Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

30 kwie 2011, 19:27

Hejka :-)

Ale cisza weekendowa nastała. U nas na razie całkiem ładna pogoda :-) Jednak zostajemy w domu i bierzemy się za remont kuchni, szafki od teściów niestety będziemy mieć dopiero za jakiś miesiąc, ale jakoś się przemęczę :ico_oczko: Nowych nie ma co kupować, bo w końcu przy wyprowadzce na własne mieszkanie nie będziemy tego zabierać.
A ruchy czuję już bardzo wyraźnie i już nawet Eliza nie raz kopniaka dostała
:-) super, a jak się zachowuje mała, gdy czuje, że brzuszek Ci się rusza? Wiki nic nie rozumie na razie i jest bardzo niedelikatna, ale czego wymagać od 16-miesięcznego dziecka.

elibell, i jak zakupy?

elibell
4000 - letni staruszek

30 kwie 2011, 22:26

inia1985, mała moja głaska brzuszek, tuli i całuje, ale tez nie powiem, że jest delikatna, jeszcze nie rozumie, że pewnych figli ja już nie mogę wyczyniać, no ale tak samo jak Ty nie dziwię się jej, bo to małe dziecię.
A zakupki udane, meble zamówione i teraz czekamy i następną kase zbieramy na materac i łóżko dla nas:)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2011, 10:49

Cześć Ciężaróweczki :-D

elibell, :ico_brawa_01: za mebelki, szybko Wam poszło!
Jak już poukładacie to czekamy na dokumentację fotograficzną :-)

A mnie dziś "Stefan" :ico_haha_01: obudził o 5.30 :ico_szoking: no masakra, strasznie kopie!
Do tej pory to raczej delikatne były ruchy, a tak się uaktywnił w ciągu ostatnich dni,że szok! M. już czuje na całego, za to Zuzi się jeszcze nie udało.
Zuzia ma zupełnie inne podejście do dzidzia, nie tuli, nie mówi do niego. Ale w ciągu dnia mówi, np. mam dwa krzesełka i jedno będzie dla braciszka :-) Albo wybieraliśmy piłkę w sklepie i ona mówi,że będzie dla braciszka. Słodkie to,że tak planuje z nim przyszłość :-)

Jak tam Wasz długi weekend?
My dziś na razie w domu, bo pogoda nijaka.
Wczoraj wybraliśmy się na cały dzień na wycieczkę do Rzeszowa i Łańcuta, super było!

elibell
4000 - letni staruszek

01 maja 2011, 12:17

Kocura Bura, no jeszcze trzeba poczekac na mebelki niestety, bo szafa przyjdzie w ciągu 7 dni, a komoda, hmmmm 2 czerwca będą dzwonic kiedy dostarczą, takie u nas terminy:) no ale najwazniejsze, ze już kupione i dziecie będzie mieć nowiutkie wszystko w pokoju, później nasza sypialnia i w pszyszłości pokoik dla drugiego bedziemy nowy robić.

Jak Wam dzień• mija, ja weekendu długiego nie mam, albo inaczej ja zawsze mam długi weekend 5 dni, bo tylko 2 pracuję, ale nie mam wspólnie wolnych dni z mężem niestety. Ja już pranie jedno zrobiłam, obiad już gotowy, piorę teraz zasłony z salonu i zaraz zabieram się za mycie okien i ram, trzeba raz na rok odświerzyc porządnie dom, no i drzwi pomyję na dole, góra innym razem do robienia:)

Awatar użytkownika
inia1985

01 maja 2011, 15:15

mała moja głaska brzuszek, tuli i całuje, ale tez nie powiem, że jest delikatna
ale to i tak strasznie słodkie :-)

elibell, gratuluję zakupu :ico_brawa_01: Pracowitą niedzielę masz :ico_olaboga:
A mnie dziś "Stefan" :ico_haha_01: obudził o 5.30 :ico_szoking: no masakra, strasznie kopie!
no to chyba tylko mój Bąbel jest taki delikatny. Czuję ruchy, ale takie lekkie, że nie ma szans by mnie obudziły
le w ciągu dnia mówi, np. mam dwa krzesełka i jedno będzie dla braciszka :-) Albo wybieraliśmy piłkę w sklepie i ona mówi,że będzie dla braciszka. Słodkie to,że tak planuje z nim przyszłość :-)
super :ico_brawa_01: w dzieciach fajne jest to, że są takie szczere :ico_brawa_01:

Nam jakoś powoli weekend leci. Dziś się mężowi nie chciało do kościoła jechać, więc pojechałam sama i zostawiłam mu Tuśkę, po kościele poszłam jeszcze na herbatkę do mamy. Wracam, a w domu mamy gości, niezapowiedzianych... Brat męża, z dziewczyną, synkiem i siostrą R., niby fajnie, tylko nie uprzedzili, że będą, a przyjechali w porze obiadowej. Nie było już czasu by coś odmrażać, więc musiałam dzielić 2 kotlety na 6... Czy oni nie mogliby choć raz uprzedzić, że będą? To już nie pierwszy raz, gdy tak robią. Mąż nie widzi w tym nic złego i twierdzi, że jestem niegościnna :ico_zly:

Tuśka właśnie wstała, więc zbieramy się na lody :-)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2011, 15:52

hej
u nas pogoda straszna :/ pada, nie pada, znów pada i tak w kółko

bylismy rano na spacerze z Hakerem, ma dzis 4 latka mój zbój :ico_tort:
potem obiadek :-D ciapkapustka i pieczeń w sosie :ico_haha_01: Maja jadła jak szalona
jak zasneła wyruszyliśmy na cmentarz
i tak dzień zleciał :ico_oczko:

mieliśmy inne plany ale przy tej pogodzie siedzimy jak cepy w domu i oglądamy filmy na zalukaj.pl :ico_haha_01:

elibell
4000 - letni staruszek

01 maja 2011, 16:10

a ja obrobiłam już i kuchnię, słysze, że moja już śpiewa, więc się wyspała, ale jeszcze nie krzyczy to szybko lecę drugie zasłony powieszę na okienka i mam luzik i zadowolenie, że dzień wykorzystany maksymalnie, no i zjemy obiad i może na jakiś spacer pójdziemy albo do koleżanki, zobacze, tyle, że musze przed 18 wrócić, bo mąż dziś kończy wcześniej to wieczór wspólny mamy:):):):):)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2011, 20:01

Hej!

Myśmy wyszli tylko na pizzę dziś, a tak to cały dłuuugi dzień w domciu.
Czy oni nie mogliby choć raz uprzedzić, że będą?
rozumiem Cię, tez nie lubię niezapowiedzianych gości i wcale nie uważam się przez to za niegościnną :ico_nienie: No i bez sensu,że taką porę wybrali :ico_puknij: Wystarczyło powiedzieć,że wpadną, przecież byś im więcej tego obiadu przygotowała. A oni nie byli tym skrępowani?
ja weekendu długiego nie mam
a czy Wy wogóle macie jakieś święta, żeby mieć długi weekend? W Polsce to ciągle jakieś święta :ico_haha_01:
ma dzis 4 latka mój zbój
sto lat! Cmoknij go w mordkę :-D

[ Dodano: 2011-05-01, 20:02 ]
no to chyba tylko mój Bąbel jest taki delikatny
mnie się pierwszy raz zdarzyło! Poczekaj ze dwa tygodnie :-D

Awatar użytkownika
inia1985

01 maja 2011, 20:48

ma dzis 4 latka mój zbój :ico_tort:
wszystkiego naj :-D
ciapkapustka i pieczeń w sosie :ico_haha_01: Maja jadła jak szalona
mniam, ładnie Maja je, Wiki na razie nie przepada za drugimi daniami, woli zupy

elibell, jejku, ale Wy pracusie jesteście :ico_szoking:
A oni nie byli tym skrępowani?
oni chyba nigdy nie czują się skrępowani. Ewka nie gotuje obiadów. W tyg. brat męża jeździ w spedycji, a synek chodzi do przedszkola, a w dni wolne zawsze u kogoś jedzą. Do tej pory jeździli do teściów lub wujka, a teraz my mieszkamy najbliżej i tak co jakiś czas wpadają. Tak rozmawiałam o tym z mężem i stwierdził, że mam rację, że przeginają. Chyba źle mu się jadło 1/3 kotleta :-D
mnie się pierwszy raz zdarzyło! Poczekaj ze dwa tygodnie :-D
może i racja :-)

elibell
4000 - letni staruszek

01 maja 2011, 21:34

a czy Wy wogóle macie jakieś święta, żeby mieć długi weekend? W Polsce to ciągle jakieś święta :ico_haha_01:
tutaj wolnego i weekendów długich więcej jak w PL tylko mój mąż ma taki zawód, kiedy to właśnie w te dni musi być w pracy a i ja w pracuję bo wypadają poniedziałki takie wolne jak np. jutro a ja do pracy.
elibell, jejku, ale Wy pracusie jesteście
hehe godzinowo nie wiele nam wychodzi, ja ledwo 16h robię mąż maks 40 tygodniowo ale takie prace mamy, mąż kucharz a wiadomo, że w wolne ludziska cisna do restauracji na jedzenie, wolne święta i wszystkie inne dni kiedy się odpoczywac powinno my ich nie posiadamy, ale nie narzekam tak już jest i tyle:)

[ Dodano: 2011-05-01, 21:41 ]
a w ogóle to :ico_tort: za 21 tydz:):):)

[ Dodano: 2011-05-02, 06:17 ]
Doberek:) Miłego dnia wpadłam Wam zyczyć, by pogoda dopisała majówkowym wyprawom i spacerkom:) Ja do pracki niebawem uciekam i jak to zawsze w poniedziałki niewyspana. Jak to jest, że co niedzielę mam kłopoty z zaśnięciem hehe

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”