Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 cze 2011, 16:44

Helol

ja od rana pranie robilam, dzis slonko swieci, cieplo jest
ale sie chmurzy wiec balam sie prania wywiesic na dwor.
Czesc jest na balkonie a czesc w suszarni.

Teraz usiadlam i wcinam kanapki z serkiem ziolowym :-)

Mialam dzis ochote na ciasto,mialam zrobic, ale nie mialam ani cukru ani margaryny :ico_placzek:
A ja pobuszowalam po necie i juz pare rzeczy z ubranem ale uzywanych kupilam malemu, fajnie udalo mi sie ze doslownie male pieniadze kupic, nie moge sie powstrzymac i non stop cos patrze :-D

izus, no to fajna mieliscie niedziele, tylko pozazdroscic :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Pati85, daj znać co powiedziała położna :ico_sorki:
szczerze to nie dzownilam, bo mi przeszlo, jutro mam wizyte u gina na te USG narzadow to sie go od razu spytam
przy zapaleniu pęcherza może być ból
przy pępku.
zapalenie pecherza odpada, ale dzieki za troske
Kinga_Lodz fajnie, ze Eliza tak fajnie spala na kanapie :ico_brawa_01:

Lece troche poprasowac

elibell
4000 - letni staruszek

20 cze 2011, 17:13

pospałam sobie:) choć czuję sie teraz jak walnięta młotkiem, ale miło tak czasem zasnać jak ma sie na to chęć.
Coś mnie brzucho boli, żołądek w sumie, chyba od jabłka i bitej śmietany z owocami, sma nie wiem, no i mój katar jeszcze mnie męczy ale przestałam kropli używać, bo już mi niedobrze było od nich, ile można?2 tygodnie jak nie wiecej, nie wiem czy to nie jest alergiczne jakieś dziadostwo

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 cze 2011, 17:18

hej

wróciłam właśnie od dentysty, mam dwa ząbki znów zaleczone małe dziureczki sie porobiły, kilka takich maluśkich jeszcze mam, na nastepnej wizycie trzy takie małe na szyjkach bede robić :ico_oczko:

Maja wstała i zaraz znó idziemy na spacerek, popadało chwilke a teraz znów słonko świeci wieć bierzemy rowerek i śmigamy na plac zabaw, czekam tylko na Przemka bo już z pracy sie zbiera :ico_oczko:

ech, no ci faceci to serio myslą o swojej wygodzie, a jemu nie przeszkadza ze ja codziennie wstaje w nocy do Majki :ico_zly: albo sie przebudzi bo jej sie cos przyśni, albo sie odkryje i zmarznie, albo piciu albo coś tam, nad ranem kaszka czasem o 5.00 Maja głodna a on sie burzy wielce ze spac chce :ico_zly: nerwa mam na niego na pewno jeszcze mu wygarne bo rano wybiegł do pracy szybko :ico_noniewiem:
no sorry ale ja sama dziecka nie wychowam, to co on ma tylko stać i palcem dyrygowac a ja wykonywac tak? o nie nie :ico_nienie: jego nieprzespane noce też dosięgną lada chwila drugie dzieciatko sie urodzi i jak Maje obudzi to ja jej lulać nie bede z maleńkim dzieckiem przy cycu :ico_puknij: wtedy on wstawać bedzie czy mu sie to podoba czy nie :ico_zly:
zawsze moze spać z Hakerem :ico_zly: droga wolna hehe
ech, na prawde jest dobrym ojcem i wkurza mnie sam fakt ze coś takiego miało miejsce, nie spodziewałabym sie z jego strony czegoś takiego :ico_nienie:

dobra lece cos wszamać bo już mogę :ico_haha_01: 2 godziny mineły :ico_oczko:

[ Dodano: 20-06-2011, 17:21 ]
kupiłam Majce schodek do ubikacji :ico_oczko: moze sie przemoze bo ten nocnik to na serio :ico_olaboga: "Basia, Basia" ale nie siądzie jak Basia :ico_olaboga: ech...
na siłe nie ma co chyba :ico_olaboga: ale moja koleżanka wróciła właśnie do pracy i jej mama oduczyła jej córke 2-letnią na siłę :ico_noniewiem: 3 dni sie buntowała :/ płacz ryk i histeria jak obdzieranie ze skóry ale teraz pampersa ma tylko na noc :ico_noniewiem:

elibell
4000 - letni staruszek

20 cze 2011, 17:26

izuś_85, pogadaj z mężem może on nie widzi w tym w ogóle nic złego. Niestety znam wiele związków, gdzie mężczyźni myślą, że to kobiety obowiązek wstawać do dzieci i je uspokajać bo oni chcą pospać i pracują to im wszystko wolno. Kiedyś tak było i to było naturalne, mojej przyjaciółki babcia od najmłodszych lat nam mówiła, że kobieta jest służącą dla mężczyzny i uważała to za rzecz zupełnie naturalną.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 cze 2011, 19:57

pospałam sobie:)
no to fajnie :-)
czuję sie teraz jak walnięta młotkiem
ja mam tak przewaznie zawsze, kiedy sie klade

izuś_85, no to fajnie, ze zabki zaleczone, Ty tto biedna sie masz z tymi zebami
gdzie mężczyźni myślą, że to kobiety obowiązek wstawać do dzieci i je uspokajać bo oni chcą pospać i pracują to im wszystko wolno
znam to, bo u mnie tak jest, niestety, ile razy o to byly klotnie, ale nic sie nie zmienilo, nadal tak jest, zobaczymy co bedzie jak juz drugi synus bedzie z nami :ico_noniewiem:
że kobieta jest służącą dla mężczyzny
przykre, ale duzo mezczyz tak mysli, moj mi powiedzial kiedys, ze ja nic nie robie, siedze w domu na du.... a on za....... to moim obowiazkiem jest mu kolacje zrobic, myslalam, ze mu w morde wtedy strzele za taki tekst. Obiad robie, ale nic wiecej, ma 30 lat wiec niech ruszy te swoje cztery litery i niech sam sobie zrobi :ico_zly:

Bylam z malym godzinke na podworku bo by mi usnal, przyzlismy o 19, poszlam go wykapac, zjadl i juz wlasnie spi :-)

[ Dodano: 21-06-2011, 00:03 ]
A co tu takie pustki :ico_szoking:

Ja poprasowalam, ale nie wszystko, na raty, reszta jutro.
Pozmywane i mozna isc spac.

Do juterka :-)

elibell
4000 - letni staruszek

21 cze 2011, 06:29

Doberek:)

A ja zaraz do pracki uciekam, w tym tyg aż jeden dzień ale dobre i to:)

Wczoraj miałam czyszczenie organizmu, zjadłam coś nie świeżego chyba kremówka była nieświeża i normalnie brzuch mniejszy o połowę heheheh. Zasnać nie mogłam przez to popołudniowe spanie, ale porządki w papierzyskach porobione chociaż i film obejrzeliśmy sobie "Skrzydlate świnie" nawet aktorzy fajnie dobrani:)

Miłego dnia kobietki, każdej życzę:)

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

21 cze 2011, 08:47

Hejka Laski :ico_ciezarowka:
Wiesz co chyba ja bardziej przeżyję tą rozłąkę :ico_wstydzioch:
he he, to zwykle tak właśnie jest :ico_oczko: Dziecko się cieszy z nowego pokoju, łóżka i dzięki temu jest łatwiej, a u nas w pokoju nagle się robi pusto :ico_oczko:

Pati85, czekamy na relację z wizyty i widzę, że masz ten sam syndrom co ja :ico_oczko: najchętniej całymi dniami buszowałabym po sieci i szukała ciuszków i innych rzeczy dla maluszka :ico_oczko:

elibell, to miałaś wczoraj przeboje żołądkowe :ico_olaboga:

izuś_85, też się przymierzam do kupienia tego schodka, ale na razie przy umywalce będzie stał, żeby Wiki mogła sama myć rączki, bo do korzystania z kibelka czy nocniczka to u nas daleko. Na razie sygnalizuje, że już ma w pieluszce kupkę czy siku i po fakcie idzie po nocnik... ja na razie nie naciskam. A co do męża, to już przyzwyczajaj go do wstawania nocnego, mój wstaje na zmianę ze mną :ico_sorki: choć czasem sama mu mówię, żeby się położył, bo o 5-tej wychodzi do pracy

u nas nocka kiepska, a Wiki ma wodnisty katar... mam nadzieję, że to nie alergia, bo ponoć teraz alergicy się męczą właśnie...

