Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!

04 paź 2011, 21:48

Witanko :-D

My w niedzielę wróciliśmy z Gliwic od Babci :-) Pogoda była wprost cudna, więc weekend się udał :-) No i z Babcią miałyśmy czas na poplotkowanie, w końcu, bo rok się nie widzieliśmy...

Co do picia, to ja nie rozumiem jednej rzeczy... Wiśnia dlaczego słodzisz Zuzi herbatę i od dziecka przyzwyczajasz dziecko do cukru?? Dziecko zaczyna swoją przygodę z jedzeniem od tego, co rodzice Mu wdrażają, więc nie ma jeszcze swoich wymagań i to powinno się wykorzystywać i uczyć dobrych nawyków żywieniowych. Jak za jakiś czas dziecko będzie Ci wypijało kilka herbat dziennie, to zobacz ile to jest łyżeczek cukru codziennie :ico_olaboga:

Nikoś do niedawna pijał jedynie moje mleko i wodę. Teraz pije oprócz mleczka i wody jeszcze herbatę owocową (z samych owoców i nie żadne dla dzieci, bo te w 90% składają się z cukru) oraz soki owocowe, ale staram się wybierać z samych owoców, niedosładzane.

Dziewczyny, czy u Was też rozwija się w takim tempie mowa?? :-D Piszcie nowe słówka Waszych Pociech, bo jestem ich bardzo ciekawa :-)
U nas gadanie na całego! :-D
Z nowości to Nikoś nie mówi już "dada" na dziadka, tylko "dziadziu" a na Tatę "tatu" :ico_oczko:
Mówi jeszcze "danio" i 'buła", i jak wejdziemy do sklepu to od drzwi woła "buła" :ico_haha_01: Mówi jeszcze "ciapa" szkoła tatusia, "tup tup", albo "tupu tup", "ADHD" :ico_haha_01: i halo halo czyli "ajo ajo", przykładając do ucha co się da, a najczęściej mówi "ajooooooo" z takim zaciąganiem, że sikamy ze śmiechu :ico_haha_01: no i od wczoraj "jabadabadu" :-D No po prostu mamy z Niego taki ubaw, że szok :ico_haha_01:

Uciekam na Allegro po zimowe dla Niko :-)

[ Dodano: 04-10-2011, 21:50 ]
po zimowe pajace :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 paź 2011, 09:54

karo-22, to wasz Nikoś to gaduła :ico_szoking:
nasz mało wbrew pozorom mówi. więcej potrafi pokazac, niż nazwac. :ico_noniewiem:
On w sumie zrobi wszystko, o co się go poprosi i się mu powie.

u nas oczywiście: mama, tata, baba, (w różnych odmianach - mamo, mamu, tato, babu itp.) poza tym leniwie dośc... :ico_olaboga:

[ Dodano: 05-10-2011, 09:55 ]
karo, pochwal się potem zakupami ;-)

NICOLA_1985

05 paź 2011, 12:33

hej
co do picia to moje dzieci piją herbatki dla dzieci, wodę z sokiem, samą wodę rzadziej, Karolina pije czasami też zwykłą herbatę lurkę , na dworze kupuję im w butelkach np. kubusia playa , jupika itp.

mój Krystian ma mega problem żeby zasnąć , jęczy w łóżeczku jakby ktoś go maltretował :ico_noniewiem: ale co się dziwić.. 4 mu wychodzą :ico_noniewiem:

julchik22

05 paź 2011, 13:44

Hejka :-) Nasz Dawiś ostatnio wręcz woli wodę albo sok, albo sok rozcieńczony wodą. Troche herbatek dawałam mu kiedyś, ale bardziej na zasadzie zapachu niż smaku i gdy na opakowaniu zalecało się wsypać 3 łyżeczki na 100 ml wody to wsypywałam pół łyżeczki. Mi również bardzo zależy na tym aby nie przyzwyczajać Małego do słodkości :-) ALE każde dziecko jest inne i wiele też zależy od tego na co miała mama ochotę w ciąży, bo już wówczas dzidziuś może delikatnie uzależnić się od cukru - zresztą nasze mleczko też jest słodkie, więc nie ma co generalizować. Uważam że mózg potrzebuje glukozy, ale raczej pochodzącej z owoców niż z białego cukru. Chociaż cukru ciężko jest uniknąć - jest w kaszkach, jogurtach...,ale to my decydujemy ile tego dziecku dajemy :ico_oczko:

