eSKa
4000 - letni staruszek

27 sie 2011, 11:27

brzuch już może zacząć być widoczny :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
:-D :-D :-D :-D :-D :-D
chociaż w pierwszej ciąży różnie bywa :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sie 2011, 11:42

eSKa, no u mnie to nie pierwsza :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sie 2011, 11:56

a te pieluchy z tesco pamiętam tanie były.
Teraz są podobno równie dobre tesco'we, gaga się nazywają...
eSKa, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: z okazji rocznicy ślubu :-)
Gabi, dzięki za kremiki rozejrzę się i w sieci i w aptece popytam. Muszę coś sobie sprawić, bo bardzo widoczne mi się już pojawiają wokół pępka... :ico_noniewiem:

A my dzisiaj małe przemeblowanie zrobiliśmy w pokoju, niebawem za mały pokój się weźmiemy. Teraz mój pojechał do sklepu po składniki, bo obiecałam, że mu ciemny sernik upiekę, który uwielbia :ico_haha_01:

eSKa
4000 - letni staruszek

27 sie 2011, 12:31

no u mnie to nie pierwsza :ico_haha_01: :ico_haha_01:
no u mnie też i teraz wszystko rośnie szybciej :-D a w pierwszej miałam załamkę w szóstym miesiącu jak spodnie ciążowe ze mnie zlatywały :-D bo nie mialy na czym się zeprzeć :ico_haha_01: :ico_haha_01:
obiecałam, że mu ciemny sernik upiekę, który uwielbia :ico_haha_01:
a ja wysiedzieć bez robotki nie umie i zamierzam ciacho z jabłkami upiec ale tylkie szybkie więc nawet się nie zmęczę :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

27 sie 2011, 12:32

Jej piszecie tyle że jak już doczytam to połowy nie pamiętam :ico_puknij:

eSKa, jak macica się stawiała no to brzuch twardniał i dotykanie go nie było przyjemne- nawet lekko bolało

Co do kremów to przy EMilii stosowałam Fisana, Farmacerisa, Mustele a rozstępy i tak wylazły - fakt małe i słabowidoczne.
Teraz poszłam na łatwiznę i używam oliwki z rossmana dla kobiet w ciąży i jak dla mnie jest rewelacyjna bo póki co żadne cholerstwo się nie pojawiło nowe :ico_sorki:

Dobija mnie ten gorąc...
Mąż pojechał z Emilą do swojej babci a ja siedze u mamy i chyba zaraz pójdę spać :-D

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sie 2011, 13:55

:ico_kawa: :ico_oczko:
chałupka sprzatnięta zakupy żywieniowe na cały tydzień zrobione :ico_sorki:
pogoda dopisuje oby i jutro tak było to pojedziemy do BPN pokazać synowi żubry i sesję zrobić jakąś :-D
A, jeszcze mi sie przypomniało, a propos tłumaczenia starszemu dziecku, że w brzuchu u mamy jest dzidziuś, jest taka fajna książeczka z serii "Obrazki dla maluchów". Emi jest już za duża na tego typu książeczki, ale ta jest super, wszystkie pytania można z nią załatwić i czesto ja czytamy
ja szukam tej książeczki i za nic nie mogę jej dostać w księgarniach :ico_olaboga: gdzie ją kupiłaś??
Częstujcie się ciachem i kawusią z okazji naszej 6 rocznicy ślubu :ico_oczko:
wszystkiego naj oby wiecej takich rocznic

nam 25.12 stuknie 4 lata po ślubie :-D
Kurcze ja dziś miałam kiepską nockę, tak mi brzuszysko twardniało że się bałam, łyknęłam nospę i zasnęłam teraz niby ok ale i tak czuje taki napompowany ten brzuch
moj też od rana twardnieje ale zaaplikowałam sobie nospe i siedze na tyłku :ico_oczko: odkąd wróciłam z zakupów :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

27 sie 2011, 15:14

Aga zazdroszcze ci
chcialabym zeby moj gdzies z chlopcami wybyl
mialabym troche spkoju
tego wlasnie mi brakuje bedac w Uk
ze nie moge dzieci do babc podrzucic :ico_placzek:

eSKa
4000 - letni staruszek

27 sie 2011, 15:14

zaaplikowałam sobie nospe i siedze na tyłku :ico_oczko:
ja zaraz zrobie to samo, bo niby już nie aż tak twardy ale nie jest taki jak powinien być, na 16.00 jedziemy do znajomych na grilka więc też będę plaszczyć dupke :-D

Dzisiaj wyszłam na podwórko tylko pranie rozwiesić i caly dzień w domu siedzę z wentylatorkiem, nawet Olek i A nie wychodzą, już wszyscy mamy dosyć tego ciepła, na term 31 stopni w cieniu :ico_olaboga:
Jeszcze kilka dni temu nie uwierzyłabym że będę miała dosyć słońca

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sie 2011, 15:27

W sumie tu od was dziewczyny się dowiaduję, że jak brzuch twardnieje to źle i no-spę najlepiej wziąć... Twardnieje mi na wieczór najbardziej... :ico_noniewiem:

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sie 2011, 18:06

ja zaraz zrobie to samo, bo niby już nie aż tak twardy ale nie jest taki jak powinien być
moj twardnieje tak 2-3 razy dziennie normalnie dziś już takie twardnienie ok 5-6 razy czułam

a skoro mowa o twardnieniu to jak robi sie twardy tylko po 1 stronie to chyba to dzidzia no nie?? bo czasem bywa tak ze np tylko prawa strona jest twarda jak kamien a druga miękka :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”