elibell
4000 - letni staruszek

22 cze 2011, 20:16

nooo już mnie rozczarowała bo narobiła w przedpokoju:(

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2011, 20:20

nooo już mnie rozczarowała bo narobiła w przedpokoju:(
hehe , tak bywa, jeszcze nie raz sie jej zdarzy, pomalutku i sama sie przekona.
Zobacz ja tez zmuszalam Eryska na nocnik, on plkal, uciekal i n iepotrzebnie taki stres robilam, bo ktoregos dnia sam z siebie zachcial, spodobalo mu sie i od tamtej pory jest super, pielucha po nocy sucha, jak rano wstaje to od razu idzie do toalety i robi wtedy dlugo siusiu.
A z kupa to mialam problem, bo robil w majteczki no0n stop przez ponad tydzien, a teraz super idzie sam a jaka ma radosc jak zrobi :-)

[ Dodano: 22-06-2011, 20:21 ]
A co tu takie pustki, gdzie reszta dziewczyn :ico_nienie: :ico_nienie:

elibell
4000 - letni staruszek

22 cze 2011, 20:30

Pati85, tyle, że ja już nie wiem czy to nie 5 miesiąc nauk, 4 to na pewno, i tetry były i goła pupa i brawa i nagrody, wszystko akcja kombinacja, wie po co się siada na wc, umie się podetrzeć, spuścić wodę, umyć ręce ale nie chce robić do toalety czy nocnika, sa to sporadyczne przypadki. Kiedyś myślałam, że skoro zacznę uczyć to tydzień i po kłopocie i już gotowe, a tu nie:( nie wiem co ja źle robię coś, fakt naczytałam się że w czasach pamperów dzieci później zaczynają same robić na nocniczek czy toaletę i że trzeba czekać, aż same zaczają nawet do 3 roku życia. Jeju co tak długo???? aż się zastanawiam nad tetrami u drugiego dzieciatka, ale kurde prać gotować itp to wszystko a wiadomo mało by tego nie było, eh wygodniej pampera:)

a no piustki jakieś co???

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2011, 20:34

a no piustki jakieś co???
no strasznie

Co do nocnikowania, to chyba jedna z najtrudniejszych rzeczy, u nas tez zobacz ile Erys w piluchach latal, ale udalo nam sie wyrobic przed 3 rokiem, a we wrzesniu konczy wiec zobacz dopiero niedawno zaczal , no juz miesiac.
Zobaczysz, ze i Wam sie uda

elibell
4000 - letni staruszek

22 cze 2011, 20:36

pewno, że się uda, to nieuniknione, ale serio nie wiedziałam, że takie trudne:):)długoterminowe hehehehe:)
ale już zmęczona jestem, odgrzewam sobie ryż z chilli, trzeba coś zjeść, i niebawem młodą do kapania i sama się muszę wykąpać dziś, zrelaksować w wannie z książką:)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2011, 20:38

Ja lece polozyc sie z malym bo normalnie zaraz mnie cos traf :ico_olaboga: i, niedlugo wracam :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

22 cze 2011, 20:40

Hejka Dziewczyny :-)

Dzisiaj aktywny dzień miałam, więc za bardzo nie posiedziałam na necie. Strasznie dużo napisałyście :ico_szoking: Nie bardzo pamiętam co komu odpisać...

izabelllla123, super, że po wizycie wszystko dobrze, mój synek też zawsze jest większy niż wskazują statystyki :ico_oczko:

Pati85, fajnie, że już masz pomysł na pokoje dla chłopców :ico_brawa_01: a co do imienia, to mi się bardziej takie tradycyjne podobają, ale i tak nie mamy jeszcze wybranego. Mąż coś to odwleka

kwiatunio, zdrówka dla córci :ico_sorki:

izuś_85, super, że zakupy udane :-)

elibell, brawa dla córci za siusiu do nocnika, moja po fakcie dopiero siada na nocniku :ico_oczko: ale ja jeszcze nie naciskam jednak, choć plany miałam inne... lala sikająca na pewno się Elizie spodoba :-D

A ja się dziś u mamy zważyłam... na plusie jestem 8,7kg, z Wiką na tym etapie miałam identycznie, więc nie ma się co martwić :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2011, 21:28

Dobry wieczór!

Wreszcie dotarłam :-) Znowu z truskawkami :ico_haha_01: Ale to te ze wczoraj, bo M. kupił koszyk i sama je jem. A zapłacił wczoraj 12 zł za koszyk, czyli gdzieś za 2 kilo. U nas w warzywniaku to po 8,50 są, no ale M. właśnie z Dąbrowy przywozi od znajomej i troszkę taniej liczy i przecudne nam szykuje :ico_brawa_01: Ale to już ostatnie od niej :ico_placzek:

szkieletorek no ja miałam problem z hemoroidami po urodzeniu Zu, miałam mega zatwardzenie, a potem te hemoroidy, ale czopki szybciutko pomogły.

elibell, dla mnie nauczenie Zuzi korzystania z nocnika to chyba była najtrudniejsza rzecz w jej wychowaniu :ico_sorki:
I pomyśleć,że jeszcze raz trzeba będzie przez to przejść :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2011, 21:40

I pomyśleć,że jeszcze raz trzeba będzie przez to przejść :ico_olaboga:
dokladnie, ja chyba zaczne sadzac jak maly bedzie juz umial siedziec, im predzej tym lepiej

Maly spi, nie wiem co w niego wstapilo :ico_olaboga: nawet w lozku swirowal

Kocura Bura, ale zazdroszcze CI truskawek, tez mam taka ochote na truskawki i czeresnie
na plusie jestem 8,7kg,
to jeszcze nie tak zle, a ile z Wiki przytylas

Ja jak do tej pory jestem 1,8 kg na plusie, zobaczymy teraz jak pojde ile przytalam, bo troche wiecejj zaczynam jesc :ico_oczko:

[ Dodano: 22-06-2011, 21:41 ]
ja miałam problem z hemoroidami po urodzeniu Zu
oj mialam to samo, ale mi jakos przeszlo, jak na razie sie nie pokazuja

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2011, 22:02

Ja jak do tej pory jestem 1,8 kg na plusie
o, to malutko!
Ja idę łeb w łeb z Inią :ico_brawa_01:
dokladnie, ja chyba zaczne sadzac jak maly bedzie juz umial siedziec, im predzej tym lepiej
no dokładnie tż tak postanowiłam, ale przyszłość pokaże :ico_oczko:

Ja sobie pazurki maluję i generalnie jestem gotowa na wesele :ico_brawa_01:
Więc żegnam się z Wami do piątku :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”