Aniu, ja robię tak-kawałki wołowiny obsmażam, dodaję przyprawy:sól, pieprz, papryka, liść laurowy, ziele angielskie, trochę tymianku i duszę pod przykryciem do miękkości. Dodaję czosnek i zeszklona cebulkę (można też od razu wrzucić ją do mięsa). Pod koniec duszenia, jak wołowina jest już prawie miękka wrzucam obrane i pokrojone jabłka (2-3szt.). Jabłka szybko "dochodzą" i się rozpadają zagęszczając trochę sos, jak ktoś lubi bardziej gęsty do można zagęścić mąką. Jak nie mam wołowiny to daję gulaszowe. Inna wersja to z przyprawą do piernika-robisz tak samo tylko zamiast jabłek przyprawę.nigdy nie jadłam tak zrobionej podaj przepisik
U nas nie ma.u nas w aptece stylowej jest jeszcze tańsze
Ja też.to tak jak ja, mam zawsze tylko parę groszy, a tak to wszystko na koncie jest i płacę kartą,
Nowa zdrówka życzę.