elibell
4000 - letni staruszek

27 lip 2011, 21:45

ja poprasowałam choć sił mało miałam, mała mi drzwi od ogrodu co chwile zamykała a mi duszno było okropnie, eh narzekająca mi się znów włączyła, przepraszaam Was!

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lip 2011, 21:46

Witam!

Ja dziś ogólnie ok, wstałam po 7 i jeszcze się trzymam, nawet bez drzemki :-)
Jak nie ma upałów to ze mną spoko, nawet nie puchnę jak przy Zu. No i chyba świadomość,że jeszcze tylko 4 tygodnie wprawia mnie w dobry humor :-)

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

28 lip 2011, 06:27

Dzień dobry :ico_ciezarowka:

Ja się wzięłam za oduczanie Wiki smoka, odcięłam jego końcówkę i powiem szczerze, że idzie lepiej niż myślałam. Noc ok, bez pobudek, zasnęła wieczorem po 5 min, wtulona we mnie, wsłuchana w kołysankę, fakt, że dopiero o 22, ale jakoś to zniosę, póki o smoku nie zapomni będę ją kładła trochę później niż zwykle. Mąż tylko nie wytrzymuje momentami i gada głupoty Wice, że to ja zepsułam jej dyda :ico_puknij: Ja już postanowiłam i zdania nie zmienię, denerwował mnie ten smok, chyba bardziej niż jej płacz, a i ostatnio płakała właśnie głównie za nim :ico_noniewiem:

Kinga_łódź, zdrówka :ico_sorki:

izuś_85, :ico_brawa_01: za kolejny tc :ico_brawa_01: Super, że już masz łóżko :-D już się doczekać nie mogę kiedy się pochwalisz jak wygląda pokoik Majci. Sporo rzeczy już masz dla Maluszka, mi tez już niewiele brakuje, tylko te ciuszki muszę przejrzeć i poprać (wczoraj w końcu nie pojechałam).

elibell, ale radochę dzieci muszą mieć z takich brudnych zabaw :ico_brawa_01: a tym, że Elizka się zmieściła do kołyski to mnie zaszokowałaś, a na jaki wymiar ona jest?
jeszcze tylko 4 tygodnie wprawia mnie w dobry humor :-)
też bym się cieszyła :ico_sorki:

elibell, piszesz o kłopotach z oddychaniem, też takie miałam, ale już minęły, może faktycznie poszedł mi już w dół brzuszek? Ja tego za bardzo nie widzę, ale rodzinka twierdzi, że tak.

Trzymajcie kciuki za nasze odsmokowanie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lip 2011, 07:55

Witam z rana.

U nas na reszcie wyszlo delikatnie słonko przez te ciemne chmurzyska.

własnie wcinam śniadanie i wzielo mnie na szproty w pomidorach, sama nie wiem skąd ten smak mi przyszedł do głowy :-D

[ Dodano: 28-07-2011, 07:55 ]
odcięłam jego końcówkę i powiem szczerze, że idzie lepiej niż myślałam
gratuluję :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lip 2011, 09:20

hej dziewczyny

z racji tego ze ładna pogoda dzis idziemy od razu na spacerek, musze tylko czupryne umyć i śniadanko dokonczyć :ico_oczko: bo Majka juz zjadła a ja dalej sącze kawe przegryzając śniadaniem

zrobie fotki pokoju jak go troszke uprzątnę :-D bo na środku stoi karton ciuszków po Majce i jeszcze komód brak, ale wstępnie jak posprzątam to wam wstawie foto orientacyjne :ico_oczko:
Trzymajcie kciuki za nasze odsmokowanie :ico_sorki:
trzymamy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
ja już też zaznaczyłam Przemkowi ze ten smoczek jest ostatnim :ico_nienie:
jak go przegryzie to już wiecej nowego nie dostanie :ico_nienie:
a już z boku kruszeje :ico_sorki: wiec nadzieje mam ze pójdzie szybko w odstawkę

inia1985, ja z Mają tez miałam szybko brzuch nizej ale nie zapowiadało to niestety rychłego porodu :/

elibell
4000 - letni staruszek

28 lip 2011, 10:03

doberek :ico_ciezarowka:

inia trzymam kciuki za odsmokowanie małej, a męża przez łepetyne strzel, że gada takie rzeczy małej, przecież ona dobrze rozumie co się do niej mówi. I pewno bądź twarda w postanowieniu, trochę płaczu nikomu nie zaszkodzi a jak wspaniale będzie jak mała już bez smoka sama bedzie spać.
ja już też zaznaczyłam Przemkowi ze ten smoczek jest ostatnim
pewno, że tak, już duża dziewczynka z Majeczki:):):) A P. niech się dostosuje:):):):) Bo jak nie to mu smok w buzie by nic nie gadał hihihihi

a ja się pochwalę naszym sukcesem - mała spała pierwszą noc bez pampera i super, sucha noc minęła, raz o 4 coś jakby popłakiwała to poszłam wysadziłam ją na nocnik, a rano sama zdjęła majteczki zrobiła siku i przyszła do nas powiedzieć, ze sisi jest. No i wiele powtarza, każdego dnia nowe słowo zapamiętuje:):):):)

a brzuch też mam lekko już niżej, ale jak siedzę to mnie ciśnie, młode pcha się tak, że mam wrażenie, że tam jakies wielkie monstrum siedzi hahahaha.
No i wiecie co - jutro mam położną, to się zważę, ale schudły mi uda i biodra :ico_szoking: nawet mąż zauważył, że w brzucho mi poszło a tyłek mniejszy jakiś mam :)

My niebawem do przedszkola na zabawy idziemy, a później może zakupy jakieś, no i zmierzę tą kołyskę to powiem Ci później inia jaka ona rozmiarowo, bo też mnie zszokowało, że mała na długość się mieści hihihi

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lip 2011, 10:32

Cześć, cześć!

