Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

10 kwie 2011, 10:23

mama Izuni jak trzeba leżeć to trzeba,dla dzidziusia wszystko :ico_sorki: a dziąsła to mi zaczęły dopiero krwawić :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-04-10, 10:33 ]
w ogóle zauważyłam,że mała jakaś spokojniejsza jest w brzuszku i czasami mam wrażenie,że jest gdzieś głębiej bo nieraz nie mogę jej wyczuć jak dotknę brzucha :ico_noniewiem: może ona faktycznie szykuje się już do porodu :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 kwie 2011, 10:40

aniawlkp86, oby się szykowała powolutku :-) trzymamy kciuki ANiu żebyś była pierwsza :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Mama Izuni mi dziąsła krwawią od samego początku, ale nie ma tragedii. Ale prawdą jest też to, że ja bardzo niszczę szczoteczki, bo przyciskam dość mocno, więc może sama to powoduję! Choć teraz jakby te krwawienia ustały :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-04-10, 10:42 ]
Dziewczyny!!!

Powiedzcie mi jak wygląda czop śluzowy? Bo byłam przed chwilą w toalecie i wyszło ze mnie takie dwucentymetrowe, budyniowe coś :ico_szoking: kolor taki żółto- biały, było bardzo galaretowate, ale nie było zabarwione krwią!
Mam się bać??????

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

10 kwie 2011, 10:47

Koroneczka pierwsza to chyba patrycja_g jednak będzie :ico_oczko: ale dzięki :-) co do czopu to ja nie mam pojęcia jak to wygląda bo nigdy nie widziałam,ale jak opisują to raczej jest galaretowate,czasem podbarwioe krwią,brunatne :ico_noniewiem: ale chyba nie takie jak opisujesz :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 kwie 2011, 11:00

aniawlkp86, oby to nie było to! Zaniepokoiłam się, bo było to bardzo gęste, a wydzielinka zawsze troszkę rzadsza była jak już :-)

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

10 kwie 2011, 11:10

Witam się i ja :-)
pogoda zachęca do spania :-D jutro wizyta ciekawe cóż mi ten mój lekarz powie będę go molestować żeby mi w najbliższym czasie usg zrobił
Koroneczka :ico_brawa_01: za 35 tydzień :ico_brawa_01:
Co do tej galaretki to się nie martw ja też tak mam od czasu do czasu ale to tylko wydzielina która zgęstniała więc spokojnie

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

10 kwie 2011, 11:51

Ja się położyłam żeby oglądać tv i zasnęłam.Spałam z 1.5 godziny.No ale za miesiąc nie wiadomo czy będę mogła jeszcze tak pospać.
murchinson jakiego pieska szukacie?, pewnie jakiegoś niedużego
Szukamy yorka a najlepiej jakby było to york biewera ewentualnie jak nie znajdziemy to będzie sznaucer miniaturka. Do bloku i takiego metrażu nie wyobrażam sobie dużego psa. Choć fakt marzy mi się wyżeł weimarski lub niemiecki gładkowłosy czekoladowy. Psiara ze mnie i zawsze miałam psiaki, czasami kilka tym bardziej że tato to myśliwy.
dziewczyny jak mi dziąsła krwawią to moje, jak się czyszczę to garść włosów.
W ciąży czasami pojawia się krwawienie z dziąseł. Byłaś u stomatologa z tym?Warto by to zobaczył. Może zastosuj dentosept lub dentomix żel, a po myciu płucz naparem z szałwii i rumianku.
Ada sporo już waży ale termin tez masz na początku maja więc może mała szykuje się już powoli do wyjścia.

Koroneczka to może zmień szczoteczkę zwykłą na elektryczną nacisk będzie mniejszy, równomierny i lepiej czyści. U mnie problem zniknął właśnie po zmianie szczoteczki. To u Ciebie to chyba nie czop, jak byłam w szpitalu to dziewczynie wypadł jak wyszła z toalety-to była taka biała galaretka.