A propos ząbków, Nicola, u nas też idą i ostatnie nocki są wręcz koszmarne :ico_olaboga:

Karuś, jak tam łowy na Allegro? :ico_oczko:

Ja jestem ostatnio w temacie butów zimowych i powiem szczerze że zastanawiam się nad typowymi śniegowcami, a znalazłam wręcz przecudne i ponoć bardzo ciepłe bo ta firma robi specjalistyczne obuwie przede wszystkim dla dorosłych (Mężulek jest w temacie bo z nimi współpracuje) i mają w swojej ofercie nawet buty, w których noga jest ciepła i sucha nawet w temeperaturze do - 70 stopni mrozu. No a od paru lat ponoć robią także śniegowce dla dzieci. Najfajniejsze jest w nich to że obuwie ocieplone jest 100% naturalną owczą wełną :-) Linku nie mogę wkleić bo i tak moderatorzy usuną, to pokażę kilka fotek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To sa tylko niektóre modele i wzory, a mają ich mnóstwo i są przeciuuuuuudne. Mają też fajne kalosze dziecięce ocieplane, bo wiadomo - w zwykłych jest strasznie zimno, ale Dawiś jeszcze jest za mały na kalosze, więc narazie sie za nimi nie rozglądam.

Awatar użytkownika
karo-22

05 paź 2011, 13:55

A ja zakupiłam takie oto barrdzzooo ciepluchne pajace na zimę do spania :-) Bo u nas w nocy chłodno, chociaż zobaczymy jak będzie w tym roku bo wymieniliśmy okno, które przepuszczało...

Obrazek

Obrazek

Juluś, śliczne te śniegowce :ico_brawa_01: Rozumiem, że jakość super, a powiedz jak wyglądają ceny :ico_olaboga: No i wrzuć mi linki na skype please :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 paź 2011, 13:56

jula, a podeslesz mi jakiś link na ich stronę czy cos. bo te śniegowce są cudne. poza tym, za kaloszami własnie myślałam żeby się rozejrzec. przecież w adidasach mu w listopadzie nie pozwolę chodzic po kałużach :ico_noniewiem: i własnie boję sie, że w tych zwykłych gumowcach będzie mu zimno.

[ Dodano: 05-10-2011, 13:57 ]
karo-22, świetne pajace. jaka cena? z allegro?

[ Dodano: 05-10-2011, 13:57 ]
te granatowe śniegowce chwyciły mnie za serce :ico_haha_01:

julchik22

05 paź 2011, 14:03

Karuś, mnie też ten granatowy urzekł :-D

tibby, zaraz Ci wrzucę linka na pw

[ Dodano: 05-10-2011, 14:18 ]
Wrzucę Wam jeszcze kilka fotek z wczoraj skoro już się bawię we wklejanie :ico_oczko:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 paź 2011, 14:20

karo-22, dośc się ceni ten sklep :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
karo-22

05 paź 2011, 14:21

tibby, tygrysek 42,99, a pirat 36,99, przy czym tygrysek jest polarkowy, a pirat jest taki puchaty, jak szlafroki :-) więc ciepluteńkie :-)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 paź 2011, 14:24

Witam my po spacerku Bartoszek spi
Jula maluje kamienie znalezione na polu
julchik22,
fantastyczne te buciki
przy Juli mielismy zawsze ecco i sie sprawdziły ale te mnie zaintrygowały
tylko z obrazka sa takie jakby to określić- napompowane
ciekawe jak maluszkowi w nich sie chodzi :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
czy sa ciężkie
gdybyś mogła ja też prosze o linka lub jakąś wskazówkę jak je szukać na Googlach
karo-22,
fajne te pajacyki :ico_haha_02:

Wróć do „Przedszkolaczki”