Noc minęła, a u Was same sukcesy :ico_brawa_01:

:ico_brawa_01: dla Wikusi, za odsmokowanie :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: dla Elizki, za suchą nockę :ico_brawa_01:

U nas słonko wyszło, więc ja szybciutko pralkę zapakowałam z ciuszkami Młodego i zaraz będę wieszać :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lip 2011, 10:39

Hejka

lo matko ale naklikalyscie, czytalam dwa dni na raty :ico_olaboga: ale doczytalam,
tylko z pamiecia teraz troche kiepsko

kwiatunio, kochana, dobrze, ze diagnoza sie nie potwierdzila, a c do malej ilosci wod, to zobaczysz, ze wszystko bedzie ok, trzymam za Was kciuki i oczywiscie gratuluje corci :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

izus i izabella wspolczuje przygod z allegro :ico_olaboga: oj nerwow to Was kosztowalo

szkieletorek, ale Ty chudzinka jest, a brzusio jaki malutki, prawie nic nie widac

Kinga_Lodz, spoznione zycznka dla corci, wszystkiego najlepszego :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

inia, rowniez wszystkiego najlepszeg z okazji urodzin :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

My juz w sobote wracamy, troche mi sie nudzi, pogoda sie popsula. Czuje sie dobrze, apetyt dopisuje, na pewno u mamy nadrobilam z kg, weselicho udane, bylo super, ale sie wybawilam :-) Alanek tak szaleje w brzuchu, ze szok, czasami to az takie dziwne uczucie mam.

Ja tez nic jeszcze nie mam przygotowanego, nie poprane, ale mam tyle ciuszkow, ze nie wiem czy je choc raz naloze, jeszcze od siostry wzielam reklamowke :ico_olaboga:

Ale jak wrocimy to ostr biore sie za robote, pranie i jeszcze malowanie nas czeka, bo ponoc siasiadka mowila, ze z pogoda kiepsko u nas wiec trzeba sie troche sprezyc, bo sie nie wyrobie,a tez wole miec wszystko przygotowane.

Przyszla posciel to , ktora na allegro zamawialam i wiecie co, szalu nie robi, jakis ten material taki slaby, cienki, oby dziury sie nie porobily, a tania nie byla, bo 87 zl, nie wiem zobaczymy jak bedzie po praniu :ico_noniewiem:

Milego dzionka Wam

[ Dodano: 28-07-2011, 10:40 ]
:ico_brawa_01: dla Wikusi, za odsmokowanie :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: dla Elizki, za suchą nockę :ico_brawa_01:
dolanczam sie do gratulacji :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lip 2011, 17:27

Przyszla posciel to , ktora na allegro zamawialam i wiecie co, szalu nie robi, jakis ten material taki slaby, cienki, oby dziury sie nie porobily, a tania nie byla, bo 87 zl, nie wiem zobaczymy jak bedzie po praniu :ico_noniewiem:
ta w paseczki??? :ico_szoking:
ojej :ico_olaboga: a ja chciałam zamówić jeden komplet jeszcze dla małego z ochranaiczem na szczebelki :/ i chciałam właśnie te paski :/
zamówię jednak u tego sprzedawcy co Majkowe zamawiałam :ico_sorki: jak mam sie znów naciąć to wole nie ryzykować, przynajmniej wiem że dwa lata pościel wytrzyma w bardzo dobrym stanie :ico_sorki:

kupiłam dziś Majci poduszkę do spania, jeszcze jedną kołderkę jej upatrze bo ta co mam jednak za duża, musze mieć 135-140 do tego łóżeczka :ico_oczko:

bałam sie jak Majka zasypiać bedzie w nowym łózeczku na drzemke :ico_olaboga: czy nie bedzie z niego wychodzić itp ale nie potrzebnie, śpi jak suseł, sama wchodzi do łózeczka i jak jej dziś powiedziałam ze nie wolno wychodzić i ma leżeć baje oglądać i z króliczkiem spać to tak zrobiła :ico_szoking:
pierwsza noc tez mineła cudnie :-D i bezproblemowo :ico_brawa_01:

elibell
4000 - letni staruszek

28 lip 2011, 19:19

izuś_85, to brawa dla Majeczki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dzieciaczki nasze widać zdolne, moja też jak łóżko dostała to w ogóle nie wychodziła, pora spania to ona w nim lezy, śpiewa nawet póki nie zaśnie sobie;):)

Byłyśmy na parku wodnym, trzeba było korzystać ze słonka, bo jutro już może padać znajac pogode a do tego angielską;) A teraz moja na golaska biega, nie chciała się ubierać:) hehehe

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”