Aniu trzymam kciuki by mała nie wyszła przed piątkiem.
My to zaraz zostaniemy kwietniówkami a nie majówkami.

Co do wagi z usg to różnie raz zawyża raz zaniża, a coraz więcej dzieci rodzi się z duża masą urodzeniową przez sn. W szpitalu to się śmiali że 3 kg dziecko przez cc, 4 kg - sn (ale tak rodziły tylko wieloródki).
U nas też celibat nakazany ale czego się nie robi dla maleństwa.

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

10 kwie 2011, 12:07

Murchinson ja mam owczarka szkockiego :-) przy dziecku lepsze są większe pieski bo małe czują zagrożenie ale plus np. yorka to to że ma włosy i się nie leni

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

10 kwie 2011, 12:07

Koroneczka wydaje mi się,że to nie czop :ico_oczko:
jutro wizyta ciekawe cóż mi ten mój lekarz powie będę go molestować żeby mi w najbliższym czasie usg zrobił
to będziemy czekać na wieści :-) a ty chodzisz prywatnie do gina czy na NFZ?
Szukamy yorka a najlepiej jakby było to york biewera ewentualnie jak nie znajdziemy to będzie sznaucer miniaturka.
ładne te pieski są i takie pieszczochy :-D
My to zaraz zostaniemy kwietniówkami a nie majówkami.
wszystko możliwe :-D w końcu kwietniówki zaczęły w marcu rodzić :-D
W szpitalu to się śmiali że 3 kg dziecko przez cc, 4 kg - sn (ale tak rodziły tylko wieloródki).
to ja nie chcę wiedzieć ile moje dziecko teraz będzie miało :ico_haha_01: Hania się urodziła z wagą 3880g i mierzyła 63 cm to ciekawe jakie duże teraz będzie :-D

mój już w domku i spać się położył,na razie mu Hania nie przeszkadza :ico_sorki: później może na spacer pójdziemy,bo A dzisiaj nocki zaczyna to za dużo na dworku nie posiedzimy :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

10 kwie 2011, 12:21

Ania chodzę normalnie do przychodni ale też można prywatnie w tym samym miejscu się zapisać

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 kwie 2011, 12:31

witam niedzielnie :-D

ale ta kanapa niewygodna :(:: strasznie twarda w porównaniu z tą, na które do tej pory spaliśmy :ico_sorki: obudziliśmy się o 7:00, mąż włączył film "Skrzydlate świnie", po filmie mąż pojechał na budowę a ja kimnęłam się jeszcze i wstałam o 11:30 :ico_oczko: Dziękuję za komplementy dla Rysia :-D

mama Izuni fajnie, że się odezwałaś :-D mi dziąsła krwawią od zawsze, ale za to dzisiaj krew z nosa mi poszła :ico_noniewiem: Ale Ada duża już jest :ico_brawa_01: żeby do 5kg nie dobiła :ico_oczko: mój mały ostatnio w 2tyg. ponad 600g przybrał i lekarz też był zdziwiony, że dużo. Fajnie, że masz teraz mamę do pomocy :ico_brawa_01:

Murchinson dobrze, że pieska po porodzie kupujecie, to nie będzie zazdrosny o Mateuszka :-D

Koroneczka ja nie mam pojęcia czy to czop, czy nie, ale zazwyczaj jak czytam to piszą, że jest to galaretka podbarwiona krwią

Jak mi gin wyjmie pessar, mówił że na początku 38tyg., to koniec celibatu, bo później będzie następny-połóg :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-04-10, 12:35 ]
Wiola ja na tych panelach testowałam już chyba wszystko-pronto, sidolux, ajax, ocet dolewałam, płyn do naczyń, jakieś niemieckie płyny i nic :ico_szoking: teraz jest jakiś nowy sidolux cristal typowo do nabłyszczania-jeszcze jego wypróbuję :ico_oczko:

Widzę, że nowy tydzień wizytowo się zaczyna, w poniedziałek Murchinson i Mariola, we wtorek ja, a w środę Motylek :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”