[ Dodano: 21-06-2011, 08:48 ]
W końcu zdecydowaliśmy się na łóżko dla Wiki i jednak wybraliśmy klasyczne drewniane. Nr aukcji allegro: nr aukcji został usunięty ze względu na treść reklamową proszę wstawiać zdjęcia!
Ostatnio zmieniony 21 cze 2011, 13:17 przez inia1985, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 cze 2011, 08:53

hej laskiii
"Skrzydlate świnie" nawet aktorzy fajnie dobrani:)
uwielbiam go :-D

Przemek twierdzi ze to za wczesnie dla Majki na zabranie smoka :ico_noniewiem: w dodatku próbujemy ją odpieluchowac wiec zbyt wiele na raz od niej wymagam :ico_noniewiem:
moze i ma racje...
w sumie nie pomyślałam o tym w ten sposób
najpierw zabieram sie za pieluszki, jak odrzuci smoka sama to oki, ale jak go bedzie chciała to nie bedę jej na razie zabierać
w sumie to tan smok i na razie nie wadzi w niczym

dziś jadę z koleżanką do Ikei, kupię Majci lampkę gwiazdkę
bo koleżanka dała mi bon za to ze z nią pojadę :ico_haha_01:
ona nie ma pojecia jak tam dojechac a ja codziennie tamtędy przejezdżałam w drodze na studia :ico_oczko: wiec bede robic za przewodnika :-D
przy okazji oejrze sobie moje łózko :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 cze 2011, 09:03

witam ciężarówki :ico_ciezarowka:

mnie nie było przez weekend bo wyjechałam z Julką do moich rodziców bo A pojechał na zlot do srebrnej Góry a ja korzystam z wolnego :ico_oczko: śniadanko zjedzone i za chwilkę znów muszę cukier badać ale jak na razie aby nie zapeszać cukier jest idealny :ico_sorki: więc mam nadzieję, że już tak będzie cały czas :ico_brawa_01:
w ten weekend też mnie nie będzie bo jedziemy an imprezkę w sobotę na 11 :ico_sorki:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 cze 2011, 09:04

he he, to zwykle tak właśnie jest :ico_oczko: Dziecko się cieszy z nowego pokoju, łóżka i dzięki temu jest łatwiej, a u nas w pokoju nagle się robi pusto :ico_oczko:
my jak zaplanowalismy Maję to wiedzieliśmy ze to my sie wyniesiemy ze sypialni
w ciaży jeszcze zrobiliśmy jej włąsny pokój wiec nie miałam tego problemu
o tak wygladał przed jej narodzinami http://www.naobcasach.pl/forum/viewtopi ... &start=100
potem na ścianie z prosiaczkiem namalowałam jej piekne ogromne kwiaty i motyle
i dolepiłam kilka piankowych zwierzątek
dopóki cycem karmiłam spałam na materacu dmuchanym w jej pokoju bo karmiałm na leżąco, a potem "wróciłam" do Przemka :ico_haha_01:

[ Dodano: 21-06-2011, 09:23 ]
napisałam do LK w sparwie tych reklam, wkurza mnie to ze ktoś nam narzuca ze reklamujemy coś z allegro i nie mozemy wstawic linku nawet połaczeń PKP bo to jest REKLAMA :ico_szoking:
a nas szczuja codziennie coraz to bardziej upierdliwe "okienka" reklamowe, sa już wszedzie, a dzis poprostu szału dostałam :ico_szoking: reklama na całe okno :ico_olaboga:
paranoja :ico_puknij:

[ Dodano: 21-06-2011, 09:46 ]
zainstalowałam sobie na lapku adbock plus i nie mam juz reklam
ale jak bede wchodzić poza domem to dalej bede sie wkurzać reklamami :ico_noniewiem:

poza tym dziś pierwszy dzień lata :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
trza uczcić go spacerkiem :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”