Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

17 cze 2011, 21:45

Chodzi ci o maluszki narodzone ?
nie, te w brzuszku :ico_oczko:

elibell
4000 - letni staruszek

17 cze 2011, 22:44

ale naskrobałyście, zostawić was na kilka godziń i jest co czytać.

izabelllaWspółczuję złych wyników, ale dokładnie nie ma co sie, stresować, na pewno trzeba będzie je powtórzyć i dopiero stwierdzić co i jak.

Ja mam wszystko póki co ok, żadnych witamin nie łykam, kompletnie nic, jedynie kwas foliowy do 3 miesiaca brałam i koniec, jem dużo owoców i warzyw i soki piję:)

bóle, to też mam poniżej kości ogonowej, jakby na biodrach, och strasznie czasem z tym, maż masuje mnie w miare możliwości i chęći i bardzo mi to pomaga.
A to już drugi dodatek który nam zabrali bo jeszcze ten na zdrowe odżywianie
nie zapominaj, ze juk konta dla dzieci nie ma, gdzie państwo dopłacało za urodzenie 250 funta i za skończony rok i 7 lat, tez już zlikwidowane niestety

wiele dodatków polikwidowali.
elibell, no to póki się dobrze czujesz, to może warto popracować
taki mam zamiar ile wlezie, no ale też nie ma co przesadzać, wiecie jak Polacy patrzą na takie jak ja, że powalona w pracy siedzi zamiast w domu, bo tak nauczone kobiety, bo wiadome w PL ciaża i od razu zwolnienie lekarskie, tyle, że w PL się 100% pensji dostaje za to i macierzyński od urodzenia dziecka, a tutaj chorobowe to się w ogóle nie opłaca bo ledwo 80 funtów tyg nie ważne ile zarabiasz.

Elibell mnie też doradzali, żebym otworzyła sobie firmę, ale ja tak nie chciałam :ico_nienie:
Żeby później się tłumaczyć nie to nie dla mnie :ico_nienie:
znajoma tak zrobiła, przedstawiła dokumenty, ze niby pracowała a dziś ma konto zablokowane prze Revenue do czasu wyjaśnienia - nie ma co kombinować, zwłaszcza jak przyjęchało się tutaj żyć a nie tylko dorabiać na kilka miesiecy

szkieletorek serio tylko ledwo 3 kilo przytyłaś??? jeju ale fajnie:)

izuś to udanej imprezki:):):)

a ja dopiero koło 21 byłam w domu, mała umęczona zabawami z dziewczynami a ile razy dziś się w głowe uderzyła to szok dosłownie, jakaś dziś mało ostrożna była przy zabawach, ale padła po kąpieli w 5 minut:) Ja włąśnie kolacjo obiad kończe i idę szykować się do spania.

Ah co moja córa zrobiła dziś??? ciastka przyklejała do ściany, no myślałam, że sie posiusiam ze śmiechu i skąd te dzieci biora takie pomysły???? skąd?????

[ Dodano: 17-06-2011, 22:45 ]
hmmmm przepraszam, że pogrubione wszystko, coś żle wciskałam cytując, nie wiem o co biega, dobra jestem
Ostatnio zmieniony 17 cze 2011, 23:56 przez elibell, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
riterka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 cze 2011, 23:58

elibell, jak chcesz pogrubić coś to najpierw a później nie odwrotnie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 cze 2011, 07:16

Witam z rana ja juz od 6 nie spięjakoś wyspana się czuję ale pewnie po południu mnie złamie. U nas zapowiada sie piękny i sloneczny dzień, juz słońce na pół nieba a na horyzoncie ani jednej chmurki. mieszkanie wczoraj całe wysprzatałam, pranie zrobiłam, okna pomyłam i co ja będę dziś robiła, mam tylko lososia do usmażenia i tyle. Może posortuje ubranka dzieciece rozmiarami i pojade po farby do malowania pokoju. :-D

Miłego dnia i dzieki dziewczyny za pocieszenie :-D

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

18 cze 2011, 07:41

elibell, czyli świadczenia dla kobiet w ciąży i matek w UK nie są takie różowe, jakby mogło się wydawać. Fajnie, że nie łykasz żadnych wit. i mimo tego wyniki masz ok :-)
ciastka przyklejała do ściany
to Elizka z ciastkami zaszalała :ico_oczko:
Może posortuje ubranka dzieciece rozmiarami i pojade po farby do malowania pokoju
to bardzo fajny plan na dziś. Jakiś różowy kolorek planujesz?

Ja też wiele roboty dziś nie mam, zresztą i tak z tym poczekam na męża by zajął się Tuśką. Pogoda się nieco zepsuła, a my popołudniu jedziemy na grilla do teściów... może się jeszcze wypogodzi?

Miłego dnia :-D

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 cze 2011, 07:53

to bardzo fajny plan na dziś. Jakiś różowy kolorek planujesz
maluje pokój na biało, a dodatki w kolorze zieleni, pomarańczu i zółtego. W umowie mamy że nie będziemy zmieniali kolorów ścian. A poza tym ruszamy z budowa domu wiec tam zrobie typowo dziewczecy pokój, ten chciałabym w miare uniwersalny, jesli trafi sie kolejna dzidzia żebym nie musiałam później zmieniac różu na niebieski.
Pogoda się nieco zepsuła
a ja chyba za wczesnie pochwaliłam się pogoda bo ciemne chmury na horyzoncie sie pojawily. ale jest tak sucho że masakra

