierała to skieruje mnie na cc, bo dziecko będzie duże, a ja mam bardzo mało płytek krwi i jestem osłabiona. Boi się że podczas normalnego porodu doszło by do zbyt dużych kompilacji. Dlatego teraz dużo leże i odpoczywam z torbą na wylocie, ale za to mam mamę i dużo mi pomaga przy Izuni. M to wraca mi koło 19 tak jak małą zbieramy spać. Co do celibatu to M od 2 miesięcy panicznie się boi i też mogę zapomnieć choć czasem mnie roznosi. Mykam do małej, bo woła. A i muszę się pochwalić że dziś wybrałam z M pralkę i telewizor także zaczynamy zakupy na nowy kąt. :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

09 kwie 2011, 21:36

MamaIzuni kilogram aż przybrała na wadze :ico_szoking: niesamowicie szybko rośnie :-)
Odpoczywaj tam i trzymaj się ciepło :-)

Markotka no cóż nic nie poradzisz jeszcze trochę celibatu musisz mieć ale potem będziesz miała używanie :-D

Motylek22 no My nie mamy z moim K takich wielkich potrzeb bo już przywykliśmy :-D ale nie powiem żeby na początku nie było ciężko (szczególnie dla niego) :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 kwie 2011, 05:20

Jakaś bezsenność mnie dopadła dzisiaj :ico_szoking: :ico_szoking:
Od 4 nie mogę spać, o 4,30 wstał K bo na giełdę pojechał to mu przynajmniej śniadanko naszykowałam :-)

Co do celibatu, my też teraz nie możemy, a ja czasem też nie mogę hehe :ico_noniewiem: no ale jeszcze tydzień :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Mama Izuni, dobrze, że wpadłaś :-) Dużo odpoczywaj i oby wyniki choć troszkę się poprawiły :ico_sorki: :ico_sorki: Mój lekarz mi t :ico_sorki: raz na wizycie powiedział, że USG zawsze zawyża wagę dziecka no, ale faktycznie dużo ta Twoja panna przybrała :-)

Markotka, kanapa ładna, no i w moich kolorach :-) cena super, na jakiś czas Wam starczy!! A kotek słodki :-) :-) :-)

Dzisiaj idziemy na urodziny do K bratanicy, także jakoś dzionek zleci no i pojem sobie co nieco :-) :-) Kupiliśmy jej kosz i piłkę do kosza- bo to mała chłopczyca, nic tylko w piłkę gra, albo samochody w internecie ogląda, ehh :-)

[ Dodano: 2011-04-10, 05:36 ]
Aaa no i stawiam :ico_tort: za skończony 35 tydzień :-D :-D :-D

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

10 kwie 2011, 06:04

hejka,
witam w mroźny niedzielny poranek z kubkiem gorącej :ico_kawa: .
Koroneczka ranny z Ciebie dzisiaj ptaszek :ico_oczko: Ja spać mogę ale 5.50 i tak się budzę bez budzika, cóż takie przyzwyczajenie i odzwyczaić się trudno od "wstawania do pracy". Torcik pycha.
mama Izuni trzymam kciuki by szybko wyniki się poprawiły.
Markotka kotek fajniutki, a my dalej szukamy pieska, kupimy po porodzie.
Aniu to w takim razie życzę rozpakowania między 15 a 22 kwietnia. Bo wszystko będziesz miała, a pieniądze też dostaniesz.

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 kwie 2011, 08:40

mama Izuni, jejciu ale duża ta Twoja niunia :ico_szoking: Faktycznie szybko rośnie i jak dalej tak będzie rosłą to cc będzie konieczne. Tak więc odpoczywaj i oby szybko się urodziła :ico_sorki:
Mój lekarz mi t raz na wizycie powiedział, że USG zawsze zawyża wagę dziecka
U mnie z Filipkiem nie zawyżał, miałam USG w dniu porodu z którego wynikało że będzie miał nie więcej jak 3 kg i urodził się 3020g więc prawie idealnie. :ico_oczko:
za skończony 35 tydzień
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Jeszcze dwa tygodnie i możesz się rozpakowywać :ico_brawa_01:
a my dalej szukamy pieska, kupimy po porodzie
Fajnie będziecie mieli dwójkę dzieci w domu :-D

Murchinson

10 kwie 2011, 09:00

a my dalej szukamy pieska, kupimy po porodzie
Fajnie będziecie mieli dwójkę dzieci w domu :-D
Motylku czasami mam wrażenie że trójkę-jak doliczę mojego D

