ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sie 2011, 17:02

gosia a tobie jedno na mysli :ico_haha_01:
ale ja juz tez o tym mysle juz chyba od tyg ze trzeba by chlopa zaspokoic w koncu...dzis sobie nawet zel nawilzajacy z pobudzajaca guarana kupilam :ico_haha_01: i A. juz tylko o jednym mysli..a ja szczerze mam stracha, nie przed bolem, bo na pewno bedzie bolec na poczatku, ale przed :ico_ciezarowka: bo co mi zostalo..tylko gumka :ico_olaboga: i stres :ico_wstydzioch:

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

12 sie 2011, 18:54

a ja szczerze mam stracha, nie przed bolem, bo na pewno bedzie bolec na poczatku, ale przed :ico_ciezarowka: bo co mi zostalo..tylko gumka :ico_olaboga: i stres :ico_wstydzioch:
no ja też się tego najbardziej boję. Boshe jak ja nie chce być znowu w ciąży!!! Wcześniej też nie planowaliśmy naszego szkraba, ale trochę mało uważaliśmy, albo nawet wcale hehe. Ale teraz jak już wiem, że jesteśmy oboje tacy płodni to nie ma mowy na ryzyko. Tym bardziej, że nie jestem stworzona do porodów :-P

Dziewczyny czy u was mocno boli jak się macica obkurcza? Bo ja już się zastanawiam czy mi się w ogóle obkurcza, bo ja nic nie czuję, zero bólu :ico_noniewiem:. Położna dziś u mnie była i mówiła, że już bardzo niziutko mam macice jakieś 10cm pod pępkiem, no ale ja się nastawiałam na ból a tu nic :ico_noniewiem:
Za to strasznie mnie boli kręgosłup. Pewnie od tego, że długo chodziłam w pół zgięta przez ranę i teraz ciężko mi się wyprostować, no i do tego mój maluch sporo waży, naprawdę jest co dźwigać. Ale na szczęście z cyckami już lepiej. Dziś już nałożyłam stanik do karmienia :ico_brawa_01: i bluzeczkę ... o jakie postępy :ico_haha_01:

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

12 sie 2011, 20:02

nina0226,
:-D Boshe jak ja nie chce być znowu w ciąży!!!
:-D no ja juz tez prokreacje zakończyłam na Filipie i daj Boże, żeby tak zostało, bo nie chiałabym juz być w ciązy.
Za to strasznie mnie boli kręgosłup
ja własnie wróciłam z zakupów, bo usilnie szukałam prezentu dla kolegi Dominika. W weekend ma urodziny... ale do rzeczy hahah - otóż z przykrością stwierdzam, że mój kręgosłup w ogóle nie zakumał jeszcze, że juz nic nie dźwiga i po godzinie łażenia boli mnie jak nie wiem. Ale za to miło sie łazi po sklepach bez ogromnej kulki z przodu! Widziałam z daleka sąsiadke w 9-tym miesiącu i jedyne co mi przyszło do głowy to: współczuję :-D
Dziewczyny czy u was mocno boli jak się macica obkurcza?
ja tez nie mam jakiś strasznych bólów, czasem nic nie czuje a czasem mam takie dziwne skurcze jakby jelit (takie odnosze wrażenie, ale może to własnie macica) No i sa dni, że w ogóle nie krwawie.

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sie 2011, 20:23

Dziewczyny czy u was mocno boli jak się macica obkurcza? Bo ja już się zastanawiam czy mi się w ogóle obkurcza, bo ja nic nie czuję, zero bólu

w pierwszej ciązy to też nic nie czułam a teraz czułam ( teraz już nie ) szczególnie przy karmieniu piersią czułam.
Cytat:
Boshe jak ja nie chce być znowu w ciąży!!!
no ja juz tez prokreacje zakończyłam na Filipie i daj Boże, żeby tak zostało, bo nie chiałabym juz być w ciązy.

ja tez mam nadzieje, ze na tym produkcja została zakończona..... :-D
No u mnie szkodniki juz wykapane i mała spi a duzy czeka na kolację i na mamusię... bosz jak sie ciesze ze ten tydzien się konczy ... jutro juz mąz nie iodzie do pracy to będzie lżej....

[ Dodano: 12-08-2011, 20:24 ]
A co do kręgosłupa to boli mnie strasznie w odcinku dolnym nad pupcią ... okropa!!

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sie 2011, 21:24

hmmm ... a ja bym chyba chciała 3 ... :ico_wstydzioch: ja lubie w ciazy chodzić ..
co do obkurczania sie macicy - u wieloródek - po 2 ciazy boli .. - mnie bolałao jak skurcze przed porodem .. koszmar ..

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

12 sie 2011, 22:36

KArolina 1980 masz racje, wspierajmy się bo mamy tą samą sytuacje!!Damy radę przejść pprzez to!!!! :-D
Kiedy masz wizytę? JA jade we wtorek, ale już postanowiłam że jak bedzie mieć moja córcia więcej niż 4kg to prosze o przyspieszenie porodu jak najszybciej, a jak nie choćby miała 3900 to poczekam do 23 sierpnia. NA oddział wtedy ide 22. wieczorem a 23. o 8-9 rano cesarka. Zobaczymy jak bedzie.
Dziś byłąm u fryzjera, skróciłam włoski i troche odrost mi rozjaśniła fryzjerka, jestem już gotowa, tylko poprosze męża żeby ogolił mi piczusie, hihihi, nic tam nie wiedzę, bo brzuch jest mega!!!
Gosia A, mój Bartuś poszedł dziś z babcią do lekarza, okazało się ze to nie angina tylko wirus z wody z basenów, bo się wody napił!! MA pecherxzyki na podniebieniu, mam psikac hasco i w razie temp. podać ibum. Ale dziś sie nie pojawiła gorączka wcale więc nie ejst to groźne, na szczęście!!!! Bardzo się cieszę!!
Co do gazów po nabiale to powiem Ci że może być niestety, bpo ja sama jak sie najem sera żółtego lub białego to mam gazy, a co dopiero maleństwo, z mojego doświadczenia powiem Ci że odstaw i zobacz co bedzie. Pzry bartusiu nie jadłam wcale i nie miał nic, dopiero powyżej miesiąca zaczęłam troche wprowadzać, ale ostrożnie. A poza tym powiem Ci ze masz śliczne chłopaki, starszy , niezły przystojniak, a malutki nie dośc że imię ma piękne to jest jak malowany, taki śniady!!! :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sie 2011, 23:50

mnie bolałao jak skurcze przed porodem .. koszmar

mnie tak samo... to chyba było gorsze od bóli przedporodowych, bo trwało to cały czas bez odstepu czasu...

[ Dodano: 12-08-2011, 23:51 ]
Kurcze chyba zaczynaja mi się robic hemoroidy :ico_wstydzioch: normalnie koszmar... jak nie urok to sraczka i tak to jest z tym rodzeniem dzieci...

nina0226

13 sie 2011, 08:19

Kurcze chyba zaczynaja mi się robic hemoroidy :ico_wstydzioch: normalnie koszmar... jak nie urok to sraczka i tak to jest z tym rodzeniem dzieci...
ja chyba hemoroidy miałam pod koniec ciąży, taka jakaś gula w odbycie. Ale po porodzie jak ręką odjął, wszystko zniknęło :ico_brawa_01:.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sie 2011, 08:21

zirafka a skad poznajesz ze to hemoroidy?

a co do obkurczania macicy to mnie bardzo bolalo, szczegolnie piersze dni jak Kalinka pila, a w pierwszej ciazy nic kompletnie :ico_noniewiem:

ja sie nie zarzekam ze juz nigdy :ico_ciezarowka: choc na chwile obecna podziekuje i tym bardziej tak szybko po porodzie...dlatego mam stresa, bo jeszcze nie moge tabsow zaczac brac..
po Mili mialam luz, bo szybko przestalam karmic i szybko dostalam okres i zaczelam sie od razu zabezpieczac, a teraz na razie nici...

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sie 2011, 08:57

zirafka a skad poznajesz ze to hemoroidy?

bo po pierwsze jak zrobiłam stolec to leciała mi krew, no i tak jak Nina pisze pojawiła mi się jakas gula w odbycie i teraz to nawet bąka puścić nie moge bo mnie tak strasznie boli jakym miala tam cos rozerwane, nawet bardzo usiąść nie moge ... zaraz wybieram się do apteki po jakies preparaty bo to jest dośc męczące...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”