[ Dodano: 18-06-2011, 09:23 ]
ciekawe co z resztą dziewczyn się dzieje olus198642 od marca się nie odzywa, serena tez tylko raz była i reszta kobitek. Mam nadziję że wszytsko u nich dobrze :ico_sorki:

elibell
4000 - letni staruszek

18 cze 2011, 09:23

Doberek Kobietki:)
Z kawką się witam ale za chwile znikam, jedziemy odebrać stoliczek i krzesełka wygrane na ebay i na zakupy:)

inia a no nie jest tak różowo, jak to wszystkim się wydaje, bo tutaj trzeba pracować min. 16h by dostać cokolwiek, ale te cokolwiek nie jest tak wielkie. Nowy rząd zrobił wielkie cięcia kosztów w dodatkach i w służbie zdrowia stąd tak mała liczba moich wizyt u położnej, stąd jak chcesz do lekarza to zazwyczaj kończy sie tym, że on do ciebie dzwoni, mówisz co ci dolega i wystawiają ci receptę do odebrania w recepcji, itp itd, tyle, że ja nie narzekam na to biorę ten kraj jakim jest, nie mam wpływu na to więc po co się złościć bym miała, pewno, że becikowe przydałoby się bo to 500 funtów, no ale nie ma, trudno, przeżyjemy:)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 cze 2011, 09:36

Hej

jestem jestem, ale nie mam weny do pisania, podczytuje Was ale jakos checi brak na pisanie.
Moze przez pogode bo codziennie leje, u nas wszystko ok, synus szaleje w brzuszku, nie moge narzekac, bo nie patrzy czy to noc czy dzien, daje rowno.

szkieletorek, Ty chyba pisalas o ten ucisk na odbyt, ja tez tak mam teraz, jak dluzej postoje to tak uciska, ze szok, a jeszcze do tego nonono mnie ciagnie strasznie w dol, takie nie mile uczucie, ze az musze albo przysiasc albo nogi skrzyzowac, ale tak mi zostalo juz po pierwszym porodzie i mialam takie objawy juz nawet w trakcie okresu

izabella, przykro mi z powodu zlych wynikow, oby wszytko bylo ok

Rozmawialyscie o tych rogalach- ja nie mialam, ale jak lezalam w szpitalu przed prodem to mi wlasnie taka dali do spania i byla rewelacyjna, spalo sie super takze polecam.

My dzis idziemy na udrodziny na 15 mialy byc w ogrodzie ale raczej beda w domu przez ta pogode.

Milej soboty :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 18-06-2011, 09:37 ]
Wczoraja mnie tak brzuch w okolicach pepka bolal, ze nawet schylic sie nie moglam, nie wiem co to bylo,a dzis juz dobrze :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 cze 2011, 09:43

My dzis idziemy na udrodziny na 15 mialy byc w ogrodzie ale raczej beda w domu przez ta pogode.
to udanej imprezy życzę
Moze przez pogode bo codziennie leje, u nas wszystko ok, synus szaleje w brzuszku, nie moge narzekac, bo nie patrzy czy to noc czy dzien, daje rowno.
u mnie jest tak samo, przedtem tylko jak lezalam, a teraz czy siade z herbata czy leze, rano czy noc totalna, szaleństwa straszne w brzuchu odchodzą :ico_brawa_01:
przykro mi z powodu zlych wynikow, oby wszytko bylo ok
tez mam taka nadzieję, do wizyty 4 dni więc staram sie o tym nie myśleć za wiele

[ Dodano: 18-06-2011, 09:44 ]
Pati85, dziś masz rowne 120 dni do porodu, zaczynasz odliczać z nami :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

18 cze 2011, 10:36

Hej laseczki sobotnio :ico_kawa:

Mój mężuś do pracy poszedł, jak wróci to szybki obiadek zjemy i zmykamy do znajomych
których strasznie dawno nie widzieliśmy :ico_oczko: :ico_sorki:

Izabela współczuję złych wyników :ico_sorki: ja z Elizką miałam małą anemię,
ale wtedy łykałam tylko żelazo jakiejś diety nie stosowałam poza zieleninką.
Wątróbki nie tykałam bo nie znoszę blee...
A mocz no to faktycznie jak się źle nasika to mogą dziwne wyniki wyjść.
Jedynie co by mnie martwiło to szczawiany które się odkładają w nerkach tworząc kamienie :ico_noniewiem:
Widzisz ja na poprzedniej wizycie miałam krew w moczu ( ale dlatego, że kamień schodził
i mógł naruszyć nerkę)
zaczęłam pić sok żurawinowy i przeszło :ico_sorki:
Możesz łykać urosept bo jest moczopędny i oczyści pęcherz no i wiadomo dużo wody pij :ico_sorki:

Elibell ja też nie łykam żadnych witamin, jedynie ten folic na początku
i nie mam żadnej anemii :ico_sorki:
A co do dodatków no cóż nic nie poradzimy, że zabierają :ico_puknij:
Tak jak piszesz, kto przyjechał tu normalnie żyć tak jak my to jakoś tak nie szkoda tej
kasy, nie rozpaczamy.
A ta koleżanka no cóż sama zapracowała na te problemy :ico_noniewiem:
Ja właśnie dlatego nie chciałam sobie komplikować życia :ico_sorki:
A z tymi ciasteczkami to nieźle Elizka wymyśliła :ico_brawa_01:

Pati fajnie, że synuś szaleje na całego :ico_brawa_01: U mnie w ciągu dnia
większa cisza, ale jak wieczór przychodzi to mały szaleje na całego :ico_oczko:
Miłego dnia, może jednak słonko wyjdzie zza chmurek :ico_oczko:

Izuś no i jak tam po imprezie :-D

Inia widzę, Wy też dziś wychodne macie :-D
A jak Wiki??? grzeczna narazie?

[ Dodano: 2011-06-18, 10:37 ]
A ja stawiam ciacho za 29tydz :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: