NICOLA_1985

22 wrz 2011, 11:58

hej
ja byłam dzisiaj z Karolką u lekarza no i mamy antybiotyk w prawdzie ma tylko katar obrzęknięte gardło i gorączkę można by było wyleczyć to syropkami ale zrobiliśmy wyjątek i tym razem antybiotyk aby to poszła nam szybko bo Karolina w środę wylatuje do Holandii , do wtorku akurat skończy antybiotyk :ico_sorki:
będzie ok :ico_sorki: :-) dobrze, że poszłam dzisiaj do lekarza, tak coś mnie tknęło :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Krystian ma tylko katar więc użyłam leku który ma zapisany Karola - nasivin w aerozolu bo jest dla dzieci powyżej roczku, już widzę że pięknie oddycha przez nosek jak teraz śpi, bo normalnie to buźkę miał otwartą i oddychał buźką
leki dostała Karolka dobre nawet antybiotyk jej smakuje więc będzie git :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: przedszkole mamy z głowy :ico_noniewiem: tylko tego mi szkoda :ico_noniewiem: no ale trodno pójdzie do przedszkola jak wróci z Holandii czyli od października, mam nadzieję, że nie pójdzie złapać kolejnego wirusa po to aby posiedziec znowu conajmniej tydzien w domu chociaz i to biorę pod uwagę :ico_noniewiem:

Martalka czekamy na Twoje sprostowanie tego soczku hihi :-D będzie dzidzia czy nie? :-D

[ Dodano: 22-09-2011, 12:01 ]
Martalka no to mnie wyprzedziłaś z pościkiem. :-D
będzie dobrze Ty jesteś bardzo zorganizowana kobieta, dasz sobie radę! :-D
byle by dzidzia była zdrowa i będzie wszystko ok, ale przypuszczam, ze byłas w szoku jak się okazało , że jestes w ciąży, pewnie już nie planowaliście mieć 4 malucha, ale pomyśl, że inni ludzie też mają po 4 a nawet i więcej i sobie dają radę :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: przydałaby się druga dziewczynka żeby było po równo hehe :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2011, 12:03

wiem, że ludzie dają sobie radę. Dla mnie 3 to jeszcze niewiele, ale 4!! i to 3 maluchy z różnicą wieku- rok i 9, a potem rok i 11 mcy??

NICOLA_1985

22 wrz 2011, 12:04

a jak mężu zareagował? :-) masz już jakieś objawy?

[ Dodano: 22-09-2011, 12:08 ]
wiem, że ludzie dają sobie radę. Dla mnie 3 to jeszcze niewiele, ale 4!! i to 3 maluchy z różnicą wieku- rok i 9, a potem rok i 11 mcy??
laska nie histeryzuj :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :-D :-D :-D pomyśl w ten sposób, że cała czwóreczka będzie miała ze sobą super kontakt, że będą razem trzymać sztame i będą mieli super wspomnienia z dzieciństwa , taka jest prawda , że im więcej kompanów do zabawy tym lepiej mimo, że rodzicom na pewno jest ciężko bo czasami ja z moją dwójką dostaję do głowy :ico_oczko: ale dzieci mają frajdę, oczywiście mam na myśli tylko normalne rodziny takie jak nasze a nie patologie bo tam im mniej dzieci tym lepiej, ale u Was będzie wszystko ok, zobaczysz , że szybko ogarniesz sytuację i będzie dobrze :-)

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2011, 12:23

witam!!!
zuzka wczoraj zasnela 23.30 i pospala do 8.30
my wlasnie wrocilismy z sklepu kupila dzis na obiadzik filety z indyka zrobimy kotlecikia maz ma dzis imieniny wiec pewnie pozniej ktos na kawke jeszcze przyjdzie

Martalka,szczerze mowiac to ja bym sie chyba juz naprawde zalamala jak byla bym na twoim miejscu. 2 ciaze przyjelam jak przyjelam ale 4 :ico_szoking:. moja tesciowa miala 5 i dala sobie rade i w sumie sama wychowywala bo tesciu pracowal ale pil

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2011, 12:25

objawy> bóle podbrzusza (ale juz rzadko), i ostatnio chęć rzygnięcia jak tylko jakiś zapach nie podchodzi.
Nigdy nie miałam mdłości, oby i tym razem to było tylko takie "obrzydzenie"..
a i słaaabo mi wiecznie. :ico_noniewiem:

Nicola ja nie histeryzuję. Mam tylko męża tutaj (cieszy się od samego początku, Franc jeden, podczas gdy ja byłam załamana! :ico_oczko: ). nikogo do pomocy, a zakupy, szkoła, zajęcia w play group- wszędzie muszę się ciągać obecnie z 3ką, ew. 2.
Chyba czeka mnie zakup podwójnego wózka, inaczej ciężko to widzę.
Ale gdzie ja go wstawię, to nie mam pojęcia bo mój przedpokój wygląda tak:

Obrazek

Już teraz mnie wnerwia wkładanie spacerówki do tej klity. :ico_zly: Muszę wrzucić ją na 4-5 schodek by zamknąć drzwi :ico_haha_01: A z brzuche to będzie czaaad :ico_zly:

[ Dodano: 22-09-2011, 12:30 ]
wisnia, mnie trzecie nie załamało (bo sami celowaliśmy świadomie) :ico_haha_01: no ale czwartego nie było w planach. Doła miałam (pt. kolejne lata wycierania dup :ico_haha_01: ale i kolejne lata bez pracy zawodowej), ale jakoś czas mija i mi lepiej.
To nie koniec świata. A dzieci wychodzą nam fajne :ico_haha_01: więc nie będzie strasznie :ico_sorki: oby

NICOLA_1985

22 wrz 2011, 12:51

są takie wózeczki ze jeden jest za drugim jakby przyczepiony więc jest wązki jak normalny wózek tylko dłuższy, a na zwenątrz nie możesz zostawiac?? przypiąc jak rower , tylko na noc jakoś mąż by go wtachał do domku :-)
no wiadomo z 4 dzieci to nie jest tak łątwo jak z jedynakiem ale tylko na początku bedzie ciężko aż dzidzia nie zacznie chodzić, później to już z górki, no i zgadzam sie dzieci wychodza Wam świetne więc będzie dobrze :-D

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2011, 13:20

tutaj nie znam dnia ani godziny nawet. jest słonce a za pół godziny ulewa :ico_haha_01: pewnie latałabym zakładać folię na ten wózek.
Wiem, że są takie wózki. Tutaj ludzie mają różniaste kombinacje. Jeden za drugim, jeden POD drugim, itd.
Ale to i tak wielkie.
Mnie wkurza spacerówka nawet.
Choćby sam fakt, że już 2 razy mnie nie wpuścił kierowca do autobusu bo były juz 2 wózki na pokładzie :ico_haha_01: wkurzające. A wcale często autobusami nie jeżdżę :ico_noniewiem:
mam jeszcze chusty. Ale to już raczej tylko na spacerki na luziku. Bo wyglądałabym komicznie: dzidź w chuście, Mila w spacerówce a Damian na przyczepce- obecnie taka mamy :ico_haha_01: W parku jak dzieci chodzące idą "wolno" mozna też pospacerować z chustą.

Podejrzewam, że czeka nas zmiana domu z tej okazji.

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

22 wrz 2011, 14:11

Martalka, rozumiem Twój niepokój, obawy i...szok, ALE mimo wszystko z całego serduszka gratuluję Ci Twójego czwatrego kochanego niepowtarzalnego jedynego cudownego Słoneczka! Na pewno nie będzie Ci łatwo nie ma co się oszukiwać, ale to pewnie najtrudniejszy będzie rok-półtora po urodzeniu czwartej dzidiz(a to szybko zleci), a potem dzieciaczki szybko złapią ze sobą kontakt i będzie dobrze! Trzymaj się i życzę Ci spokojnej i w miarę bezobjawowej ciąży! Gratuluję :-)

Nicola, zdróweczka dla Twoich Maluchów! Mam nadzieję że Karolinka będzie zadowolona z wyjazdu, a Ty troche odpoczniesz :ico_oczko:

wiśnia, wszystkiego najlepszego dla Twojego M ! :-) A swoją drodą - palant z tego egzaminatora - nie dość że dziewczyna i tak sie stresuje to on ten stres dodatkowo potęguje. To jest Twoja sprawa kiedy podchodzisz do egzaminu. Wiele moich znajomy zdawało egz na prawko w ciąży - pewnie się czuły i nikomu to w niczym nie przeszkadzało, ale ludzie są różni...

My dziś mamy rozśpiewano-tańczący angielski, a potem lecę na masaż bo straaaaaasznie bolą mnie plecy

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2011, 15:09

my po spacerku :-)
Widzę że sprawa soczku sie wyjaśniła :-)
Martalka, Po pierwsze z całego serca Gratuluje !!! i życzę spokojnych 9 miesięcy bo to teraz najważniejsze :-) :-)
Tak jak piszą dziewczyny czeka cie trudne zadanie ale ja po cichu ci zazdroszczę
dzieci to niesamowity skarb
gdy już będą dorosłe to będzie cos fantastycznego jak przyjadą do was wszyscy ze swoimi rodzinami
na pewno nie będzie wam smutno :-D
Kiedyś chodziłam z chłopakiem z wielodzietnej rodziny jego siostra miała 6 następna 4
to był niesamowity dom byli biedni ale jacy szczęśliwi
naprawdę duzo w tym domu spędziłam czasu
wszyscy byli ze soba zżyci wiadomo zgrzyty bywały
ale tak jak oni potrafili sobie pomagać jak jeden za drugiego by w ogien wskoczył tego u jedynaków nie ma
nawet dwójka to nie to
bo oni jednak rywalizują miedzy sobą
tak więc najważniejsze mężuś sie cieszy a razem jakos pomału ogarnięcie to wszystko
ale nie ukrywajmy wielki ciezar na barkach spocznie u ciebie

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

22 wrz 2011, 15:44

oj to nam się wąteczek rozdwaja :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Martalka, spokojnych pozostałych miesięcy. To na kiedy teraz termin? znów czerwiec? ;-) No i tak jak Nicola trzymam kciuki za dziewczynkę. Zagadaj z SANDRUSIĄ)). Ona własnie ma taki wózek że dziecko za dzieckiem siedzi.

U mnie bóle jak na @ ale jej nie widac. :ico_noniewiem: do tego spałabym caly czas. :ico_sorki:

Wróć do „Przedszkolaczki”