elibell
4000 - letni staruszek

28 maja 2011, 08:49

Hej witam się z :ico_kawa: szybką, bo zaraz się ubieramy i do okuisty jedziemy na badania wzroku:)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 maja 2011, 08:53

Hello

meluje sie ze zyje, nie mialam jak zagladac bo nie mialam za bardzo czasu.
Wlasnie mezulo przywiozl swieze buleczki wiec ideziemy jesc snadanko, wpadne pozniej, bo mam dzis wolne, wszystko porobione w domu, tylko troche dzis poprasuje, bo tyle mam, ze hohoho :ico_olaboga:

Wpadne pozniej, buziaki

elibell
4000 - letni staruszek

28 maja 2011, 08:54

Pati85, to jak u mnie, masa prasowania ale zostawiam to na drzemkę córci to ja w spokoju poprasuję sobie.
Na obiadek bakłażany zapiekane z mielonym:)

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 maja 2011, 09:05

Witam z rana

ja własnie śniadanie robię troche dom musze ogarnąć i pojechac na zakupy do hipera, bo warzywa wyszły z lodówki.

U nas całą noc lało jak z cebra az woda wszędzie stoi, niebo pochmurne i zimno jak nie wiem, idę kończyć jedzenie. Do potem :ico_ciezarowka:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

28 maja 2011, 10:06

szkieletorek, no właśnie o pielęgniarki mi chodzi. Ale to po cc chyba gorzej jest, bo stare pindy nawet na chwil e sie nie zajmą dzieckiem, a ja nawet schylić się nie mogłam po Małą :ico_noniewiem:

Ja łykam od początku magnez i dwa razy w tygodniu potas, chyba ma pomóc we wchłanianiu magnezu. Przy Zu łapały mnie skurcze łydek, zwłaszcza w nocy, a teraz mam spokój. Tabletki mają różną zawartość magnezu- może za małą dawkę łykasz?
No a ja właśnie chyba będę musiała mieć CC.

A co do magnezu to nie wiem zobaczymy bo biorę go od tygodnie dokładnie więc może za krótki czas.Jak do następnej wizyty nie ustana lub zmaleją to powiem ginowi .
Potas też mam .

U nas niestety prawie nic nie popadało w nocy, no może tak jak to mówią ,, jak ksiądz kropidłem,,.Za to teraz jest zimno pochmurno wiec moze coś jeszcze nadciągnie .
Kocura a w Tarnowie padało cos więcej??

Awatar użytkownika
inia1985

28 maja 2011, 13:43

Witam się weekendowo :ico_ciezarowka:

Jak tylko Mała wstanie jadę z Nią do mojej mamy. Mąż w pracy... zadzwonili dziś czy by nie przyszedł, a że jest mało asertywny, to się zgodził. Wczorajsze skurcze na szczęście przeszły same, w sumie to od czasu do czasu takie miewam, ale lekarz mi właśnie mówił, aby się nimi nie przejmować i gdy bardzo doskwierają wziąć no-spę.

izuś_85, rowerek bardzo fajny :ico_brawa_01: na pewno Majeczka będzie szczęśliwa. Ja kupiłam tak symbolicznie Wice mini zestaw sprzątający i to był strzał w dziesiątkę (bo oczywiście już jej daliśmy), chodzi po całym mieszkaniu, zamiata, myje stoliki itp. i przynajmniej jak biorę się za sprzątanie, to mi mojej miotły już nie zabiera, tylko chodzi ze swoją :ico_oczko: Szkoda, że nie udało się załapać do gina

elibell, Wiki pochłania racuchy w całości, potrafi naraz zjeść 4, tak jej smakują :ico_oczko: pyszny obiadek się u Ciebie szykuje :-)

U nas też w nocy padało, teraz pochmurnie, ale dość ciepło :ico_sorki:

szkieletorek

28 maja 2011, 13:46

Kobietki doradźcie mi .
Mam propozycje że kupi mi żona kuzyna chusteczki pampers
12 opakowań ( 64 szt w opakowaniu są ) za 7 funtów

Czy to dobra cena ?
Nigdy nie kupowałam takich rzeczy więc nie mam rozeznania.
Doradźcie prosze ;)

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 maja 2011, 13:48

U nas nadal leje, zimno żle za ciepło źle jak baba w ciąży wybredzam :-D

U nas w Bielsku jest dobra opieka, ale lepsza jak sobie oplacisz położną 400-500zl.
Pieniądze dzialać cuda potrafią. Ja mam ten plus że moja sasiadka pracuje jako polożna w tym szpitalu i będzie przy porodzie i pomoże mi w pierwszych dniach. A lekarz prowadzący tez w tym szpitalu pracuje i też przy porodzie będzie.
A co do magnezu to nie wiem zobaczymy bo biorę go od tygodnie dokładnie więc może za krótki czas.Jak do następnej wizyty nie ustana lub zmaleją to powiem ginowi .
Potas też mam .
ja ku odmianie dodatkow mam witamine C i żelazo bo mam anemię, nie wiem czy wyniki się poprawiają czy nie, pewnie po wizycie 8 czerwca będę miała zrobić badania krwi i moczu. Badanie płynu płodowego na szczęście wyszło ok. Wczoraj odebrałam wyniki, pozostałe też idealne. :ico_brawa_01:

Juz w domu mam posprzątane teraz klatke ogonkom wyczyszczę.

[ Dodano: 28-05-2011, 13:52 ]
Kobietki doradźcie mi .
Mam propozycje że kupi mi żona kuzyna chusteczki pampers
12 opakowań ( 64 szt w opakowaniu są ) za 7 funtów
ja kupywałam takie chusteczki po 4,90zl paczka więc cena chyba dobra jak na moje oko :-)

Awatar użytkownika
inia1985

28 maja 2011, 13:58

szkieletorek, zdecydowanie dobra cena
zimno żle za ciepło źle jak baba w ciąży wybredzam :-D
he he

Ja biorę od początku ciąży feminatal N (teraz ma inną nazwę - femibion), witaminy + kwas foliowy, na razie mam dobre wyniki, lepsze niż z Wiką, bo z nią na tym etapie też miałam już anemię

szkieletorek

28 maja 2011, 14:00

Potas też mam .
ja ku odmianie dodatkow mam witamine C i żelazo bo mam anemię, nie wiem czy wyniki się poprawiają czy nie, pewnie po wizycie 8 czerwca będę miała zrobić badania krwi i moczu. Badanie płynu płodowego na szczęście wyszło ok. Wczoraj odebrałam wyniki, pozostałe też idealne. :ico_brawa_01:
Też biorę wit C oraz żelazo bo ostatnio wyszło mi baardzo niskie.Ale taka moja uroda mama moja ma anemie więc muszę sie pilnować.

A na następna wizytę czyli zq 2 tyg tez mam porobić badania wiec zobaczymy czy cos po tych lekach jest lepiej .

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”