Awatar użytkownika
NOWA

10 kwie 2011, 09:15

hej

Ale z Was ranne ptaszki, ja uwielbiam rano długo pospać, ale teraz nie ma szans :-) , choć Pola wstała dziś normalnie o 7, a ta pora wystarcza mi, zeby wstać wyspaną :-).
Mąż wrócił po 2 i teraz jeszcze spi.
A pracuje w branży agd, wprowadzali nowy produkt i stąd to szkolenie :ico_sorki:

co do celibatu, to my nie mamy, ale jakoś rzadko to wykorzystujemy, ale to nie z mojej winy :ico_nienie: , mąż średnio widzę ma ochotę, pamiętam, ze poprzednio też tak było. Ale za to po porodzie (2 pierwszy raz był 3 miesiące po, bo ja się bałam), było super, zdecydowanie lepiej niż przed :-D , także mam nadzieję, ze teraz tez tak będzie.

koroneczka :ico_brawa_01: za kolejny tydzień, udanej imprezki

murchinson jakiego pieska szukacie?, pewnie jakiegoś niedużego

markotka fajna kanapa, a z próbą to juz bliżej niż dalej :-D kociak super :ico_brawa_01:

mamaizuni o to córcia spora :ico_szoking: a ile Iza ważyła?, współczuję złego samopoczucia no i wyników. Faktycznie mała ze względu na wagę ,moglaby już wychodzić :ico_oczko:
USG zawsze zawyża wagę dziecka
niekoniecznie, u mnie zaniżyło i to dwa rózne usg (wskazaly tą samą wagę) na parę dni przed porodem wyszło, ze mała ma ok. 3100g ,a urodziła się 3610 g więc spora różnica. Podobno tolerancja jest +- 50 dkg

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 kwie 2011, 09:35

Hehe to co mi ten lekarz takie pierdoły opowiada :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Ja się jeszcze zdrzemnęłam godzinkę i teraz już jest oki :-) Nawet śniło mi się coś dziwnego :ico_szoking:

Murchinson, my chcemy pieska kupić jak się przeprowadzimy, będzie się z Maksiem wychowywał :-)

Ładne słoneczko dzisiaj u nas, ciekawe czy jeszcze wieje??

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

10 kwie 2011, 10:14

dzień dobry
dzisiaj Hania dałam na troszkę pospać bo obudziła się o 7.30 i od razu pytanie czy dzisiaj idzie do pkola :-D
mąż znowu w lesie,chciał żebym z nim poszła i z Hanią ale jakos nie uśmiechały mi się 3 godz poza domem spacerując po wczorajszym skurczu i wieczornym naciskaniu maluszka na dół :ico_sorki:
na obiadek dzisiaj pychotka-pieczone piersi z kaczki w jabłkach,ziemniaczki i mizeria :ico_brawa_01:
dzieki dziewczyny za kciuki,na pewno się przydadzą :-) w piątek jadę podbić legitymację ubezpieczeniową to się dokładnie wypytam o to do kiedy powinnam urodzić żeby dostać ten macierzyński :ico_sorki: bo w razie co od razu A z zaświadczeniem o porodzie wyślę do UP żeby szybciej to pozałatwiać,no i po niedzieli muszę napisać do US o przysłanie rozliczenia do becikowego :ico_sorki:

mama Izuni super,że się odezwałaś :-) a córeczka już duża jest,ciekawe jak dalej będzie przybierać i może faktycznie skończysz na CC :ico_sorki: oby wyniki się poprawiły :ico_sorki:

Koroneczka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 35 tc i udanej imprezki :-)

Murchinson jakiego psiaka szukacie?

co do celibatu to my nie mamy zakazu,ale ja mam bardzo małą ochotę na sex na czym bardzo mąż ubolewa :ico_sorki: ale obiecałam mu,że jak spakuję w środę torbę do szpitala to możemy szaleć,może sexik przyspieszy poród choć z Hanią to nie pomogło :ico_oczko:

Awatar użytkownika
mama Izuni
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

10 kwie 2011, 10:17

Dzień dobry.
Ja dopiero wstałam :-D . Jak chodziłam do pracy to wstawałam o 5 ale Iza nigdy mi tak wcześnie nie wstawała, jak była 8 to było prędko.
Mała bardzo rośnie. Ostatnio miała 1 kg na miesiąc a teraz w 2 tyg 1 kg i do tego jest wysoka bo 58 cm. Iza jak się urodziła w 41 tyg to ważyła 3230 i miała 56cm. Książkowe dziecko. Tak ogólnie to nie jest źle dużo leżę, ale dziewczyny jak mi dziąsła krwawią to moje, jak się czyszczę to garść włosów.
Mama do mnie przyszła na kawę.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”