emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2011, 15:05

czesc

Tosia miala wczoraj wlasciwie dzien bez spania, z marudzeniem i plakaniem, nawet spacer nie pomogl
nocka tez marudzaca i stekajaca
dzis lepiej
Ciekawe jak tam nasz Motylek?

wiola85, swietne fotki :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 cze 2011, 17:00

Też dostałyście wiadomość od Motylka??

Pawełek przyszedł na świat o 14:30 z wagą 3kg i 53cm :-) Dostał 10 punktów

Motylku wielkie gratulacje brawa dla Ciebie i dla Pawełka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 07-06-2011, 17:02 ]
Wiola, super fotki, wyglądasz ekstra :-)

My mamy już wniosek na becikowe złożony! Mąż mój sam pojechał do mojego lekarza i ten mu zaświadczenie bez problemu wypisał :-) :-)

U nas Maksio śpi- mało marudzi ostatnio!

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

07 cze 2011, 17:05

SUPER! MOTYLKU OGROMNE GRATULACJE :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:
Buziaki dla Pawełka.

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 cze 2011, 17:31

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2011, 19:07

Motylku serdeczne gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: wyczekałaś się na swojego okruszka :ico_brawa_01:

Murchinson Twoja położna doprowadziła Ciebie do łez, a moja sama się u mnie popłakała :ico_oczko: zaczęła mi o problemach syna z prawem opowiadać i się rozkleiła :ico_sorki: a to, że ma swoje prywatne teorie, to na pewno. Ja mam stanik dobrze dopasowany na pewno i nie mam zamiaru nosić innego, żebym później piersi do pępka wisiały tym bardziej, że naprawdę bardzo mi urosły, a i tak się obawiam, żeby po karmieniu skarpetki z nich nie zostały :ico_sorki:

Emilia klimatyzację rano ustawiam na 23-24stopnie, ale jak robi się upał w południe, to nie daje rady zejść poniżej 26stopni, ale mimo to w mieszkaniu jest bardzo przyjemnie. Stacjonarna klimatyzacja jest na pewno bardzie wydajna, bo nasza ma zasięg 25m2. Pampersy białe w e.leclercu już dość długo są po 41,99zł.

Ania i jak tam skóra Milenki, poprawiło się coś?

Wiola super fotki :ico_brawa_01: jaka z Ciebie laseczka :-D kto by pomyślał, że dwójkę dzieci urodziłaś :ico_oczko: jak byliśmy jeszcze w szpitalu, to jedna dziewczynka cały czas płakała :ico_sorki: zasypiała może na pół godz. a godzinę był płacz i w dzień i w nocy :ico_sorki: a dajesz małemu coś na brzuszek? Ja podaję espumisan 4 razy po 10 kropelek, z czego wypitych jest max 5, a efekt jest wyraźny, Krzysiu nadal troszkę się pręży i nie może za bardzo spać, ale nie ma już tego przeraźliwego płaczu.

Mariola jeżeli rozstępy masz świeże, to smaruj jakimś serum, albo maścią na blizny-osiągniesz najlepszy efekt, a nawet jak nie są świeże, to i tak zbledną i z czasem nie będzie ich praktycznie widać, szczególnie jak brzuszek wróci do normy. Ja brzuch ćwiczę od 3 doby po porodzie, nie robię oczywiście brzuszków, ale napinam mięśnie poprze wciąganie brzucha, staram się chwilę tak wytrzymać i rozluźniam, robię 10 takich powtórzeń i z dnia na dzień mam coraz mniejszy, jest jeszcze troszkę galaretka, ale poprawę widzę i to mnie cieszy :-D a my z mężem ciągle wyzywamy się od grubasów i baboli, ale to tak z miłości :ico_haha_01:

Koroneczka od kiedy przeszliście na 2 pieluszek? U nas 1 są jeszcze spore :ico_oczko:

NOWA a jak tam z Twoimi uszami? mój mąż był się dzisiaj dowiedzieć co jest potrzebne do becikowe i u nas jest tak: kopie naszych dowodów osobistych, wypełniony wniosek i zaświadczenie od lekarza lub położnej o tym, że przynajmniej raz w ciąży byłaś badana.

Krzysiu wykąpany, najedzony i śpi :-D znowu mi w ręcznik narąbał :ico_oczko:

Na jak długo starcza Wam paczka pieluch? Nam pierwsza już się kończy, może na pojutrze jeszcze będzie, czyli 9 dni :ico_noniewiem:

Jutro idziemy do kościoła ustalić termin chrztu i od razu pójdziemy lokal zarezerwować, ten sam, w którym mieliśmy przyjęcie ślubne, mam nadzieję, że będzie wolny. Albo może najpierw dowiem się jak sytuacja z lokalem wygląda.

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 cze 2011, 19:29

Koroneczka od kiedy przeszliście na 2 pieluszek? U nas 1 są jeszcze spore :ico_oczko:
całkiem niedawno bo z tydzień temu, brakło nam 1-nek, a 2-ki dostaliśmy i zaczęliśmy używać! Nie są dużo większe, jeśli chodzi o obwód i gumkę ale bardziej pojemne bym rzekła :-) Brzuszki możesz już ćwiczyć :-)

Mój Maksio dzisiaj chce cyca co 2 godziny :ico_sorki: Nie wiem co mu się stało, jak tak będzie w nocy to nie wiem :ico_sorki:

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2011, 19:33

Mój Maksio dzisiaj chce cyca co 2 godziny Nie wiem co mu się stało, jak tak będzie w nocy to nie wiem
Krzysiu też dzisiaj domaga się częściej, nawet co 1,5h :ico_sorki: pochwaliłam go, że śpi, a już się obudził i zaliczył cyca, teraz znowu śpi, ciekawe jak długo :ico_sorki:
Brzuszki możesz już ćwiczyć
myślisz, że już mogę? A jakieś ćwiczenia na nogi i pupę też?

[ Dodano: 2011-06-07, 19:35 ]
Murchinson podaj mi swojego maila :ico_oczko:

dzwoniłam do restauracji i 17 i 24 lipca mają wolny lokal, żeby tylko u księdza też było wolne w tym czasie :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-06-07, 19:36 ]
dostałam od Motylka zdjęcie Pawełka, postaram się zaraz wrzucić, jak Krzysiu pozwoli :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-06-07, 19:46 ]
oto Pawełek :-D

Obrazek

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2011, 20:09

ale śliczne te Wasze dzieciaczki :ico_brawa_01:

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

07 cze 2011, 20:14

Markotka my mamy jeszcze pampersy 1 bo w 2 młody się topi-ma po pachy. Paczka na 8-10 dni. Maila wysyłam.
Mateusz też dziś się więcej picia domaga zapewne przez pogodę a spał 2x po 30 min i raz z godz. na moim ramieniu.

Koroneczka a co ze zdjęciami?

[ Dodano: 07-06-2011, 20:15 ]
:ico_brawa_01: :ico_buziaczki_big: dla Pawełka

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 cze 2011, 20:22

myślisz, że już mogę? A jakieś ćwiczenia na nogi i pupę też?
jak najbardziej- tylko nie przesadzaj z ilością, żeby zakwasów na dzień następny nie było :ico_haha_01:
A na pupe i nogi bardzo dobre jest takie ćwiczenie- stań w lekkim rozkroku, stopy skieruj na zewnątrz, wyprostuj kręgosłup i rób przysiady jednocześnie napinając pośladki. Zrób 10 powtórzeń i zatrzymaj się w dole na 10 sekund.
No i na pupę, unoszenie miednicy w leżeniu tyłem ze zgiętymi nogami też jest dobre.
Poza tym w klęku podpartym unoszenie lewej nogi z prawą ręką i na odwrót i zatrzymanie pozycji na 10 sekund.
Śmiało te ćwiczenia możesz wykonywać :-)

Pawełek Motylka śliczny :ico_brawa_01: Chyba do mamy podobny :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”